تلاش سازمان ملل در انجام تعهدات صلح بانی ،
" اصل کیگالی" و حفظ جان و مال غیر نظامیان
بیست و نه کشور عضو نیروهای صلح بان تعهد کردند حفاظت از جان و مال غیرنظامیان را در اولویت قرار دهند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما به نقل از خبرگزاری فرانسه از نیویورک «اصل کیگالی» ابتکاری است که ماه مه سال دو هزار و پنج به منظور حفاظت هر چه بهتر از غیرنظامیان در عملیات صلحبانی سازمان ملل متحد در جهان تهیه شد.
برت کوئندرز وزیر امور خارجه هلند و اوژن ریشار گاسانا سفیر رواندا در سازمان ملل متحد روز چهارشنبه بحثی را در درباره پیشرفتهایی که در زمینه حفاظت از جان غیرنظامیان در عملیات صلحبانی در جهان حاصل شده است، برگزار کردند.
نمونه تاریخی رواندا
برای مثال رواندا در سال هزار و نهصد و نود و چهار صحنه یک نسل کشی خونین بود که سازمان ملل متحد نتوانست جلو آن را بگیرد.
حضور نیروهای صلحبان و کلاه آبیهای هلندی در سربرنیتسا در سال هزار و نهصد و نود و پنج مانع از آن نشد که نظامیان ارتش صربستان در اروپای پس از جنگ جهانی دوم مرتکب بدترین کشتارها شوند. شمار پائین و تجهیزات ضعیف نیروهای کلاه آبی سازمان ملل متحد علت اصلی ناتوانی آنها در جلوگیری از این کشتارها اعلام شد.
ناتوانی در برقراری امنیت غیرنظامیان
وزیر امور خارجه هلند تاکید کرد پرچم آبی رنگ سازمان ملل متحد باید تامین کننده امنیت غیرنظامیان در همه جای جهان باشد اما متاسفانه همیشه وضعیت این گونه نیست. دهها میلیون نفر در مناطق جنگزده جهان انتظار دارند که سازمان ملل متحد از آنها در برابر خشونت ها و ویرانیهای جنگ حفاظت کند اما کلاه آبیهای سازمان ملل متحد در جمهوری دموکراتیک کنگو، سودان جنوبی در میان بیست و نه کشور امضا کننده اصل کیگالی کشورهایی مثل بنگلادش ، اتیوپی و رواندا که بیشترین شمار نیروهای صلحبان سازمان ملل متحد را تامین می کنند، دیده می شوند.
در حال حاضر بنگلادش و اتیوپی هر کدام هشت هزار و رواندا شش هزار نیروی صلحبان سازمان ملل متحد را تامین کرده اند. اما هنوز کشورهایی مثل پاکستان یا هند که به ترتیب هفت هزار و ششصد و هفت هزار و هشتصد نیروی صلحبان سازمان ملل متحد را تامین کرده اند این سند را امضا نکرده اند. در میان کشورهای عضو دایم شورای امنیت نیز فقط آمریکا آن را امضا کرده است. آمریکا تنها هشتاد نیروی صلحبان در اختیار سازمان ملل متحد قرار داده است اما بیست و هشت درصد بودجه عملیات صلحبانی سازمان ملل متحد- هشت میلیارد و دویست و هفتاد میلیون دلار در سال- را تامین می کند.