رونمایی از سند مدیریتی ذخیرگاه زیست کره تنگ صیاد- سبزکوه
سند مدیریتی ذخیرهگاه زیستکره تنگ صیاد ـ سبزکوه با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری رونمایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این مراسم، ثبت ذخیرگاه زیستکره تنگ صیاد-سبزکوه را اتفاقی بسیار مهم برای کشور بیان کرد و گفت: حرکتی که موجب شد این ثبت اتفاق بیفتد حرکتی دانشبنیان و بر اساس مطالعات زیاد بوده است.
معصومه ابتکار افزود: باید از فضای موجود در بالا بردن سطح دانش و توسعه پایدار همه جانبه در زمینه محیط زیست استفاده کرد.
وی موضوع محیط زیست را از اولویتهای دولت یازدهم اعلام کرد و گفت: مباحث محیط زیست در کنار موضوعاتی مانند مسائل اقتصادی، اشتغال، برقرای ارتباط با سایر کشورها و ورود به معادلات جهانی مورد توجه ویژه دولت است.
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: توسعه پایدار توسعهای است که با شاخصههای زیست محیطی سازگار است.
به گفته خانم ابتکار همه طرح های محیط زیست شامل قانون ارزیابی زیست محیطی میشوند و طرح احداث تونل انتقال آب بهشتآباد و تالاب چغاخور از جمله این طرحهاست.
وی گفت: اگر در طرحی مانند انتقال آب بعد از انجام مطالعات زیست محیطی مشخص شود طرح حداقل آسیب را به محیط زیست میزند با نظارت کافی در مراحل تاسیس و بهرهبرداری اجرایی میشود.
سفیر و نماینده دائم ایران در یونسکو هم در این مراسم موضوع آب را حیاتی دانست و گفت: طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری، حفاظت از رودخانهها و تالابها، اصلاح الگوی مصرف در زمینه کشاورزی و جلوگیری از آلودگی منابع آب توسط صنایع و سموم کشاورزی از جمله اموری است که باید در زمینه حفاظت از آب مورد توجه واقع شوند.
احمد جلالی افزود: امروز مسئله آموزش در حوزه محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار است و اگر حرکتی در جامعه ریشه در دانشگاه پیدا کند ماندگار میشود و کسی نمیتواند آن حرکت را از بین ببرد.
وی گفت: چهارمحال و بختیاری از ظرفیت محیط زیست خوبی برخوردار است و ثبت ذخیرهگاه زیست کره تنگ صیاد ـ سبزکوه نشان از این امر مهم دارد.
آقای اجلالی افزود: در حال حاضر 651 ذخیرهگاه زیست کره در جهان ثبت شده که شبکه زیست محیطی را در جهان به وجود آورده است که هر کدام ویژگی خاص خود را دارد.
ذخیره گاه زیست کره تنگ صیاد و سبزکوه شش شهرستان، 9 شهر و 20 روستای استان چهارمحال و بختیاری را تحت پوشش قرار داده است.
این ذخیره گاه دومین ذخیرگاه ثبت شده بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در یونسکو و همچنین نخستین ذخیره گاهی است که برنامه جامع مدیریتی دارد.