قراردادهای فروش نفت در پساتحریم بلندمدت است
مدیرامور بین الملل شرکت ملی نفت با بیان این که قراردادهایی که در پساتحریم برای فروش نفت امضا شده است هیچکدام به صورت تک محموله نیست بلکه در قالب قراردادهای بلند مدت انجام می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از شانا، سیدمحسن قمصری امروز (جمعه، 17 اردیبهشت) در نشست خبری که در حاشیه نمایشگاه بین المللی صنعت نفت برگزار شد، در پاسخ به سوالی درباره امضای قراردادهای بلندمدت و یکساله با شرکتهای اروپایی گفت: تاکنون با شرکت توتال فرانسه، سپ سا هلنیک یونان و شماری از شرکتهای ایتالیایی قراردادهای فروش نفت امضا شده است.
وی با بیان این که قراردادهایی که درپساتحریم برای فروش نفت به امضا رساندیم هیچکدام به صورت تک محموله نیست بلکه در قالب قراردادهای بلند مدت انجام می شود، تصریح کرد: البته براساس توافق، قرار شده بود یک یا دو محموله نخست به صورت تک محموله تحویل خریداران شود تا در صورت مناسب بودن، به صورت قراردادهای سالانه ادامه یابد.
نفتکشهای خارجی نفت ایران را به اروپا می برند
وی در پاسخ به سوالی درباره نفتکشهای حامل نفت ایران گفت: محموله هایی که به اروپا حمل می شود از سوی نفتکشهای غیرایرانی صادر می شود و تنها محموله های نفت برای ترکیه را با نفتکشهای ایرانی تحویل می دهیم.
مدیراموربین الملل شرکت ملی نفت درباره ذخایر نفت و میعانات گازی بر روی آب با بیان این که ایران اکنون ذخیره نفت روی آب (نفتکش) ندارد، تصریح کرد: البته چند محموله میعانات گازی وجود دارد که آماده صادرات است.
این مقام شرکت ملی نفت درباره این که صادرات نفت ایران چه میزان افزایش یافته است، افزود: صادرات نفت ایران از یک به دو میلیون بشکه در روز افزایش یافته و طبیعی است که برای صادرات همه آنها نفتکش در اختیار نداشته باشیم.
قمصری درباره میزان صادرات میعانات گازی با اشاره به این که روزانه 500 هزار بشکه از این محموله ها به بازارهای هدف صادر می شود، درباره صادرات گازوئیل اظهار کرد: بیشتر محموله های گازوئیل ما به دلیل نوع کیفیت به کشورهای آفریقایی حمل می شود.
واردات روزانه 12 میلیون لیتر بنزین به کشور
مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت درباره واردات بنزین نیز گفت: از ابتدای امسال تاکنون روزانه 12 میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است که این محموله ها از کشورهای آسیایی بوده است.
قمصری درباره همکاری با شرکت ویتول سوئیس نیز مطرح کرد: ایران به این شرکت گازوئیل و دیگر فرآورده های نفتی را تحویل و در مقابل بنزین می گیرد. البته تهاتر میان صادرات فرآورده های نفتی و واردات بنزین با این شرکت انجام نمی شود و هزینه ها به طور کامل تسویه می شود.