احتمال آسیب جدی شنوایی کودکان زودرس در بخش مراقبتهای اولیه نوزادان
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی ایران گفت: احتمال آسیب جدی شنوایی کودکان زودرس در واحد مراقبتهای اولیه نوزادان(NICU) وجود دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی انجمن علمی شنوایی شناسی ایران، دکتر زهرا جعفری افزود: تولد زودرس اولین دلیل مرگ در اولین ماه به دلیل اصلی ناتوانیهای طولانی مدت است.
وی گفت: پیشرفت در مراقبت از نوزادان، احتمال زنده ماندن نوزادان زودرس را افزایش داده است، اما این نوزادان هنوز مستعد بروز مشکلات رشدی هستند که ممکن است در تمام طول عمر باقی بماند.
جعفری افزود: کودکان زودرس که در واحد مراقبت های اولیه نوزادان (NICU) نگهداری می شوند غالبا در برابر نورهای درخشان اتاق، چشم هایشان را می بندند، اما امکان بستن گوش هایشان را در مقابل صداهای بلند و آزار دهنده ندارند و انتقال بسیار سریع نوزاد از رحم مادر به محیط بسیار شلوغ واحد مراقبتهای اولیه نوزادان (NICU)، احتمال آسیب پذیری نوزادان درمعرض خطر را افزایش می دهد.
وی با بیان اینکه شواهد علمی فزاینده ای وجود دارد که نشان می دهد نویز (صدای زیاد) بر رشد و تکامل نوزادان اثرات منفی دارد، گفت: نوزادان نارس نسبت به نویز زمینه، حساسیت ویژه ای دارند زیرا دستگاه شنوایی آنها در مراحل حساس رشد عصبی قرار دارد و آنها دیگر توسط بافت و پوشش رحم، محافظت نمی شوند.
وی افزود: همه ساختارهای مهم گوش از جمله حلزون در فاصله هفته های 23 تا 25 بارداری شکل گرفته است و نوزاد نارس قبل از ورود به بخش NICU، از قدرت شنیدن برخوردار است.
پانزدهمین کنگره شنوایی شناسی ایران که از 28 تا 30 اردیبهشت امسال در هتل المپیک تهران برگزار می شود.