هشدار در خصوص مصرف مکملهای دارویی
رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیب های ورزشی گفت: وجود انواع مکمل های خارجی در بازار ایران حاکی از عدم مدیریت پول در حوزه بهداشت و درمان دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمد رازی در چهارمین کنگره بین المللی جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی اظهار داشت: چندین برابر داروهای حیاتی و مهم در کشور، مکمل های دارویی وجود دارد که اغلب خارجی هستند.
وی گفت: این مکمل ها همانند نقل و نبات در کشور دست به دست می شود و مردم فکر می کنند اگر اینها را بخورند مشکلاتشان حل می شود در حالی که این قرص ها تاثیر چندانی ندارد.
وی با بیان اینکه اغلب ویزیتورهایی که به مطب ها مراجعه می کنند داروهای مکمل را به پزشکان معرفی می کنند ادامه داد: تجویز این داروها تنها با تایید پزشک متخصص و زیر نظر وزارت بهداشت صحیح است و تا زمانی که این حوزه کنترل نشود شاهد مدیریت صحیح سرمایه در بهداشت و درمان کشور نیستیم.
وی افزود: بسیاری از این داروها مشکل بیمار را برطرف نمی کند و تنها سبب زیان اقتصادی آن می شود.
دکتر رازی در ادامه به عدم مدیریت خرج پول در حوزه بهداشت اشاره کرد و گفت: متأسفانه انواع مکمل ها در بازار کشور به وفور موجود است و بخشی از افراد جامعه همچون کارمندان بازنشسته قسمتی از حقوق و درآمد خود را صرف هزینه خرید این مکمل ها جهت درمان آرتروز و دردهای مفصلی می کنند.
وی تصریح کرد: این در حالی است که دسترسی به بسیاری از داروهای حیاتی ممکن است اندک باشد و به رغم گران بودن برخی از مکمل ها مردم به دلیل اینکه تصور می کنند اگر این مواد را مصرف کنند مشکل غضروف یا آرتروز آنها برطرف خواهد شد نسبت به خرید آن اقدام می کنند.
رئیس انجمن جراحی زانو، آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی گفت: شبکه های ماهواره ای نسبت به تبلیغ قرص و مکمل هایی جهت ساخت غضروف و درمان آرتروز و پوکی استخوان اقدام می کند و متأسفانه بخشی از جامعه نیز اغفال می شوند.
رازی نسبت به مصرف این مکملهای غضروف ساز هشدار داد و گفت: برخی برای کاهش درد مفصل در میانسالی تزریق آمپولهایی همچون کورتون را پیشنهاد می کنند که استفاده از این روش درمانی دو تا سه بار در سال مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
وی در ادامه گفت: در این کنگره تمام مباحث علمی و یافته های جدید مرتبط با جراحی زانو، آسیب های ورزشی، آسیب های شانه و روشهای درمانی انحراف مفصلی مورد بحث و تبادل نظر پزشکان است و باتوجه به سطح بین المللی، این کنگره به زبان انگلیسی برگزار می شود.
دکتر رازی گفت: اگرچه آمریکا در دادن روادید به متخصصینی از این کشور که قصد ورود به ایران داشتند مشکلاتی ایجاد کرد اما میزبان 25 متخصص از کشورهای اروپایی، امریکایی و سایر کشورهای منطقه در کنگره امسال هستیم.
وی گفت: براساس آمار جهانی اغلب افراد پس از 70 سالگی نیازمند تعویض مفصل زانو هستند اما در ایران این سن به 50 سالگی رسیده است که مهمترین علت آن رعایت کردن اصول بهداشتی، اضافی وزن و شیوه های نادرست نشستن ایرانی ها بر می گردد.
رئیس انجمن جراحی زانو گفت: استفاده از ویتامین دی و اصلاح الگوی زندگی تا حد زیادی در پیشگیری از بیماریهای زانو اثرگذار است.
چهارمین کنگره بین المللی جراحی زانو،آرتروسکوپی و آسیبهای ورزشی از 28 تا 31 اردیبهشت در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود.