مبارزه با تروریسم ابزار نوین امریکا برای اشغالگری
امریکا پس از افغانستان و عراق این بار به بهانه مبارزه با تروریسم یمن را هدف قرار داده است.
وزارت دفاع آمریکا تأیید کرد گروهی از نظامیان این کشور در جنوب یمن برای آنچه «عملیات علیه القاعده» خواند، مستقر شدهاند.
سخنگوی پنتاگون با اعلام این خبر گفت، در هفتههای اخیر «شمار کمی» از نظامیان آمریکایی در کنار نیروهای ائتلاف عربی برای بیرون راندن القاعده از بندر مکلا در جنوب حضور داشتهاند. منابع یمنی روز پنج شنبه از ورود دستکم 100 نیروی ویژه امریکایی به پایگاه نظامی العند در استان لحج در جنوب یمن خبر دادند.
شبکه المسیره روز شنبه اعلام کرد 15 بالگرد آپاچی و پنج بالگرد بلک هاوک امریکا وارد پایگاه العند در استان لحج شدهاند.دیگر گزارشها حکایت از آن دارد که ناو هواپیمابر «تئودور روزولت» به سواحل عدن در جنوب یمن رسیده است.این در حالیست که کشتی یواساس و دو ناوشکن امریکایی نیز در آبهای نزدیک یمن مستقر هستند.
بهدنبال انتشار خبر رسمی حضور نظامی آمریکا در خاک یمن، کمیته عالی انقلاب یمن با صدور بیانیهای از مقابله با نظامیان آمریکایی خبر داد.در این بیانیه آمده؛ مردم یمن توان مقابله با تروریسم و القاعده را که مورد حمایت متجاوزان به خاک یمن است دارند و حضور نظامی امارات و آمریکا در جنوب یمن اقدامی در راستای سیاست و اهداف استعماری این کشورهاست.
نگاهی به ریشه های حضور القاعده در یمن نشان می دهد که حضور این گروه تروریستی ناشی از توافقی بوده که میان دولت وقت علی عبدالله صالح با عربستان سعودی به منظور سرکوب حوثی ها به دست می آید وطی آن سلفی ها به عنوان نیروی سوم در مناطقی از یمن اسکان داده می شوند. از سویی این توافق به دولت وقت کمک می کرد که در صورت احساس خطر از سوی سلفی ها که القاعده را پایه گذاری کرده بودنداز امریکا به بهانه مبارزه با تروریسم کمک بخواهد.
برای امریکا هم موقعیت استراتژیک تنگه باب المندب موضوعی جذاب بود که به بهانه مبارزه با القاعده ناوهای جنگی خود را در خلیج عدن مستقر کند.
به همین منظور در آن مقطع برای آماده کردن افکار عمومی، سوژه تلاش عمر فاروق عبدالمطلب یک جوان نیجریه ای برای انفجار هواپیمای آمریکایی و به عهده گرفتن آن از سوی القاعده بهانه خوبی برای اجرای این توطئه بود.
به نظر می رسد در حال حاضر هم می توان برای دخالت نظامی امریکا در یمن شباهت هایی با گذشته برشمرد:
1/ تسلط بر تنگه استراتژیک باب المندب
2/ کمک مستقیم به ائتلاف به رهبری عربستان که هیچ دستاوردی در تجاوزنظامی به یمن نداشته است.
3/ از آنجایی که مناطق مکلا ،حضرموت و تعز که به طور سنتی نوعی همگرایی با حوثی های یمن دارند، لذا جلوگیری از نفوذ مجدد حوثی ها در مناطق جنوبی از دیگر اهداف می تواند باشد.
4/ ایجاد پایگاه نظامی در جنوب یمن
5/ همسویی با متحدان منطقه ای خود برای تجزیه یمن
البته رویکرد امریکا مبنی بر تجاوز نظامی به دیگر کشورها به بهانه مبارزه با تروریسم موضوع تازه ای نیست چرا که پیش از این هم افغانستان و عراق توسط این کشور اشغال شد، بدون اینکه از خشونت ها واقدامات تروریستی کاسته شود، اما برای امریکا این فرصت مهیا شد تا به این بهانه در این کشورها پایگاه نظامی ایجاد کند.
امریکا در سوریه هم با استفاده ابزاری از گروههای تروریستی وبازگذاشتن دست متحدان خود در جهت حمایت از گروههای تروریستی چون النصره و داعش، تلاش کرد سیاست های خود را بر دولت بشار اسد تحمیل کند.
------------------
بررسی و تحلیل / رضا محمدمراد