نگاه یک شبکه اول سیما:
وزیر بهداشت: رضایت 70 درصدی مردم از طرح تحول سلامت
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میانگین نظرسنجی های صدا و سیما، وزارت اطلاعات، خبرگزاری جمهوری اسلامی و مرکز ملی آمار ایران حکایت از رضایت 70 درصدی مردم از طرح تحول نظام سلامت دارد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: میانگین نظرسنجی های صدا و سیما، وزارت اطلاعات، خبرگزاری جمهوری اسلامی و مرکز ملی آمار ایران حکایت از رضایت 70 درصدی مردم از طرح تحول نظام سلامت دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما درپاسخ به پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه در اجرای این طرح چه نمره ای به خودتان می دهید افزود:ما نباید به خودمان نمره بدهیم البته مردم نظر خود را در باره این طرح بر اساس نظر سنجی ها داده اند.
وی تاکید کرد: برخی درباره اجرای طرح تحول سلامت نگاه منصفانه ای ندارند و می گویند از پرداختی های مردم در این طرح کم نشد درحالی که این نگاه درست نیست چرا که پیش از این پرداخت هزینه های سلامت از جیب مردم 37 درصد بود که هم اکنون به 6 درصد در شهرها و 3 درصد در روستا ها کاهش پیدا کرده است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در اجرای این طرح 2 میلیون متر مربع بیمارستان نوسازی و بازسازی هزار و 700 تخت آی سی یو و 30 هزار تخت بیمارستان اضافه و زایمان طبیعی رایگان شد بنابراین نمی شود این خدمت را نادیده گرفت.
وی با بیان اینکه در طرح تحول سلامت 7 هزار و 700 میلیارد تومان در نظر گرفته اما 5 هزار میلیارد تومان در نهایت تخصیص داده شد گفت: نباید ادامه طرح تحول سلامت به بودجه های عمومی و نفت گره بخورد بنابراین انتظار داریم مجلس و دولت در این باره کمک کنند تا این طرح بدون توقف ادامه یابد.
هاشمی درپاسخ به پرسشی درباره افزایش بودجه وزارت بهداشت به 58 هزار میلیارد تومان این رقم را غیر واقعی و نادرست دانست و افزود: من می دانم چه کسی درباره طرح تحول سلامت و همچنین این ارقام سخنانی به دور از انصاف گفته است ایکاش آن شخص مسئولیت و سابقه اجرایی نداشت.
وی گفت: برخی در صدد هستند تا افکار خود را به جای مردم در جامعه القاء کنند در حالی که واقعیات میدانی نشان می دهد که بخشی از مشکلات و دغدغه های مردم در طرح تحول سلامت رفع شده است.
وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش مجری مبنی براینکه چرا که برجام تاکنون انتظارات عمومی را برآورده نکرده است گفت: نباید درباره برجام بی انصاف بود بالاخره 10 تا 12 سال سیستم های بانکی کشور با دنیا بی ارتباط بود و در این دوره تغییرات بسیاری در سیستم بانکی دنیا حاصل شده و در اجرای برجام قرار است دوباره این ارتباطات احیا شود که این زمان براست.
وی افزود:درباره برجام نباید عجول بود و زود قضاوت کرد اکنون برخی شرکت های خارجی بر ای ساخت بیمارستان و تولید دارو و برخی تجهیزات پزشکی اعلام آمادگی کرده اند و مانیز باید تلاش خود را به کار ببریم تا از فرصت های برجام استفاده کنیم.
وزیر بهداشت در عین حال خاطر نشان کرد: برخی از مخالفان برجام از آنجا که از ابتدا مخالف برجام بوده اند می خواهند در جامعه القا کنند که هیچ فایده ای در برجام نیست و در این باره سرسختی نیز نشان می دهند اما باید اجازه دهند تا زمان سپری و مراودات بیشتر شود و از داخل کشور به بیرون تعامل و همکاری ارائه شود چرا که سرمایه گذار بخش خصوصی در کشورهای خارجی برای حضور در ایران باید به طور طبیعی اطمینان حاصل کنند و این به دلیل سال ها قطع ارتباط زمان بر خواهد بود.
وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: بیمه است که می تواند باعث ارتقای کیفیت خدمات شود البته بیمه ای که درست باشد.
دکتر سیدحسن قاضی زاده هاشمی در ادامه برنامه نگاه یک شبکه اول سیما افزود:ما برای پایدار شدن منابع مالی وزارت بهداشت راهی را پیشنهاد دادیم و آن این است که گفتیم هیچ اعتباری به ما ندهید و همین مالیات بر ارزش افزوده جایگزین اعتبارات شود و به این شکل مردم نیز از نظر روانی پذیرش بیشتری دارند و چنانچه این اتفاق بیفتد منابع ما پایدار خواهدشد.
هاشمی افزود: هنوز بسته مربوط به دندان پزشکی را به علت نبود منابع اجرا نکرده ایم و در این حوزه بیش از 90 درصد خدمات را مردم بالاجبار از بخش خصوصی می گیرند.
وزیر بهداشت گفت: البته در دندانپزشکی کارهای زیادی صورت گرفته که ازجمله آنها، کارهای پیشگیری برای هفت میلیون دانش آموز و دایر کردن یکهزار کلینیک درسراسر است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه هزینه ها برای سلامت مردم در مقایسه با سال 89 ، 90 کاهش یافته و علت بخشی از آن این است که مبارزه با فساد به خصوص در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی صورت گرفته است افزود:البته برخی دوستان مغلطه می کنند و تورم را به حساب افزایش هزینه ها می گذارند.
وزیر بهداشت درباره بیمه نیز گفت: بیمه به معنای صندوق نیست بلکه یک علم و صنعت است اما ظاهرا ما با این مفهوم بیگانه هستیم و آن چه که در ایران داریم صندوق است و امروز که حدود 8 ماه پرداخت ها عقب افتاده است بیمه دیگر نمی تواند تکلیف کند و یا تعدیل رفتار ایجاد کند.
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه اساس کار ما طب و پزشکی عمومی است گفت: اگر درست نیرو تربیت نمی کنیم این مسئله باید اصلاح شود در غیر این صورت ما در آینده از عهده هزینه های درمان بر نخواهیم آمد.
وزیر بهداشت درباره فردی که گفته بود زیرمیزی حق پزشکان است افزود وی حتماً اشتباه کرده است و جا دارد از مردم عذر خواهی کند زیرا اگر هر کسی بخواهد خودش این چنین تصمیم بگیرد کشور قابل اداره نیست و من این اطمینان را به مردم می دهم که جامعه پزشکی با این تعبیرات بیگانه است.
وی درباره افزایش 300 درصدی تعرفه ها هم گفت: تعرفه چندین خدمات از جمله زایمان طبیعی، برداشتن لوزه و آپاندیس 300 درصد افزایش یافته است اما براساس بررسی های دستگاه های نظارتی بررسی کرده اند، تعرفه ها 700 میلیارد ریال تغییر کرده است که با تذکر مقام معظم رهبری 10 درصد را به 6 درصد و برای روستاییان به 3 درصد کاهش دادیم.
وزیر بهداشت درباره پدیده زیرمیزی نیز گفت:در استان ها این پدیده اصلا وجود ندارد و اگر بود حتماً از طریق نمایندگان مجلس اطلاع پیدا می کردیم اما در تهران به خاطر پیچیدگی هایی که دارد این پدیده وجود دارد و تاکنون به علت تخلفات بیست مطب تعطیل شده است.
هاشمی دربخش دیگری از سخنان خود افزود: برای نخستین بار است که بیمارستان ها و دانشگاه های کشور که همیشه ورشکسته بوده اند،تراز مثبتی را تجربه می کنند و هزینه هایشان که همیشه بیشتر از درآمدشان بوده اکنون برعکس شده است.
وی گفت:چنانچه بیمه ها پول آنها را به موقع بدهند همه بیمارستان ها بدون اینکه نیاز به اعتبارات دولتی داشته باشند قابل اداره هستند.
وزیر بهداشت در ادامه به ضرورت پرداخت ها باقیمت واقعی اشاره کرد و افزود: مگر اکنون در تلفن، برق ، گاز و نفت قیمت واقعی محاسبه نمی شود البته مردم هم اگر فکر کنند خدمات بهتری به آنها ارائه می شود راضی هستند که حق بیمه افزایش یابد.
وی درباره دارو نیز گفت: اگرچه میانگین مصرف دارو در کشورما بیشتر از متوسط مصرف جهانی نیست اما اینکه بیش از اندازه دارو مصرف می کنیم درست است که این روند باید اصلاح شود.
وزیر بهداشت درباره اختلاف میان سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد هم افزود: استعفای آقای دیناروند شایعه است و ایشان جزو دانشمندان برتر ما هستند که هم اکنون کارشان را انجام می دهند البته اختلافی هم وجود ندارد اگرچه برخی می خواهند اختلافی درست کنند.
هاشمی درباره مواد آرایشی و بهداشتی هم گفت: از دید تولید کنندگان در این حوزه سختگیری های ما زیاد است ، اما مردم وقتی می توانند به نشان وزارت بهداشت بر روی این کالاها اعتماد کنند که دستگاه های متولی برخورد با قاچاق و تقلب کارشان را درست انجام دهند ، زیرا متاسفانه بخشی از آنچه در بازار وجود دارد کالاهای تقلبی است.