وزیر بهداشت در پاسخ به اعتراض ماماها:
تعصب به خرج ندهید
وزیر بهداشت در پاسخ به اعتراض ماماها برای بکارگیری آنها به عنوان مراقب سلامت گفت: باید ظرفیت ورودی ماماها را کنترل کرد و ماماهای بیکار می توانند با گذراندن دوره های آموزشی در بخش های دیگر مربوط به زنان مشغول به کار شوند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم روز جهانی ماما در پاسخ به اعتراض آنها در بکارگیری شان به
عنوان مراقب سلامت گفت: ماماها در حالی در کشور فارغ التحصیل می شوندکه یک بچه هم نگرفته و 10 روز هم در اتاق زایمان نبوده اند اما باز در حال تربیت ماما هستیم.
وی افزود: باید ظرفیت ورودی ماماها را کنترل کرد و برای همین تعداد فارغ التحصیل، اشتغال ایجاد کرد و برخی مهارتهای تشخیصی را به انها یاد داد .
وزیر بهداشت گفت: امروز در بسیاری از کارهایی که پزشکان مدعی هستند میتوانند انجام دهند از سایر گروهها مثل پرستاران، ماماها و غیره استفاده کردهایم که نتیجه خوبی نیز به دنبال داشته است. هاشمی افزود: رشته مامایی و زنان کاری تیمی است و متخصصان زنان، ماماها و پرستاران باید با یکدیگر روابط تنگاتنگی داشته باشند.
وی با اشاره به بکارگیری 2400 ماما در طرح تحول سلام گفت: نباید اعتراض داشت که چرا از ماماها بعنوان مراقب سلامت در این طرح استفاده می شود چرا که بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته بیکار هستند و به دور از عنوان کاری حاضرند ارائه خدمت کنند.
وزیر بهداشت افزود: در رشته مامایی ظرفیت ها باید کنترل شود و ورودی کاهش یابد ،مسیر ادامه تحصیل برای انها باز باشد ماماها بدانند خط کشیهایی که می کنید به ضرر شان است؛ موفقیت شما در این است که کارهای جدیدی را تعریف کنید که در ارتقای خدمات سلامت موثر باشد.
دکتر هاشمی همچنین با اشاره به دومین سالگرد طرح تحول نظام سلامت گفت: از پانزدهم اردیبهشت سال 93 تا کنون سختیهای زیادی را پشت سرگذاشته ایم اما چون در راستای اهداف انقلاب اسلامی و ارمانهای شهدا گام برداشته ایم ، برای دست اندرکاران ان شیرینی های خاصی هم داشته است.
وی گفت: دستگیری از مستمندان برای کاهش هزینه های خدمات سلامت و بیمه 11میلیون نفر بی نیازی ازماما و پزشک در شهرهای زیر 50 هزار نفر از جمله دستاوردهای مشهود این طرح است.
دکتر هاشمی خاطر نشان کرد: در روستاها در بخش ارائه خدمات سلامت کار نشده ای نداریم ، زنجیره خدمات کامل است و بایدکیفیت ارتقا یابد ضمن اینکه برنامه کنترل و پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر را نیز اغاز کرده ایم.
وی گفت: طرح تحول نظام سلامت طرح خوبی است با اینکه ما بخشی از این زنجیره را انجام داده ایم اما طرحهای زیادی داشتیم که معطل حمایت بیمه دولت و مجلس است.
هاشمی با تاکید بر اینکه باید توقعی که در جامعه برای مردم و ارائه کنندگان خدمت ایجاد می شود واقع بینانه باشد گفت: متاسفانه فرهنگی رایج شده که خواسته ها سقف ندارد و متناسب با داشته ها و واقعیتهای دولت و مجلس نیست؛ اگر منصفانه برخورد نکنیم به مشکل برمی خوریم.
وی افزود: عمده مشکل ما در طرح تحول به تامین اعتبار برمیگردد ، منظور ما از اعتبار همان رقم شروع طرح است؛ این طور نیست که طرح بدون اعتبار مورد نیاز پیش بینی شده آغاز شود.
هاشمی تصریح کرد: در حال حاضر نیز با 70 درصد اعتبار پیشنهاد شده میتوانیم تا سال 96 تحول نظام سلامت را ا جرا کنیم.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با احتساب تورم سالهای 92 تا 94 باید 50 درصد به عدد درخواستی ما اضافه شود اما ما همچنان با همان رقم اولیه میتوانیم به کار خود ادامه دهیم افزود : دیر به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته ای، کاهش قیمت نفت و اختصاص یارانه به همه ایرانیان از مواردی بود که میتوان آن را به عنوان چالش طرح تحول دانست.
هاشمی افزود: ماهنوز وسط میدان کاری هستیم که شروع کردیم درحالیکه نه حمایتی که قرار بود صورت می گیرد و نه پیش رو مشخص است.
وی گفت: برنامه ششم توسعه در راه است و مجلس جدید به زودی کار خود را اغاز می کند بنابراین باید با کار تیمی و با جدیت در راه ارتقای خدمات سلامت گام برداشت.
وزیر بهداشت افزود: من بارها گفته ام اگر ارائه دهنده خدمت راضی نباشد در کیفیت کار تاثیر میگذارد و دود ان به چشم مردم میرود.