گیلان ، رنگین کمان جاذبه های سرمایه گذاری
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت : ظرفیت های سرمایه گذاری استان بی نظیر و نیازمند توجه مسئولان است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ علی منتطری در مصاحبه بارادیو اقتصاد اظهار داشت: ظرفیت های موجود در بخش صنعت، معدن و موقعیت بندری موجود در گیلان به عنوان دوازه تجاری کشور ظرفیت بزرگی را برای کشور و استان ایجاد کرده است.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت های معدنی استان برای سرمایه گذاری خاطرنشان کرد: گیلان با توجه به وضعیت جغرافیایی، مساحت کم و موقعیت زمین شناسی که دارد به لحاظ معادن مصالح ساختمانی غنی است اما از حیث معادن فلزی تاکنون ظرفیت قابل ملاحظه ای در این استان شناسایی و اکتشاف نشده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه عمده معادن استان در حوزه مصالح ساختمانی متمرکز است، گفت: بیشتر سرمایه گذاری ها در زمینه مواد اولیه سیمان، خاک های صنعتی، معادن شن و ماسه است.
وی در ادامه به پیشرفته ترین و کلیدی ترین صنایع استان اشاره کرد و افزود: از عمده ترین صنایعی که هم اکنون در استان فعال هستند می توان به صنایع فولادی، صنایع غذایی و دارویی، صنایع سلولزی، صنایع قطعه سازی و ... اشاره کرد.
منتظری با اذعان اینکه گیلان در آینده نزدیک با توجه به حجم سرمایه گذار ها طی چند سال اخیر، قطب صنایع سلولزی کشور می شود، گفت: بزرگترین صنایع سلولزی ( ام دی اف ، اچ دی اف ) دو واحد امسال و دو واحد سال آینده در استان به بهره برداری می رسد با بهره برداری این واحدها کشور از واردات محصولات سلولزی بی نیاز خواهد شد.
وی همچنین صنایع قطعه سازی را از ظرفیت های مهم سرمایه گذاری در گیلان دانست و افزود: 30 واحددر این استان مشغول تولید و فعالیت هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اذعان داشت: علاوه بر سرمایه گذاری های گسترده صنعتی از گذشته تاکنون، طرح های نیمه تمام صنعتی زیادی هم در استان وجود دارد که با بهره برداری این واحدها اقتصاد منطقه و حتی کشور شکوفا خواهد شد.
وی در ادامه صنایع بزرگ سلولزی، فولادی، دارویی، غذایی و ... را مهمترین طرح های نیمه تمام صنعتی استان دانست و گفت: این طرح ها فرصت های خوبی برای توسعه سرمایه گذاری در این خطه از شمال کشور فراهم کرده اند.
منتظری با اشاره به اینکه ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری در صنعت کاشی و سیمان در استان وجود دارد، گفت: از این فرصت ها باید در جهت راستای رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال، رونق کسب و کار و ... با جذب سرمای ها بخش خصوصی نهایت استفاده را برد.
وی با تصریح اینکه گیلان در بسیاری از حوزه ها ظرفیت صنعتی شدن را دارد، افزود: توسعه سرمایه گذاری در استان نیازمند عزم و اراده همگانی است و البته در چند سال اخیر سرمایه گذاری در حوزه صنعت رشد خوبی داشته اما کافی نیست.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان خاطرنشان کرد: در حال حاضر هزار طرح صنعتی نیمه تمام در استان وجود دارد، این طرح هااز جمله ظرفیت های مهم صنعتی هستند که با سرمایه گذاری اندکی قابلیت بهره برداری دارند.
وی در ادامه حمایت سیستم بانکی را عمده ترین موضوع در بخش صنعت کشور و استان دانست و گفت: با حمایت جدی بانک ها، طرح های نیمه تمام صنعتی در کوتاه ترین زمان ممکن به بهره برداری خواهند رسید.
منتظری افزود: متاسفانه بخش عمده ای از ظرفیت موجود صنعت استان به دلیل تحریم های ظالمانه دشمنان خالی و یا واحدها با حداقل تولیددر حال فعالیت هستند از طرفی برنامه طرح توسعه کارخانه ها نیز ابتر مانده است.
وی اظهار داشت: معوقات بانکی معضل اغلب واحدهای صنعتی استان است. این واحدها به دلیل عدم تولید مناسب و کسب درآمد کافی در اثر تحریم ها و دیگر مشکلات مبتلابه اقتصاد کشور در پرداخت به موقع اقساط تسهیلات بانکی خود دچار مشکلات جدی هستند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان گفت: کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان موضوع معضل معوقات بانکی واحدهای تولیدی را در دستور کار خود قرار داده و در تلاش است هرچه سریعتر این مشکل را رفع تا این واحدها نیز بتوانند برای به چرخش در آوردن چرخ تولید از تسهیلات بانکی بهره مند شوند.
وی در ادامه از شناسایی 100 طرح جدید صنعتی طی سال جاری در استان خبرداد و افزود: این طرح ها با قابلیت های گیلان همخوانی داشته و در عین حال می توانند در توسعه سرمایه گذاری استان نقش آفرین باشند ناگفته نماندگیلان مناسب ترین فضا برای کسب و کار در کشور شناخته شده و این نشان می دهد تعامل خوبی بین دستگاههای اجرایی به ویژه در حوزه سرمایه گذاری وجود دارد.
منتظری با اشاره به اینکه راه آهن گیلان در آینده نزدیک به بهره برداری می رسد، گفت: این خط ریلی قابلیت های خوبی برای سرمایه گذاری ایجاد خواهد کرد.
وی درادامه گیلان را یک استان مرزی و بندری توصیف کرد و افزود: این خطه شمالی کشور از ظرفیت های خوبی به لحاظ صادرات محصولات داخلی و واردات کالاهای اساسی و راهبردی کشور برخوردار است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان همچنین منطقه آزاد انزلی را بستر مناسبی به جهت توسعه سرمایه گذاری در استان دانست و اذعان داشت: این خطه رنگین کمان جاذبه ها برای سرمایه گذاری است.
وی در ادامه با اعلام اینکه در حال حاضر 40 واحد صنعتی از استان بطور مستقیم محصولات خود را به دنیا صادر می کنند، گفت: علاوه بر این، 200 واحد دیگر این امکان را دارند که بتوانند محصولات خود را به جهان صادر کنند. با توجه به فضای جدیدی که در کشور ایجاد شده امید است در آینده نزدیک این برنامه عملیاتی شود.
منتظری یادآورشد: در حال حاضر عمده صادرات از حوزه کشاورزی است که چندان برای استان مزیت محسوب نمی شود این در حالیکه محصولات صنعتی و فرآوری شده می تواند این مزیت را برای استان و کشور ایجاد کنند.
وی در ادامه با اعلام اینکه سرمایه گذاری صنعتی، معدنی و تجاری در گیلان توجیه اقتصادی دارد، گفت: بستر شرایط جذب سرمایه گذاری در استان باید بیشتر فراهم شود و در عین حال حمایت از سرمایه گذاران می تواند ظرفیت های بالقوه این منطقه را به بالفعل تبدیل کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان با اشاره به اینکه سرمایه گذاران در این استان می توانند با حمایت های ویژه به امر سرمایه گذاری اهتمام ورزند، افزود: با توجه به ظرفیت های بی نظیر صنعتی و معدنی هر گونه سرمایه گذاری در منطقه توجیه اقتصادی دارد.
وی همچنین فرصت های سرمایه گذاری صنعتی در گیلان را بی بدیل دانست و اظهارداشت: مسئولان این استان برای توسعه سرمایه گذاری از هیچ تلاش و حمایتی دریغ نخواهند کرد.