توسعه ناوگان شرکت ملی نفتکش ایران با همکاری خارجی ها
شرکت ملی نفتکش ایران به دنبال دسترسی به منابع ارزان قیمت خارجی است و با کشور های همچون کره جنوبی و چین به موفقیت هایی نیز رسیده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر عامل شرکت ملی نفتکش ایران در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) از اهداف این شرکت برای توسعه و نوسازی ناوگان سخن گفت و تاکید کرد: برای رسیدن به این مهم از تمام توان داخلی و خارجی استفاده خواهیم کرد.
علی اکبر صفایی با بیان اینکه حدود 12 سال پیش دو فروند کشتی به کشتی سازی ایزوایکو سفارش داده ایم که هنوز این کشتی ها آماده تحویل نیست ، گفت: در صدد مذاکره با مدیریت این مجموعه هستیم تا زمان تحویل این کشتی ها مشخص شود .
وی با اشاره به حمایت شرکت ملی نفتکش ایران از تولید داخل گفت: هزینه ساخت کشتی ها در گذشته پرداخت شده است و در حال حاضر مبلغی پرداخت نخواهد شد.
مدیر عامل شرکت ملی نفتکش ایران در ادامه با بیان این مطلب که لازمه کسب دانش در حوزه ساخت کشتی راه اندازی و تمرکز بر روی تعمیرات است ، تاکید کرد: در کشور ناوگان بزرگی مشتمل بر 500 کشتی غول پیکر وجود دارد و اگر بتوانیم با استفاده از این ظرفیت در راه اندازی و تعمیرات به کسب اعتبار و تجربه بپردازیم می توانیم به یک شیپ یارد داخلی با کلاس مطلوب دست یابیم و البته لازمه رسیدن به این مهم حمایت ایدرو، کشتیرانی جمهوری اسلامی و شرکت ملی نفتکش از این امر است .
وی در پاسخ به اینکه برنامه های دوران پسا تحریم شرکت ملی نفتکش ایران چه خواهد بود گفت: همه تحریم ها در حوزه کشتیرانی اعم از مباحث بیمه، پرچم و کلاس رتبه بندی برداشته شده و تنها موضوعاتی بانکی باقی مانده است که در حال رایزنی برای رفع این معضل هستیم تا حسابهای شرکت فعال شده و بانکها نیز همکاری هایشان را از سر گیرند البته باید گفت که برخی حسابهایمان در خارج از ایران فعال شده اما برای تکمیل این فرایند نیازمند مذاکرات بیشتری هستیم.
مدیر عامل شرکت ملی نفتکش ایران ادامه داد: در دوران پساتحریم تفاهمنامه های زیادی را به امضا رساندیم اما شرکت ملی نفتکش به دنبال دسترسی به منابع ارزان قیمت خارجی است لذا بحث فاینانس را به عنوان سرمایه گذاری محسوب کرده و در این امر با کشورهای همچون کره جنوبی و چین به موفقیت هایی نیز رسیده است.
صفایی در پاسخ به این سوال که اولین مقصد اروپایی کشتی های نفتکش در دوران پسا تحریم کدام کشور خواهد بود پاسخ داد: در آینده نزدیک خبر اولین کشور اروپایی که میزبان ورود کشتی های این شرکت پس از برجام خواهد بود را اعلام می کنیم.
وی در پاسخ به سوال اجاره کشتی های این شرکت به شرکت ملی نفت و عدم توانایی بازگشت به بازار اروپا در آینده ای نزدیک گفت : ما توانایی هایمان را در زمان تحریم و جنگ نشان داده ایم و مهم این بوده است که نیاز شرکت ملی نفت را پاسخ دهیم که خوشبختانه به این مهم دست یافتیم و بر اساس نیاز توانایی گسترش ناوگان خود را خواهیم داشت .
صفایی درباره حمایت های شرکت ملی نفت از شرکت ملی نفتکش ایران گفت: این شرکت با حمایتهای شرکت ملی نفت به اینجا رسیده است وامیدواریم این حمایتها ادامه داشته باشد.
عضو اتحادیه مالکان کشتی ایران درباره گسترش فعالیتهای این شرکت عنوان کرد: در حوزه بین الملل و اروپا فعالیت خود را آغاز و این فعالیت را گسترش خواهیم داد و شرکت ملی نفتکش ایران به عنوان بزرگترین شرکت در جهان توانایی افزایش ظرفیت را دارد و به سرعت گستره پوشش دهی خود را در دنیا افزایش خواهد داد.
وی با اشاره به ظرفیت شرکت ملی نفتکش ایران گفت : این شرکت دارای ظرفیت بالایی است و توسعه آن براساس پوشش و نیاز کشور و جامعه بین المللی صورت می گیرد که تا به امروز به سرعت توانستیم این نیاز را تامین کنیم.