عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر بر شورای حقوق و دستمزد کشور گفت: پرداخت حقوق در ایران ناهماهنگ، تبعیض آمیز و غیر قانونی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ موسی الرضا ثروتی در باره اینکه آیا فقط مدیران بیمه مرکزی مشمول فیش های حقوق نجومی بوده و هستند یا در بقیه دستگاهها ، شرکتها و بانکها هم به چشم می خورد، افزود: اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری در حقیقت توازن حقوق را در بین دستگاهها و مدیران برقرار می کند که متاسفانه 5 سال از عمر آزمایشی این قانون می گذرد و 4 سال هم تمدید شده است ولی هیچ دولتی تاکنون حاضر به ارائه لایحه جهت اجرای قانون مزبور به مجلس نبوده است.
وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا باید دولت لایحه به مجلس ارائه کند، اظهار داشت: نظام هماهنگ پرداخت حقوق و دستمزد بار مالی دارد و دولت برای اجرای این قانون باید لایحه به مجلس ارائه دهد و از طرفی به دلیل داشتن بار مالی نمایندگان نمی توانند این مهم را بصورت طرح در مجلس مطرح کنند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر بر شورای حقوق و دستمزد کشور گفت: نظام هماهنگ پرداخت در مجلس به تصویب رسیده است ولی متاسفانه همچنان مردم شاهد پرداخت حقوق بصورت ناهماهنگ و تبعیض گونه هستند.
وی افزود: در حال حاضر هر دستگاهی بصورت مجزا یک روش پرداخت حقوق دارد و متاسفانه مواد مختلف قانون مدیریت خدمات کشوری مغفول مانده است.
ثروتی با بیان اینکه پرداخت حقوق در دستگساهها کاملا نامتوازن و ناهماهنگ است، گفت: در حال حاضر هر دستگاهی به دلیل ناهماهنگی در پرداختها ساز خود را می زند و هر کدام یک روش برای پرداخت حقوق دارند و پرداخت ها از یک رویه ثابت و منطقی پیروی نمی کند.
وی تصریح کرد: این تخلف ( دریافت حقوق های نجومی ) تنها مربوط به بیمه مرکزی نبوده و بسیاری از دستگاهها، بانکها و شرکتهای دولتی ازاین گونه تخلفات مبرا نمی باشند.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر بر شورای حقوق و دستمزد کشور اذعان داشت: ماده 79 قانون مدیریت خدمات کشوری می گوید تمامی پرداختی اعم از مستمر و غیر مستمر باید در فیش حقوقی درج شود این در حالیر است که متاسفانه پاداشها در فیش حقوقی کارکنان شرکتهای دولتی و بانکها درج نمی شود.
وی گفت: علاوه بر این بعضی دستگاهها 25، 30 و 50 درصد کمتر یا بیشتر فوق العاده به کارکنان پرداخت می کنند و برخی دیگر به دلیل نداشتن بودجه کافی هیچ گونه فوق العاده ای به کارمندان نمی دهند.
ثروتی افزود: برخی دستگاهها 170 ساعت اضافه کار ثابت به کارکنان خود می دهند این در حالیکه قانون پرداخت اضافه کار ثابت را ممنوع کرده است و برخی دستگاهها نه تنها فوق العاده و اضافه کار ثابت حتی حقوق کارکنان خود را به زحمت و سختی پرداخت می کنند.
وی در ادامه با اعلام اینکه متاسفانه خیلی از شرکت های دولتی، بانکها و ... پرداخت های غیر قانونی و نابجا دارند، اذعان داشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سازمان بازرسی، دیوان محاسبات، کمیسیون اصل 90 مجلس، کمیسیون اجتماعی مجلس موظف به نظارت و رسیدگی بر این موضوع مهم هستند.
عضو ناظر بر شورای حقوق و دستمزد کشور گفت: دولتها بر این باور هستند که فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری مثل لانه زنبور می ماند و اگر به آن دست بزنند همه چیز به هم می ریزد بنابراین هیچ دولتی جرات ورود به این مسئله را ندارد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان مدیریت و برنامه ریزی باید حقوق ها را طبق قانون پرداخت کند، یادآورشد: طبق ماده 74 قانون مدیریت خدمات کشوری حداقل و حداکثر حقوق نباید از 7 برابر بیشتر باشد متاسفانه این ماده قانونی نیز به بوته فراموشی سپرده شده است.