ابراهیمی ترکمان:
ضرورت تلاش بیشتر دانشگاهیان برای همکاریهای علمی و فرهنگی بین کشورها
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: با توجه به تفرقه افکنی های دشمنان، تلاش دانشگاهیان برای همکاری های علمی و فرهنگی میان کشورها باید گسترش یابد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، ابراهیمی ترکمان در اجلاس مسئولان و اساتید دانشگاه های برتر ایران و جهان عرب با عنوان گفتگوهای فرهنگی ایران و جهان افزود: عرب ها و ایرانیان همواره در طول تاریخ گذشته جزئی از پیکره امت اسلامی بوده و در سطح منطقه جغرافیایی مشترکی زندگی کرده اند و به عنوان قلب عالم قدیم شناخته می شوند.
وی افزود: تمدن اسلامی در طول ده قرن از گسترش یافتن و رشد کردن، خود تعداد زیادی از اقوام مسلمان را دربرگرفته است که در قاره های آسیا، آفریقا و اروپا پراکنده اند.
ترکمان با بیان اینکه دانشمندان ایرانی سهم بسزایی در زمینه های مختلف علوم از قبیل تفسیر قرآن، روایت، زبان، ادبیات، تاریخ، جغرافی، سفرنامه، فلسفه، منطق، نجوم، حساب، طب و شیمی داشته اند گفت: بخاری، ترمذی، کلینی، طبری، رازی، زمخشری، خوارزمی، فیروزآبادی و ناصرخسرو و هزاران دانشمند دیگر هرکدام از آنها، دانشمندان سرشناس در دوران خود بوده اند.
وی افزود: روابط ایران و عرب طی قرن های زیادی دارای مشترکات و عناصر مشترک بوده و هماهنگی و تعامل میان آنها برقرار بوده است.
ترکمان گفت: بنابراین با توجه به تعاملات علمی وفرهنگی غنی گذشته و امروز، تمدن نوین اسلامی جز با همکاری ایران و عرب شکل نمی گیرد و در این باره باید به سمت هم افزایی و تجمیع ظرفیت های گسترده جهان اسلام پیش برویم.
وی افزود: این ظرفیت های وسیع هم اکنون به دلیل دخالت بیگانگان و ایجاد تفرقه در گستره جهان اسلام نهفته مانده است بنابراین وظیفه دانشگاهیان، فرهیختگان و اندیشمندان ایران و عرب است که با پی نهادن روش های روزآمد و بهینه زمینه را جهت نزدیکی و همکاری علمی فرهنگی فراهم آورد.
ترکمان به اهداف برگزاری اجلاس مسولان و اساتید دانشگاههای برتر ایران و جهان عرب اشاره کرد و گفت: هدف تقریب دیدگاهها در زمینه های تحکیم و تعمیق نکات مورد توافق دو طرف در عرصه های اندیشه ورزی، عقاید و فقه، پایه ریزی نظام مطالعاتی وپژوهشی مشترک در زمینه تحقیق و نشر میراث مشترک، هماهنگی در تعاملات علمی و فرهنگی، هماهنگی نخبگان، دانشگاهیان و اندیشمندان است.
وی افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مقر دیپلماسی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با توجه به ضرورت های مطرح شده در باب لزوم احیای گفتگو و تعامل دوباره بین ایران و کشورها عربی، درصدد جلب همکاری کشورهای عرب زبان برای تاسیس دبیرخانه است تا بهتر بتواند زمینه همکاری و تعامل و گفتگو را دنبال کند.