در ادامه انتقادها به سیاستهای غربی ها ؛
نخست وزیر لیبی: غرب پس از برکناری قذافی، لیبی را رها کرد
فایز سراج: غرب با کمک نکردن به لیبی پس از سرنگونی قذافی، این کشور گرفتار در جنگ داخلی را تنها رها کرد.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما؛ نخست وزیر جدید لیبی در مقاله ای در روزنامه دیلی تلگراف نوشت: غرب با خودداری از کمک به لیبی پس از سرنگون کردن دولت سابق، به تشدید ناآرامی ها در این کشور و قدرت گرفتن گروه تکفیری صهیونیستی داعش کمک کرده است.
نخست وزیر جدید لیبی در این مقاله ، غرب را به نادیده گرفتن این کشور پس از کمک به سرنگونی معمر قذافی رئیس جمهور سابق لیبی متهم کرد و گفت غرب باید در حل آشوب های ناشی از این تحولات به لیبی کمک کند.
فایز السراج نخست وزیر لیبی در نخستین اظهارنظرهای خود پس از تشکیل دولت متحد با میانجیگری سازمان ملل متحد در ماه دسامبر،گفت غرب با کمک نکردن به لیبی پس از سرنگونی قذافی، این کشور گرفتار در جنگ داخلی را تنها رها کرد.
این اظهارات در شرایطی مطرح می شود که انگلیس سرگرم بررسی مداخله نظامی در لیبی برای نبرد با گروه تکفیری صهیونیستی داعش است که غیرقانونی به این کشور هجوم آورده است و قصد دارد پایگاه قدرتی در آن ایجاد کند.
رژیم قذافی با کمک نیروی هوایی ناتو در سال 2011 سرنگون شد و وی نیز در نهایت به دست شورشیان در اکتبر همان سال بازداشت و کشته شد. نیروهای انگلیسی نقش کلیدی در این درگیری ها داشت و دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس بلافاصله پس از اعلام پیروزی لیبی، به این کشور سفر کرد.
السراج قدرتهای بین المللی را متهم می کند پس از سرنگون کردن دیکتاتور لیبی، دیگر تمایلی برای کمک به این کشور نداشتند که این موضوع به ایجاد خلاء قدرت منجر شد و شبه نظامیان توانستند حکومت های طایفه ای در سراسر لیبی تشکیل دهند و شاهد نبرد دو دولت رقیب باشیم.
وی انگلیس و اروپا را متهم کرد خود را از جنگ داخلی به راه افتاده در لیبی کنار کشیدند و در نتیجه آن داعش توانست در اطراف زادگاه قذافی پایگاهی برای خود تشکیل دهد.
تشکیل دولت متحد در لیبی به رهبری السراج در نتیجه تلاش ها و میانجیگری سازمان ملل در مذاکرات میان دو دولت رقیب در لیبی بوده است. با این حال عناصر هر دو طرف اختیارات وی را رد کرده و همچنان به فعالیت های موازی خود با دولت مرکزی ادامه می دهند.
از نظر قدرت های غربی دولت السراج بهترین راه حل برای پایان دادن به ناآرامی ها است و به آن پیشنهاد داده اند برای مقابله با شاخه داعش در لیبی به آن کمک نظامی می کنند.
البته السراج در این مقاله هرگونه دخالت نظامی خارجی را رد کرده و به جای آن آموزش های نظامی و لغو ممنوعیت تسلیحاتی سازمان ملل ضد لیبی را خواستار شده است.