معاون حقوقی رئیس جمهوری به موضوع قراردادهای جدید نفتی نیز اشاره و عنوان کرد: اصول این قراردادها تهیه و تدوین شده و قابل دفاع است، بدون تردید قراردادهای جدید نفتی، قراردادی برد - برد است.
*ایمنی نیروگاههای اتمی با همکاری صنعت نفت ارتقا می یابد
پژوهشگاه صنعت نفت و شرکت توسعه و ارتقای ایمنی نیروگاههای اتمی (توانا)، تفاهمنامه مشترکی را امضا کردند که بر مبنای آن مقرر شد، توانمندیهای پژوهشگاه در مسیر ارتقای ایمنی نیروگاههای اتمی بوشهر مورد استفاده قرار گیرد.
تفاهمنامه ای به منظور تعیین چارچوب و تقویت هر چه بیشتر تعاملات و همکاریهای علمی، پژوهشی و آموزشی بین امیرعباس حسینی، قائم مقام پژوهشگاه صنعت نفت و محمد قدس مدیرعامل شرکت توسعه و ارتقای ایمنی نیروگاههای اتمی (توانا)، امروز امضا شد.
انجام تست ها و آزمایشهای مورد نیاز شرکت توانا در حوزه های مرتبط با مواد، خوردگی و آنالیزهای خرابی تجهیزات و همچنین فراهم کردن امکان استفاده از آزمایشگاهها، امکانات و تجهیزات مرتبط برای محققان طرفین از موضوعهای این تفاهمنامه است.
برگزاری کارگاهها و دوره های آموزشی تخصصی در زمینه مهندس مواد و خوردگی، مدیریت خوردگی، مکانیک شکست و راه اندازی آزمایشگاههای تخصصی خاص مورد نیاز در زمینه مهندسی مواد و خوردگی و تخمین عمر قطعات تجهیزات و نیروگاه از دیگر مفاد این تفاهمنامه به شمار می رود.
تبادل اطلاعات و تعامل پژوهشگاه و این شرکت در ارتباط با راه اندازی، بازرسی و تعمیر نیروگاههای اتمی در این تفاهمنامه آمده است.
در حاشیه امضای این تفاهمنامه، محمد قدس مدیرعامل شرکت توسعه و ارتقای ایمنی نیروگاههای اتمی (توانا) با اشاره به این که این شرکت در حوزه پشتیبانی فنی نیروگاه اتمی بوشهر فعال است، گفت: با توجه به راهبرد این شرکت، در کلیه حوزه های پشتیبانی فنی از شرکتهای صاحب صلاحیت و شرکتهایی که تجارب فنی بالایی در حوزه های صنعت برای پیشبرد اهداف دارند همواره استفاده می کنیم.
وی افزود: یکی از مجموعه هایی که صاحب تجربه بالا در کشور بوده، پژوهشگاه صنعت نفت است و شرکت توانا بر اساس برنامه های تنظیم شده خود با پژوهشگاه، این تفاهمنامه را امضا کرده و امیدوار است زمینه ای برای توسعه فعالیتها در حوزه نیروگاههای اتمی کشور باشد.
حسینی معاون فناوری و روابط بین الملل پژوهشگاه صنعت نفت نیز با اشاره به این که این مرکز تحقیقاتی خود را موظف می داند بر اساس توانمندیهای موجود از صنایع مختلف کشور حمایت کند، افزود: این تفاهم در راستای حمایت از توسعه خدمات مهندسی به منظور حفظ و نگهداری ارتقای ایمنی نیروگاه های اتمی امضا شده است.
وی خاطرنشان کرد: اساس این تفاهمنامه، ارائه توانمندیهای پژوهشگاه در حوزه خوردگی و مدیریت خوردگی در قالب پروژه های مختلف است.
*صادرات سالانه 6 میلیون تن محصول از سوی دفاتر بازرگانی پتروشیمی
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی گفت: دفاتر شرکت بازگانی پتروشیمی در کشورهای کره جنوبی، هند، ویتنام، امارات، ترکیه، آلمان، انگلستان، سوئیس، برزیل و اندونزی زمینه صادرات حدود 6 میلیون تن از محصولات پتروشیمی کشور را فراهم کرده اند.
مهدی شریفی نیک نفس در همایش «راهکارهای افزایش سهم بخش خصوصی در بازارهای بین المللی انرژی» در آخرین روز از برگزاری نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: امیدواریم با بهره برداری از پروژه های در حال اجرای پتروشیمی، ظرفیت تولید پتروشیمی کشور به 120 میلیون تن تا پایان برنامه چشم انداز توسعه برسد و ایران رتبه نخست خاورمیانه را به دست آورد.
وی، وجود چنین ظرفیتی برای کشور را زمینه ای برای گسترش فعالیتهای بخش خصوصی با توجه به نیاز بازارهای جهانی و بازار مصرف تولیدات پتروشیمی دانست و گفت: به دنبال تنوع بخشی در بازارهای صادراتی هستیم.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی در ادامه سخنان خود به آثار منفی تحریمها بر روند صادرات پتروشیمی کشور اشاره کرد و گفت: در دوران تحریمها در کنار افتتاح مجتمعهای مختلف، صادارت پتروشیمی ایران حدود 25 میلیون تن افرایش یافت.
نیک نفس با بیان این که ظرفیت تولید پتروشیمی ایران به 120 میلیون تن می رسد، گفت: ظرفیت تولید کنونی پتروشیمی ایران حدود 60 میلیون تن است که از این حجم حدود 25 میلیون تن صادر می شود.
وی تصریح کرد: هم اکنون حدود 30 تا 35 درصد از بازارهای صادراتی ایران بویژه محصولات پلمیری به چین صادر می شود.
نیک نفس در ادامه با اشاره به سابقه 25 ساله شرکت بازرگانی پتروشیمی از همکاری نزدیک با کشور چین خبر داد و وجود دفاتر مجموعه خود را در این کشور به دلیل ارائه خدمات بازرگانی در محل بازار و کسب اطمینان از تامین نیازهای مشتری اعلام کرد.
وی در جهت دستیابی به تمرکز و حفظ قدرت ایران در حوزه صادرات پتروشیمی در سراسر جهان گفت: با توجه به آزادسازی و واگذاری طرحها به بخش خصوصی و شکل گیری 11 هلدینگ متولی صادرات پتروشیمی در کشور بهتر است در این به صورت متمرکز عمل کنیم تا قدرت چانه زنی کشور افزایش یابد.
نیک نفس با اعلام آمادگی این شرکت برای ایجاد شرکتهای صادراتی با همتای چینی خود در بازارهای دورر از دسترس، گفت: از این طریق می توان نیازهای تولید نشده در کشور را تامین کنیم.
*ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی به 13 میلیارد لیتر می رسد
ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی در نیمه نخست امسال به حدود 13 میلیارد لیتر می رسد.
مدیر مهندسی و اجرای طرحهای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در آخرین روز از برگزاری نمایشگاه بین المللی صنعت نفت گفت: پارسال با بهره برداری از سه انبار ماهشهر، ملایر و شیراز در مجموع بیش از 530 میلیون لیتر به ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی کشور اضافه شد.
عبدالله ملاباقر ظرفیت ذخیره سازی در انبارهای ماهشهر و ملایر را به ترتیب 300 میلیون لیتر و 68 میلیون لیتر اعلام و اظهار کرد: ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی در انبار شیراز نیز 168 میلیون لیتر است.
وی گفت: انبار بیرجند به ظرفیت 100 میلیون لیتر و انبار ارومیه به ظرفیت 120 میلیون لیتر در نیمه نخست امسال به بهره برداری می رسند.
ملاباقر تصریح کرد: با بهره برداری از این 2 انبار به ظرفیت کلی 220 میلیون لیتر، ظرفیت ذخیره سازی فرآورده های نفتی شامل بنزین، نفت گاز، نفت سفید و نفت کوره به حدود 13 میلیارد لیتر خواهد رسید.
وی همچنین درباره طرحهای ساختمانی گفت: ساختمانهای اداری تربت حیدریه پارسال به بهره برداری رسیدند و امسال نیز ساختمانهای اداری اصفهان و بوشهر در نیمه نخست سال به بهره برداری می رسند.
ملاباقر از بهره برداری خط لوله 16 اینچ انتقال فرآورده به طول 4,5 کیلومتر در نیمه نخست امسال خبر داد.
وی نیاز بودجه ای امسال شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران را برای پیشبرد طرحهای تعریف شده، 380 میلیارد تومان برآورد و تصریح کرد: انتظار می رود با تامین بموقع منابع مالی، طرحهای تعریف شده و در دست اجرا با شتاب بیشتری انجام شوند.
*سازندگان داخلی برای اجرای قراردادهای جدید نفتی آماده می شوند
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات نفت با بیان این که وزارت نفت طی ماههای اخیر خدمات رگولاتوری خود را درقبال شرکتهای خارجی به بخش خصوصی ارائه کرده است، گفت: امضای تفاهمنامه های همکاری میان سازندگان داخلی و شرکتهای خارجی حاکی از عزم این وزارتخانه برای ارتقای توانمندی شرکتهای خصوصی است.
امروز در حاشیه امضای تفاهمنامه میان انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت و انجمن صنایع انرژی هلند با اشاره به نقش مهم وزارت نفت در امضای این تفاهمنامه، اظهار کرد: وزارت نفت با معرفی شرکتهای خارجی به بخش خصوصی وظیفه رگولاتوری خود را به خوبی ایفا کرده است.
وی تصریح کرد: براین اساس انتظار داریم با امضای تفاهمنامه های همکاری با شرکتهای خارجی، شاهد تشکیل شرکتهای مشترک و انتقال فناوری باشیم.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت امضای تفاهمنامه با انجمن صنایع انرژی هلند را به منظور انتقال فناوری، تشکیل شرکتهای مشترک و برقراری دوره های آموزشی به منظور ارتقای کیفیت کالاهای تولیدی اعلام کرد.
خیامیان ادامه داد: در واقع وزارت نفت با معرفی شرکتهای خارجی به بخش خصوصی، این بخش را برای اجرای قراردادهای جدید نفتی آماده می کند تا بتوانند به صورت مشترک به اجرای طرحهای نفتی اقدام کنند.
وی با بیان این که دو تفاهمنامه ای که در روزهای نمایشگاه میان انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت با ایتالیا و هلند امضا شد، با معرفی این شرکتها از سوی وزارت نفت صورت گرفت، ادامه داد: هم اکنون الگوی جدید همکاری میان وزارت نفت و بخش خصوصی شکل گرفته است. از سوی دیگر این همکاریها به انتقال فناوری، تولید تجهیزات با کیفیت در داخل خواهد انجامید.
باحضور هنک کامپ، وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند و امیرحسین زمانی نیا، معاون اموربین الملل و بازرگانی وزیر نفت دو تفاهمنامه جداگانه همکاری میان انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت (استصنا)، انجمن شرکتهای مهندسی و پیمانکاری نفت، گاز و پتروشیمی (اپک) با انجمن صنایع انرژی هلند به امضا رسید.
سرمایه گذاری مشترک، انجام طرحهای مشترک، آموزش، انتقال فناوری، برگزاری نمایشگاه، تبادل هیئتهای فنی و تجاری، برگزاری نشست مشترک تجاری از محورهای اصلی این تفاهمنامه بوده است.
*تفاهمنامه همکاری بخش خصوصی ایران با انجمن صنایع انرژی هلند امضاشد
تفاهمنامه همکاری شرکتهای ایرانی و هلندی با حضور هنک کامپ، وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند و امیرحسین زمانی نیا، معاون اموربین الملل و بازرگانی وزیر نفت به امضا رسید.
باحضور هنک کامپ، وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند و امیرحسین زمانی نیا، معاون اموربین الملل و بازرگانی وزیر نفت دو تفاهمنامه جداگانه همکاری میان انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت (استصنا)، انجمن شرکتهای مهندسی و پیمانکاری نفت، گاز و پتروشیمی (اپک) با انجمن صنایع انرژی هلند به امضا رسید.
سرمایه گذاری مشترک، انجام طرحهای مشترک، آموزش، انتقال فناوری، برگزاری نمایشگاه، تبادل هیئتهای فنی و تجاری، برگزاری نشست مشترک تجاری از محورهای اصلی این تفاهمنامه بوده است.
انجمن صنایع انرژی هلند متشکل از 250 شرکت هلندی می شود که تفاهمنامه امروز را به امضا رساند.
هنک کامپ، وزیر اقتصاد، انرژی و کشاورزی هلند و امیرحسین زمانی نیا، معاون وزیر نفت پس از امضای این تفاهمنامه برای بازدید از نمایشگاه نفت به سالن 27 رفتند و پس از آن از غرفه شرکت ملی نفت ایران بازدید می کنند.