رئیس کانون وکلا:
الزامی شدن امر وکالت بسیاری از مشکلات را حل میکند
حسین آبادی: الزامی شدن امر وکالت، درصد بالایی از مشکلات نظام قضایی را حل میکند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، امیر حسینآبادی در نشست خبری که در اتحادیه سراسری کانونهای وکلا برگزار شد درباره الزامی شدن امر وکالت افزود : این موضوع موجب می شود درصد بسیاری از مشکلات حل شود که البته ضرورت این مساله حدود 40 سال پیش احراز شده بود .
وی با بیان اینکه اداره معاضدت قضایی کانون وکلای مرکز آمادگی کامل برای اجرای الزامی شدن وکالت را دارد، گفت: دولت باید شرایط در اختیار گرفتن وکیل برای کسانی که امکان مالی ندارند فراهم کند .
حسین آبادی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از 100 هزار مشاوره حقوقی در کانون مرکز انجام شده است، افزود: همچنین حدود 700 وکالت معاضدتی نیز در این کانون ارائه شده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درباره تبصره ماده 48 قانون آیین دادرسی کیفری نیز افزود: این تبصره از مواردی است که اصول قانونگذاری به هیچ عنوان در آن رعایت نشده است .
وی گفت : یکی از مشکلاتی که به قانون آئین دادرسی کیفری نقص وارد میکند ، تبصره ماده 48 است.
حسین آبادی افزود : آن طور که از شواهد برمیآید آیتالله آملی لاریجانی رئیس دستگاه قضا چندان اعتقادی به تبصره ماده 48 قانون آئین دادرسی کیفری ندارد.
وی گفت: 9 ماه از اجرای این قانون میگذرد اما هنوز رئیس قوه قضاییه فهرست وکلای موضوع تبصره ماده 48 را تعیین نکرده است.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز افزود : توصیه میکنم که نام وکلا اعلام نشود و به جای آن ضابطه بگذارند، مثلاً وکلایی که تسهیلات خاصی دارند یا وکلایی که سوابق بالایی دارند در لیست گنجانده شوند.
وی افزود : کانون وکلای دادگستری مرکز این آمادگی را دارد که با همکاری قوه قضائیه ، دوره های خاصی را برای وکلا بگذارد و از آنها آزمون بگیرد و پس از موفقیت در آزمون گواهینامه دریافت کنند تا این موضوع ضابطه ای برای وکلای مورد نظر باشد و از تبعیض جلوگیری کند.
حسین آبادی گفت: البته نظر قطعی ما این نیست بلکه نظر ما این است که تمام وکلا در تمام دعاوی حق دارند دخالت کنند.
وی درباره افزودن ماده "زبان و ادبیات فارسی" به مواد امتحانی آزمون ورودی کانون های وکلای دادگستری نیز گفت: ایراد اساسی درباره اضافه شدن ماده ادبیات فارسی به آزمون وکالت وجود ندارد و فقط بناست که درست نوشتن و رعایت آن در آزمون لحاظ شود ، البته این موضوع باید تصویب شود که امیدواریم به تصویب هم برسد.
حسین آبادی درباره تعامل بین کانون وکلا و اتحادیه افزود : آزادی قلم و بیان چیزی است که وکلا باید به آن اعتقاد داشته باشند و تفاوت سلیقه از اصول دموکراسی است.
وی ادامه داد : بحثهای بین کانون وکلا و اتحادیه وجود داشته که همیشه سازنده است، البته اکنون تفاهم بیشتری بین اتحادیه و کانون مرکز وجود دارد که قطعا سازنده خواهد بود.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز درباره ادغام کانون وکلا با مرکز مشاوران قوه قضاییه (ماده 187) نیز گفت : کسانی که با این موضوع مخالف هستند به ما بگویند که چه کاری را انجام دهیم و بالاخره تکلیف 20 هزار نفری که پروانه اخذ کرده اند چه میشود .
حسین آبادی افزود : این موضوع در لایحه وکالت هم پیشبینی شده و نیاز به بررسی دارد، البته باید راهحلی ارائه شود.