حجت الاسلام محمدی شعار امسال مسابقات بین المللی قران کریم را "یک کتاب - یک امت" بیان کرد و افزود: این مسابقات در دو رشته حفظ و قرائت با حضور 130 قاری و حافظ قران کریم برگزار می شود.
رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه گفت: این افراد شامل نمایندگان 32 کشور آفریقایی، 23 کشور آسیایی، 20 کشور اروپایی، دو کشور از قاره آمریکا و یک نفر از قاره اقیانوسیه هستند.
رئیس ستاد عالی مسابقات بینالمللی قرآن کریم، فعالیت های قرآنی را یکی از برنامه های مهم انقلاب اسلامی دانست و گفت: نظام جمهوری اسلامی به آموزش، حفظ، قرائت، آشنایی با مفاهیم و تدبر در قرآن، توجه لازم و کافی دارد.
حجت الاسلام محمدی افزود: متاسفانه اکنون با نقطه مطلوب جامعه قرآنی فاصله زیادی داریم و برای رسیدن به این مهم باید هدف اصلی هر سازمانی، قرآن باشد و آن را مبنا و محور خود قرار دهد.
وی مقابله با قرآن، قرآن سوزی و اهانت به قرآن همچنین مطرح کردن مسائل و مطالب بی منطق درباره قرآن را یکی از برنامه های دشمنان اسلام دانست وگفت: وظیفه ما این است برای تفسیر، تدبر، آموزش و حفظ و مفاهیم قرآن تلاش کنیم و امت اسلامی و به ویژه نسل جوان باید با قرآن آشنایی بیشتری پیدا کنند و در این راستا یکی از برنامه های مهم جمهوری اسلامی برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم بوده است.
رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه در ادامه با توجه به عنوان شعار امسال مسابقات قرآن که «یک کتاب، یک امت» است افزود: قرآن کریم ، امت اسلامی را در سراسر عالم امت واحد می داند که این امت، کتاب واحدی دارد که از او هدایت می گیرد و اگر از قرآن الگو بگیرد یقیناً بشر به سعادت و خوشبختی می رسد.
وی افزود: 57 نفر در مسابقات حفظ کل، 57 نفر در رشته قرائت و 16 نفر از روشن دلان که حافظ کل قرآن هستند در این مسابقات نورانی به رقابت می پردازند ضمن اینکه 17 نفر داور این مسابقات شامل 10 داور خارجی، 7 داور ایرانی و 5 نفر هیئت رئیسه به لحاظ تخصصی و فنی به داوری می پردازند.
حجت الاسلام محمدی با اشاره به اینکه مراسم افتتاحیه این دوره از مسابقات با حضور رئیس جمهور برگزار میشود، گفت: از ایران هم مانند دیگرکشورهای شرکت کننده، 3 نماینده شامل یک قاری قرآن( حامد ولی زاده از آذربایجان غربی)، یک حافظ قرآن (مجتبی فانی از خراسان رضوی ) و در رشته حفظ کل روشندلان هم عبدالغفور جوهرچی از خراسان رضوی در این دوره مسابقات شرکت می کنند.
وی با بیان اینکه مهمانان این دوره از مسابقات شامل 20 نفر از کشورهای خارجی خواهند بود افزود: امسال نیز طبق روال سال های گذشته قاریان بینالمللی از جمله قارایان مصری و اندونزیایی در این دوره از مسابقات به تلاوت آیات قرآن کریم خواهند پرداخت.
رئیس ستاد عالی مسابقات بینالمللی قرآن کریم همچنین به برنامههای جنبی مسابقات بینالمللی قرآن کریم اشاره کرد وگفت: یکی از این برنامهها، برپایی نمایشگاه قرآنی با محصولات متنوع،تجلیل بانوان فعال قرآنی (26 اردیبهشت)، رونمایی از فراخوان دهمین پژوهش بین المللی مسابقات قرآن با عنوان قرآن و فرهنگ اسلامی، رونمایی از چهارمین جشنواره قصه های قرآنی و برگزاری محافل انس با قرآن با حضور قاریان بین المللی در تهران و استانهاست.
محمدی یکی دیگر از ویژه برنامههای سی و سومین دوره مسابقات قرآنی را برگزاری مسابقات بینالمللی ویژه روشندلان نخستین بار در کشور بیان کرد و گفت: این دوره از مسابقات با حضور 16 نفر از روشندلان حافظ قرآن کریم برگزار می شود.
وی بازدید از حرم مطهر امام خمینی(ره)، حسینیه جماران، موزه دفاع مقدس و دیدار با مقام معظم رهبری همچنین بازدید از اماکن تاریخی- فرهنگی را از دیگر برنامههای این دوره از مسابقات برای شرکت کنندگان دانست و گفت: آئین یادبود قاریان پیشکسوت، مداحان و مبتهلان همچنین قاریان و حافظان جانباخته در فاجعه منا را از برنامه های در نظر گرفته شده ذکر کرد.
سی و سومین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم از 22 تا 28 اردیبهشت برگزار می شود.
********