تولید پوشش های سد حرارتی نانو ساختاربا خواص برتر
پژوهشگر دانشگاه کاشان با حمایت پژوهشکده فضایی ایران، موفق به تولید پوششی نانوکامپوزیتی سد حرارتی با عملکرد حرارتی، خوردگی و سایش بهینه شد.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما،رییس پژوهشکده فناوری نانو دانشگاه کاشان امروز گفت : پوششهای سد حرارتی، برای جلوگیری از نفوذ حرارت به زیرلایه بر روی ابزار و قطعاتی از جمله اجزای داخلی موتور هواپیما، توربینهای گازی و تجهیزات برش نشانده میشوند.
مسعود صلواتی نیاسر افزود: این پوششها میتوانند در تولید قطعات حساس صنعتی از جمله در صنایع هوافضا برای ساخت عایقهای حرارتی، بدنههای مورد استفاده در شرایط مافوق صوت و ناپایدار، توربینهای گازی، ابزار برش و بوتههای نگهداری فلز مذاب کاربرد دارند.
زهرا امیرسرداری محقق این طرح نانویی هم گفت: در این طرح پژوهشی تلاش شده از نانوذرات غیر اکسیدی فوق دمای بالا برای بهبود خواص حرارتی و مکانیکی رزین فنولیک در شرایط عملیاتی سازههای فضایی تحت دمای بالا، بهعنوان فاز پرکننده استفاده شود.
وی افزود : پوشش نانوکامپوزیتی تولید شده در این پژوهش قادر است دماهای بسیار بالاتری را نسبت به نمونههای مشابه که از پرکنندههای میکرونی در آنها استفاده میشود، تحمل کند. بهعلاوه، به دلیل استفاده از ذرات نانومتری و در نتیجه بالا بودن نسبت سطح به حجم، مقادیر بسیار کمتری از این ذرات در مقایسه با ذرات میکرونی مورد نیاز است که این موضوع موجب کاهش هزینهی تولید این پوششها میشود.
وی هدایت الکتریکی و مقاومت در برابر خوردگی و سایش فوق العاده را از مهمترین مزایای این پوشش نانویی برشمردو گفت: این طرح در قالب رسالهی دکترای زهرا امیرسرداری با راهنمایی استاد مسعود صلواتی نیاسری از دانشگاه کاشان اجرا وبا حمایت مالی پژوهشگاه فضایی ایران تحت عنوان پایاننامهی مورد نیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژهی توسعهی فناوری نانو نیز رسیده است.