کشف 70 تن مواد مخدر از ابتدای امسال
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه سال گذشته 618 تن کشفیات مواد مخدر داشته ایم گفت از ابتدای امسال تاکنون بیش از 70 تن مواد مخدر کشف شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ علیرضا جزینی در اختتامیه جشنواره اعتیاد و رسانه ا ز 600 میلیارد دلار گردش مالی قاچاق مواد مخدر در دنیا خبر داد و افزود: قاچاقچیان در ایران نیز 3 میلیارد دلار منفعت مالی در امر قاچاق مواد مخدر به دست می آورند.
وی ادامه داد: مواد مخدر در گذشته بصورت غیر صناعی و سنتی بوده است ولی هم اکنون مواد مخدر تبدیل به مواد صناعی مثل شیشه و مواد روان گردان شده است .
جزینی افزود: سازمان ملل 540 نوع مواد روان گردان را گزارش کرده است .
وی با بیان اینکه ساخت مواد روان گردان و صناعی هم اکنون در گوشه آشپزخانه امکان پذیر است خاطر نشان کرد: سال گذشته 220 کارگاه آشپزخانه ای منهدم و نزدیک به دو تن مواد مخدر و شیشه کشف شد.
جزینی ادامه داد: لذا مبحث پیشگیرانه مهم است؛ در حال حاضر نزدیک به 790 هزار نفر در حال درمان هستند .
وی با بیان اینکه سالیانه بیش از 30 تن دارو در کشور مصرف می شود گفت: خسارتهایی که در این باره به کشور ما وارد می شود بیش از 10 هزار میلیارد تومان است .
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر با طرح سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی بانوان، آرایشگاه ها را با داروخانه اشتباه می گیرند گفت: برای خنثی سازی باورهای غلط باید کار شود برخی بانوان برای لاغر شدن قرصهای لاغری را از آرایشگاه ها می گیرند .
جزینی تصریح کرد: مصرف این داروها سال گذشته باعث شد 3 هزار نفر فوت کنند که این آمار پس از تصادفات بیشترین آمار است.
وی گفت: سال گذشته بیش از 17 برنامه در رسانه ملی داشته ایم و امسال نیز 9 برنامه مستند در دستور کار است ولی هنوز جریان سازی نشده است که برای این فرایند باید موج اجتماعی ایجاد شود .
قائم مقام ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد : پیشنهاد شده است که گروه راهبردی در این باره در صدا و سیما ایجاد شود تا این فرایند را دنبال کنیم زیرا مردم نیازمند آموزش و آگاهی هستند.
جزینی خاطر نشان کرد : سال گذشته 300 هزار نفر با شماره 09628 تماس گرفتند که 83 درصد تماس گیرندگان بانوان بودند و نگرانی آنها درباره برخورد فرزندانشان با پدیده مواد مخدر بوده است .
وی گفت: مهارت فرزند پروری مهم است که باید رسانه ملی در این باره نقش بیشتری ایفا کند .
جزینی با اشاره به اینکه بیش از یک درصد دانش آموزان مصرف کننده هستند افزود: برای مبارزه با مواد مخدر باید جریان سازی شود.
وی گفت: نشاط اجتماعی در جامعه یک ضرورت است که در این باره برنامه ای در دست تدوین است.
جزینی با اشاره به موضوع مبارزه با مواد مخدر به عنوان مهمترین آسیب اجتماعی مورد تاکید مقام معظم رهبری افزود: در برنامه ششم هم به بحث مبارزه با مواد مخدر تاکید شده است که در این باره طبق برنامه باید 25 درصد کاهش را داشته باشیم که این موضوع نیز براساس سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است.
وی با بیان اینکه در فرایند اقدام سیاستهای پیشگیری، درمان ،کاهش آسیب ، مقابله و حمایت اجتماعی پیگیری می شود گفت: مهمترین بحث در این باره موضوع پیشگیرانه است که باید در این مورد تلاش زیادی انجام دهیم.
جزینی خاطر نشان کرد: مهمترین وظیفه سازمانهای مرتبط موضوع پیشگیرانه است که نقش هنر و هنرمندان در این امر بارز است.
وی هنر را امری فطری عنوان کرد که می تواند در زمینه تحرک ،تنوع و نفوذ اجتماعی موثر باشد و اساسا هنر دارای زمینه های گسترده است .
جزینی گفت: با هنر می توانیم بحث پیشگیری و آموزش همگانی را تجلی بخشیم .
وی با طرح این سوال که چه کنیم هنر اثر بخش شود و در جشنواره بعدی شکوفاتر برگزار گردد ادامه داد: افزایش جذابیت خلاصه سازی که با تصویرسازی اثربخش تر می شود ، انتقال غیر مستقیم پیام ، و ماندگاری اثرگذاری عاطفی و تنوع طلبی در این امر باعث اثر بخش تر شدن هنر در بحث مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر می شود.
جزینی با اشاره به اینکه باید در این امر از هنر و افراد مورد علاقه و اعتماد مردم بهره برد گفت: برای هر قومی باید با ادبیات خودش صحبت کرد که این جشنواره باید به استانها نیز گسترش پیدا کند و بصورت همه جانبه از همه فرصتها استفاده شود.
در پایان این مراسم با حضور مسئولان، معاون فرهنگی شهرداری تهران، معاون وزارت ارشاد و قائم مقام ستادمبارزه با مواد مخدر، مهدی فخیم زاده و دیگر مسئولان از برگزیدگان قدردانی شد.