همایش ملی پویایی بالندگی و جوانی جمعیت در سراسر کشور
مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: همایش ملی پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت امسال در 400 شهرستان کشور برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، شهرام رفیعی فر در جمع خبرنگاران افزود: سال گذشته این همایش تنها در 113 شهرستان برگزار شد که به سبک زندگی ایرانی اسلامی، ازدواج سالم، افزایش زنده پروری و کاهش میزان طلاق می پرداخت.
وی افزود: به مناسبت 31 اردیبهشت روز ملی جمعیت همایش ملی پویایی، بالندگی و جوانی جمعیت امسال از سوی 57 دانشگاه علوم پزشکی کشور با محوریت ازدواج سالم، آموزش روش های زندگی سالم و فرزندآوری برای زوجین، آموزش و ترویج رفتارهای سالم، تغذیه سالم، تحرک سالم، دوری از خشونت و رفتارهای پرخطر برگزاری می شود.
رفیعی فر با اشاره به فعالیت های وزارت بهداشت در ارائه خدمات به مردم برای کاهش مرگ و میر نوزادان، عواقب بارداری و افزایش و بهبود فرزندآوری گفت: نخستین بار 10 میلیون نفر جمعیت کشور برای دو سال خدمات رایگان پزشکی گرفتند.
وی با بیان اینکه معاونت های درمان و بهداشت وزارت بهداشت برای ترویج زایمان طبیعی مشغول به ارائه خدمات به مردم است گفت:این عملکرد را در مناطق محروم کشور با ارائه خدمات درمانی، آموزشی، بهداشتی و تجهیز بیمارستان ها به انجام رسانده و بسته های آموزشی قبل و بعد از ازدواج و فاصله های علمی بین زایمان ها را بین زوجین توزیع کرده ایم.
رفیعی فر افزود: در تاکستان قزوین برنامه تکامل فرزند را آغاز کردیم و در چهار شهرستان دیگر نیز ادامه خواهیم داد و در سال 95 نیز برنامه های آموزشی تکامل فرزند بیشتر مورد بررسی قرار می گیرد و در حال حاضر در شیراز ، یزد، قم، زنجان و تبریز پزشکان فعال خانواده وجود دارد.
مدیرکل دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: تفاهم نامه ای بین وزارت بهداشت و آموزش و پرورش منعقد شده تا آموزش جمعیت و فرزند آوری صحیح و سلامت باروری از پیش دبستان تا پایان دبیرستان در کتاب های درسی به دانش آموزان داده شود و همچنین با تشکل دانش آموزی سفیران سلامت 500 هزار سفیر سلامت دانش آموز در این خصوص داشته باشیم.
رفیعی فر افزود: با همکاری ارتش جمهوری اسلامی به سربازان نیز آموزش باروری سالم از سال گذشته آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه نظام آموزشی رسمی کشور از 7 سالگی آغاز می شود گفت: این در حالی است که دریچه طلایی آموزش پذیری مغز پیش از هفت سالگی است.
رفیعی فر گفت: در حال حاضر امید به زندگی کیفی در کشور 63 سالگی است اما امید به زندگی کمی در بانوان 74 سالگی و در مردان 68 سالگی است در حالیکه این اعداد باید در زنان به 76 سالگی و در مردان به 74 سالگی افزایش یابد.