رسیدگی به تخلفات ناشران در نمایشگاه کتاب؛
تعطیلی 4 غرفه و محرومیت 2 ناشر متخلف
مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: امسال بنای کار نظارت مان را براساس کار درون صنفی قرار دادیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، همایون امیرزاده گفت: امسال بنای کار نظارت مان را براساس کار درون صنفی قرار دادیم به شکلی که اگر درون صنف مشکلات و موانع را برطرف کردیم، مسئولان معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و مسئولان رده بالاتر، اصراری به ورود به موضوعات نظارتی و ارزیابی ندارند، ما بنا را بر این گذاشتیم که نگاههای نظارتی درون خود صنف انجام شود.
وی افزود: در بحثهای نظارتی در حوزه بین الملل از زمانی که متقاضی ورود به نمایشگاه اعلام آمادگی می کند آغاز می شود، بر این اساس پاره ای از کتابهایی که منطبق بر ضوابط نشر جمهوری اسلامی نبودند حتی قبل از شروع نمایشگاه برخی از کتابها وارد چرخه نمایشگاه و حتی وارد کشور نشدند.
مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: در بخش داخلی نیز فصل الخطاب ما، رعایت ضوابط اجرایی نشر کتاب است و به مواردی که خارج از این سیستم ورود پیدا کرده اند هم تذکر کردیم و هم اقدام به جمع آوری محتوا شد.
امیرزاده در ادامه گفت: از ابتدای نمایشگاه تاکنون نزدیک به 20 اخطار کتبی و 60 اخطار شفاهی داده ایم، از 20 اخطار کتبی 13 نفر همکاری کردند و پاسخ مثبت دادند و 7 نفر از آنها که اعتنایی نداشتند تشکیل جلسه دادیم و برای 4 مورد از آنها رای صادر شد تا پایان نمایشگاه تعطیل شوند و یک مورد محکوم به یک روز تعطیلی غرفه شد و دو ناشر از حضور در نمایشگاه سال آینده محروم شدند.
مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران افزود: مسیر تذکر به ناشران و غرفه های متخلف کمیته نشر داخلی بوده و هست به این صورت که به محض رویت تخلف در نمایشگاه به مدت 2 ساعت ناشر مکلف است نسبت به رفع تخلف خود اقدام کند اگر تذکر شفاهی اثری نداشت در حضور ناشر تذکر کتبی ارائه می شود و پس از 2 ساعت اگر ناشر همچنان بی اعتنا بود در کارگروه ها وارد شور و مشورت و رای صادر می شود.
وی گفت: در بحث بستن غرفه برای یک روز، رای صادره غیر قابل تجدید نظر است اما در حکم محکومیت در نمایشگاه سال آینده، ناشر می تواند درخواست تجدید نظر داشته باشد و اگر استناداتش درست بود رفع محرومیت می شود.
وی افزود: کسانی که در نمایشگاه محکوم به محرومیت می شوند از فعالیتهای خود محروم نمی شوند بلکه محرومیتها فقط برای نمایشگاه کتاب است.
مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در خصوص انتقادات مطرح شده در نمایشگاه گفت: در کارگروه های نمایشگاه به طور روزانه شئونات محتوایی، اجرایی و انضباطی مورد دقت قرار می گیرد و نقاط ضعف به بخشهای مختلف ارسال می شود و نواقص مطرح شده برطرف می شود.
امیرزاده در پاسخ به برخی نقدهای محتوایی نیز تاکید کرد: ما در بخش بین الملل 200 هزار عنوان کتاب داریم و همین میزان در بخش داخلی موجود است اگر برای هریک از این عناوین 50 جلد در نظر بگیرید 20 میلیون نسخه کتاب در نمایشگاه وجود دارد که اگر هر کتاب به طور میانگین 300 صفحه داشته باشد می شود 60 میلیارد صفحه.
وی افزود: اذعان داریم بخشی از محتوایی که به نمایشگاه می آید ممکن است از مسیرهای غیر قانونی باشد اما از آنجایی که هر کتابی که ضوابط نشر جمهوری اسلامی را رعایت نکرده باشد ورودش به نمایشگاه غیر قانونی است اگر به این محتوا برسیم بدون تردید طبق ضوابط و آئین نامه های قانونی با آنها برخورد می کنیم.
مدیر کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران در بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تعارفی با ارائه محتوای خارج از ضوابط نشر جمهوری اسلامی ایران در هیچ یک از بخشها ندارد و اگر در طول 10 روز نمایشگاه محتوایی از دید ناظران پنهان مانده باشد از هر طریقی موارد تخلف گزارش شود موارد تخلف را دوباره به حوزه بررسی و نظارت مجدد می فرستیم تا مورد تجدید نظر قرار بگیرد.