چگونگی امتیازدهی به متقاضیان احداث جایگاههای زنجیره ای
متقاضیان احداث جایگاههای زنجیره ای برای کسب حداقل 68 امتیاز در پنج حوزه ارزیابی می شوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران امروز (شنبه ـ 18 اردیبهشت) در سومین روز برگزاری نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی به شانا، گفت: در شاخصهای ارزیابی 100 امتیار برای متقاضیان احداث جایگاههای زنجیره ای (برند) در نظر گرفته شده که کسب دست کم 68 امتیار آن الزامی است.
محمدرضا مظلومی توان مالی، سابقه فعالیت، امکانات، نیروی انسانی و فرآیند داخلی کسب و کار را پنج شاخص مهم پیش بینی شده در ارزیابی ها عنوان کرد.
وی گفت: هریک از حوزه های پنجگانه یادشده از زیربخشهایی تشکیل شده که امتیازهای آنها نیز مشخص شده است.
مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران تصریح کرد: در ارزیابی شاخص توان مالی متقاضیان، دو روش امتیازدهی پیش بینی شده است.
به گفته مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، برای افرادی با سابقه فعالیت بالا در حوزه جایگاهداری، امتیاز 40 و برای افراد تازه کار در این حوزه نیز امتیاز 32 پیش بینی شده است.
مظلومی توان مالی دست کم 50 میلیارد ریال و گواهینامه های دریافتی آنها را در یک سال گذشته برای متقاضیان با سابقه بالا از دیگر شاخصهای مهم در حوزه توان مالی عنوان کرد و گفت: برای تمکن مالی 50 میلیارد ریال 16 امتیاز و برای گواهینامه ها نیز 12 امتیاز در نظر گرفته شده است.
وی همچنین جمع داراییها و بدهیها را برای متقاضیان احداث جایگاههای زنجیره ای 12 امتیاز عنوان کرد.
مدیر بازرگانی شرکت پخش فرآورده های نفتی ایران درباره نحوه امتیازدهی به متقاضیانی که سابقه طولانی در حوزه جایگاهداری ندارند نیز اظهار کرد: برای این دسته از متقاضیان، جمع بدهیها و داراییها، 16 امتیاز و گواهینامه های آنها نیز 16 امتیار دارد.
مظلومی درباره امتیازدهی به شاخص امکانات نیز گفت: برای این شاخص در مجموع 10 امتیاز در نظر گرفته شده که 5 امتیاز آن به توان امکانات متقاضی، سه امتیاز آن به آزمایشگاه تعیین کیفیت و 2 امتیاز نیز به دفتر نمایندگی تخصیص داده شده است.
وی امتیاز شاخص نیروی انسانی را نیز 15 امتیاز اعلام و اظهار کرد: در امتیازدهی به این شاخص وجود دست کم 6 کارشناس در حوزه های سه گانه اچ.اس.یی الزامی است و 5 امتیاز از مجموع امتیازات در این بخش را به خود اختصاص می دهد.
مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: در همین بخش (نیروی انسانی) کنترل کیفیت، 2,5 امتیاز، (2 نفر)، تکنیسین فنی (یک نفر) 5 امتیاز و بازاریابی و فروش (یک نفر) نیز 2.5 امتیاز را به خود اختصاص داده اند.
مظلومی گفت: شاخص فرآیندهای داخلی کسب و کار نیز 20 امتیار دارد که 5 امتیاز مربوط به استفاده از فناوریهای مدرن در طراحی، ساخت، ایمنی و محیط زیست (طبق استانداردهای تعیین شده) است.
وی امتیاز استفاده از استانداردها را در بخش فرآیندهای داخلی کسب و کار نیز 5 امتیاز اعلام و اظهار کرد: استفاده از استانداردها نیز خود از زیربخشهایی از جمله تجهیزات و تأسیسات، عضویت معتبر در مجامع علمی، فرآیند توزیع و عرضه سوخت تشکیل شده است که یک تا یک و نیم امتیاز را به خود تخصیص داده اند.
به گفته مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران، در حوزه فرآیند داخلی کسب و کار زیرشاخه های دیگری نیز وجود دارد که هر یک امتیاز جداگانه ای را به خود تخصیص داده اند که از آن جمله می توان به هوشمندسازی فرآیند توزیع و عرضه سوخت با بکارگیری سیستمهای اطلاعاتی با هدف کاهش هزینه های عملیاتی، اشاره کرد.
مظلومی تأکید و تصریح کرد: مجموع امتیاز لازم برای کسب مجوز جایگاههای زنجیره ای 68 در نظر گفته شده است.
*ظرفیت تولید نفت از غرب کارون به 300 هزار بشکه افزایش یافت
مدیرعامل شرکت متن با بیان این که امسال 90 هزار بشکه به ظرفیت تولید میدانهای غرب کارون اضافه می شود، افزود: در مجموع دو سال اخیر و امسال، ظرفیت تولید غرب کارون به 300 هزار بشکه نفت در روز افزایش می یابد.
عبدالرضا حسین نژاد امروز (شنبه ـ 18 اردیبهشت) در سومین روز از نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران با بیان این که تولید آزادگان جنوبی با حفاری سه حلقه چاه تولیدی علاوه بر تولید قبلی 7500 بشکه افزایش یافته است، افزود: تا پایان شهریور، 60 هزار بشکه به ظرفیت تولید آزادگان جنوبی علاوه بر 50 هزار بشکه قبلی اضافه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت متن ظرفیت نفت درجای غرب کارون را 64 میلیارد بشکه اعلام کرد و افزود: از ابتدای امسال تولید فاز نخست آزادگان شمالی و یادآوران آغاز شده و هم اکنون مجموع تولید این دو میدان به 80 هزار بشکه رسیده است.
وی با بیان این که ظرفیت تولید 160 هزار بشکه نفت در غرب کارون ایجاد شده است، افزود: تولید میدانهای آزادگان شمالی و یادآوران در فاز نخست به صورت تدریجی افزایش خواهد یافت.
به گفته مدیرعامل شرکت متن، در روزهای آینده، نفت آزادگان شمالی و یادآوران برای صادرات به مخازن نفتی منتقل می شود.
حسین نژاد درباره مذاکره به شرکتهای چینی برای توسعه فاز 2 آزادگان شمالی و یادآوران نیز تصریح کرد: در میدان یادآوران هنوز بر روی قیمت و شرائط در حال مذاکره هستیم و در مورد آزادگان شمالی نیز چینی ها هنوز پیشنهاد مالی خود را ارائه نکرده اند.
مدیرعامل شرکت متن تصریح کرد: چنانچه در فاز دوم توسعه میدانهای آزادگان شمالی و یادآوران با چینی ها به توافق نرسیم، توسعه این میدانها در قالب قراردادهای جدید به مناقصه خواهد رفت.
وی در پاسخ به این سئوال که آیا قرارداد محرمانگی با شرکت توتال به معنای واگذاری توسعه فاز 2 آزادگان جنوبی به این شرکت است، ادامه داد: این قرارداد به معنای این است که شرکت توتال اطلاعات اولیه ای را که از شرکت نفت درباره این میدان دریافت می کند در اختیار شرکت دیگری قرار ندهد؛ همچنین قرار شده است تا توتال طی یک ماه اولیه پروپوزال اولیه را درباره آزادگان جنوبی در اختیار شرکت نفت قرار دهد.
مدیرعامل شرکت متن ادامه داد: واگذاری توسعه میدانهای غرب کارون در قالب قراردادهای جدید نفتی به این معنا نیست که شرکتهای داخلی توان توسعه این میدانها را ندارند؛ زیرا توسعه این میدانها به منابع مالی فراوانی نیاز دارد که شرکتهای داخلی فاقد این منابع هستند.
حسین نژاد خاطرنشان کرد: بر اساس قراردادهای جدید نفتی، شرکتهای خارجی باید برای توسعه میدانها با شرکتهای ایرانی مشارکت کنند که این امر نیز مبتنی بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
وی درباره تولید میدان یاران شمالی نیز تصریح کرد: توسعه این میدان هم اکنون از پیشرفت 80 درصدی برخوردار است و تا شهریور ماه تولید 30 هزار بشکه ای از آن محقق می شود.
مدیرعامل شرکت متن در پاسخ به این سئوال که آیا شرکت متن برای توسعه میدان چنگوله با شرکتهای روسی مذاکره داشته است، تصریح کرد: شرکت متن با شرکتهای روسی در این باره مذاکره ای انجام نداده است اما امکان دارد شرکت ملی نفت مذاکراتی را در این ارتباط داشته باشد.
حسین نژاد درباره توسعه میدان مشترک آذر نیز گفت: توسعه این میدان تا حدودی از برنامه عقب است اما با توجه به این که مشکل منابع مالی آن حل شده است، انتظار داریم در نیمه دوم امسال تولید 30 هزار بشکه ای از این میدان محقق شود.
وی با اشاره به توسعه میدان گازی کیش نیز اظهار کرد: مهمترین مشکل توسعه این میدان تامین منابع مالی است به نحوی که قرار شده است برای توسعه واحد فرآورشی آن 9 شرکت ایرانی و خارجی برای تامین مالی مشارکت داشته باشند که امیدوارم این امر به نتیجه برسد.
به گفته مدیرعامل شرکت متن، حفاری چاههای بخش خشکی میدان گازی کیش تا پایان امسال به اتمام می رسد.
حسین نژاد درباره دکلهای غرب کارون افزود: با توجه به برنامه های توسعه ای، تعداد دکلهای غرب کارون تا پایان امسال نیز افزایش خواهد یافت.
*95 درصد سوخت نیروگاهها با گاز تامین می شود
نیروگاههای کشور تا پایان امسال به معادل 73,5 میلیارد مترمکعب سوخت نیاز دارند که حدود 70 میلیارد مترمکعب این مقدار (95 درصد) از گاز تامین می شود.
سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران در حاشیه بیست و یکمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: پارسال در مجموع معادل 72 میلیارد مترمکعب سوخت در بخش نیروگاهی مصرف شد که 58 میلیارد مترمکعب آن (83 درصد) با گاز تامین شد.
عبدالرضا ابراهیمیان در ادامه به برداشت گاز از منابع اشاره کرد و گفت: پارسال در مجموع 205,6 میلیارد مترمکعب گاز از منابع برداشت شد که این مقدار امسال باتوجه به پیش بینی انجام شده و ورود فازهای جدید پارس جنوبی با 15 درصد افزایش به 236 میلیارد مترمکعب می رسد.
به گفته وی، گازرسانی به نیروگاهها و صنایع افزون بر صرفه جویی اقتصادی از محل جایگزینی گاز با سوخت مایع در کاهش آلودگی هوا نیز تاثیر گذار خواهد بود.
سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: امسال با بهره برداری از فازهای 19، 20 و 21 شاهد افزایش تحویل گاز به نیروگاهها و صنایع کشور خواهیم بود.