استاندار سازی هتل ها در اردبیل
به گفته معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل 75 درصد از هتل های استان ،استانداردسازی شده یا در حال استانداردسازی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، قادر تقی زاده معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی استان اردبیل در جلسه توجیهی با هدف استانداردسازی میهمان پذیرها و مراکز پذیرایی بین راهی ها با اشاره به استانداردسازی تأسیسات گردشگری در راستای آئین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت برآنها، گفت: براین اساس چهار واحد گردشگری استان شامل هتل های بوستان، صحت و هتل ارسباران پارس آّباد و میهمان سرای جهانگردی خلخال استانداردسازی شده اند.
تقی زاده با بیان اینکه علاوه بر این مراکز، پرونده سه واحد اقامتی از جمله هتل امید و پدرام سرعین و هتل شورابیل اردبیل جهت استانداردسازی به کمیسیون استانداردسازی ارسال شده است، افزود: پرونده استانداردسازی 10 هتل در شهرستان های سرعین، اردبیل، مشگین شهر و پارس آباد و یک میهمان پذیر نیز در مرحله رفع نقص است.
وی با اشاره به اینکه استان اردبیل دارای 86 هتل آپارتمان است، به ضرورت تدوین ضوابط استانداردی سازی هتل آپارتمان ها تأکید و بیان کرد: تدوین ضوابط استانداردسازی مجتمع های آبدرمانی که از سوی سازمان مرکزی به این استان محول شده درحال انجام است که پس از تکمیل جهت ابلاغ به تمامی مجتمع های آبدرمانی کشور به سازمان مرکزی ارسال خواهد شد.
تقی زاده با تأکید بر اینکه تأسیسات گردشگری که اقدام به استانداردسازی نکنند ضمن تنزیل درجه آن واحد، با افزایش نرخ آنان نیز موافقت نخواهد شد، گفت: این تأسیسات برای بالابردن کیفیت خدمات واحدهای خود که به طور قطع در جذب گردشگر داخلی و خارجی تأثیرگذار است باید پیش قدم شوند.
مدیرعامل شرکت مهندسان مشاور خانه معمار طوس آریا نیز ضمن تشریح روند استانداردسازی تأسیسات گردشگری، گفت: تأسیسات گردشگری در چهار حوزه زیرساخت فنی، ایمنی و بهداشتی، خدمات و تجهیزات و نیروی انسانی و آموزش مورد ارزیابی قرار می گیرند.
علیرضا وفایی حسینی از جمله دلایل اصلی عدم انطباق در استانداردسازی ها به نبود کنترل استانداردها و ضوابط در اکثر نقشه های معماری در زمان ساخت و زمان بهره برداری، عدم اطلاع مدیران و بهره برداران از لزوم اعمال آیتم های استاندارد در بخش های تجهیزاتی، بهداشتی و مهندسی و نبود نظارت و کنترل حین ساخت و بهره گیری از مهندسان و مشاوران غیر متخصص در زمینه طراجی و تجهیز هتل اشاره کرد.
وی برای جلوگیری از بروز این عدم انطباق به الزام سرمایه گذاران به استفاده از شرکت های متخصص در زمینه های فنی مهندسی و تجهیزاتی بهداشتی و ابلاغ مصوبات الزام آور جهت کنترل نقشه های معماری و جدول تجهیزاتی در زمان طراحی و زمان ساخت تأکید کرد./0002