مدرس نجوم
رصد گذر عطارد در برج میلاد تهران
گذر عطارد در هر قرن، حدود 13 تا 14 بار اتفاق می افتد و جزء پدیده هایی است که شاید در طول زندگی بتوانیم تنها 5 یا 6 بار شاهد آن باشیم.
کاظم کوکرم در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: گذر عطارد 20 اردیبهشت 95 ساعت 15:40 اتفاق می افتد و تا غروب خورشید ادامه دارد و در پی آن سیاره عطارد شبیه به نقطه ای تیره از مقابل قوس خورشید می گذرد.
دبیر گروه دانش روزنامه جام جم با بیان اینکه این پدیده با چشم غیر مسلح دیده نمی شود گفت: حتی اگر از عینک های مناسب رصد استفاده شود، این گذر قابل مشاهده نخواهد بود.
مدرس نجوم وسیله های رصد این گذر را دوربین های دو چشمی و تلسکوپ های مجهز به فیلتر استاندارد رصد خورشید برشمرد.
کوکرم با بیان اینکه در بسیاری از شهرها مراکز نجومی، رصد خانه ها و انجمن های نجوم برنامه های خاصی را برای رصد گذر عطارد تدارک دیده اند افزود: علاقمندان می توانند برای استفاده از تلسکوپ به این مراکز مراجعه کنند.
وی با تاکید بر اینکه قرار است برنامه رصد عمومی دوشنبه 20 اردیبهشت از ساعت 15:00 در برج میلاد تهران برگزار شود گفت: این رصد رایگان است و علاقمندان می توانند همراه با تلسکوپ های خود به برج میلاد بیایند.
مدرس نجوم با بیان اینکه در برج میلاد کارشناسان نجوم و کارشناسان مجله نجوم برای راهنمایی مردم حضور دارند افزود: علاقمندان می توانند عکاسی ها و زمان سنجی هایشان را ثبت کنند همچنین گزارش های این رصد را به مراکز دریافت کننده که عمدتا مجمع زمان سنجی اختفاهای نجومی هستند ارائه دهند.
کوکرم با اشاره به اینکه عکاسی از این پدیده ساده است گفت: حتی می توان با دوربین تلفن همراه یا دوربین های پیشرفته تصویر خروجی از چشمی تلسکوپ را ثبت کرد.
سردبیر ماهنامه نجوم افزود: آخرین شماره ماهنامه نجوم اردیبهشت، حاوی مقالات کاربردی مفید برای رصد و عکاسی از پدیده گذر عطارد است که علاقه مندان می توانند از شهر کتاب ها یا گیشه های روزنامه فروشی تهیه کنند.
دبیر گروه دانش روزنامه جام جم با بیان اینکه گذر عطارد به لحاظ اینکه پدیده نادری است از اهمیت بالایی برخوردار است افزود: البته این گذر به اندازه گذر زهره که معمولا در هر قرن دو با اتفاق می افتد نادر نیست.
وی درباره گذر زهره در گذشته هایی که ابزارهای امروزی نبود گفت: در گذشته به واسطه گذر زهره و زمان سنجی رخداد آن می توانستند برخی از محاسبات از جمله فاصله زمین تا خورشید، قطر سیاره عطارد را انجام دهند.
کوکرم با اشاره به اینکه در حال حاضر با روش های دقیق تری می توان این اندازه گیری ها را انجام داد افزود: شاید بتوان گفت تنها راه محاسبه فاصله زمین تا خورشید گذر عطارد نیست.
دبیر گروه دانش روزنامه جام جم گفت: به هر حال این روش کلاسیک در نجوم یا محاسبات نجومی است که همواره مورد توجه دانشجویان، دانش آموزان و علاقمندان نجومی بوده است.