دستپخت شور نانواها برای جبران کیفیت نان
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نانوایی ها به علت سنتی بودن در مصرف نمک کنترل ندارند و چون کیفیت آرد پایین است با نمک کیفیت پخت را افزایش می دهند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ رسول دیناروند در اجلاس روسای دانشگاه های علوم پزشکی با بیان اینکه میزان نمک مصرفی مردم بسیار بالاست افزود: اکنون سقف مجاز استفاده روزانه از نمک در دنیا 5 گرم است که در برخی کشورها کاهش آن به 3 گرم هدفگذاری شده است که در کشور ما نیز یکی از ارگانهای تأثیرگذار نانوایی ها هستند.
وی گفت: در غذاهای آماده نمک بیشتر غذا را خوشمزه تر می کند و همین باعث نمک بالای فست فودها شده است.
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه میزان مصرف شکر نیز در کشور ما بالاست و صنعت غذا ذائقه ما را تغییر داده است افزود: نوشابه های بدون شکر افزوده و تولید شده با مالت مفید است اما در کشور بجای مالت از شکر استفاده می کنند در این صورت نوشیدنی ارزش غذایی مالت را ندارد.
وی گفت: برنامه داریم در سال جاری نیم گرم مصرف نمک را کاهش دهیم و کاهش 30 درصدی آن را در برنامه پنج ساله قرار دادیم همچنین یکی از معیارها برای شناسایی کالاهای آسیب رسان نمک است.
معاون وزیر بهداشت گفت: در خصوص روغنها با اسیدهای چرب ترانس واردات را به صفر رساندیم و اکنون هیچ روغنی با اسید چرب ترانس وارد کشور نمی شود، درحال حاضر نیز میزان وجود اسید چرب ترانس در روغن ها تولید داخل 5 درصد است که باید به 2 درصد کاهش یابد.