تا 10 سال آینده رباتها در کنار پزشکان ایرانی قرار میگیرند
رئیس نخستین همایش بیمارستانهای هوشمند گفت: باتوجه به توانایی پژوهشگران کشور در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی تا 10 سال آینده رباتهای هوشمند در کنار پزشکان به بیمارستانها میآیند.
مجتبی خلیل نژاد کارشناس ارشد مهندسی شبکه دانشگاه علم و صنعت در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: بیمارستان های هوشمند مبحث جدیدی است که همه کشورهای دنیا هم اکنون روی آن بصورت بسیار جدی مشغول کار و پژوهش هستند.
وی گفت: کشور ما از نظر پژوهشی در این زمینه بسیار قوی است اما فاصله بین کارهای پژوهشی و عملیاتی داریم.
خلیل نژاد افزود: حداکثر تا 15 سال اینده رباتها در کنار پزشکان قرار می گیرند و پزشکان بیشتر کارهای نظارتی و مدیریتی را انجام می دهند، این موضوع عجیبی نیست چنانکه امروز تله سرجری، تله مدیسین، و مدیریت نرم افزاری بیمارستانها درحال انجام است.
مدیر عامل شرکت طبفا افزود:از جمله مزیت های هوشمند سازی استفاده از داده های جمعیتی است که می توان شیوع بیماری ها تا 5 سال اینده را پیش بینی کرد و از این طریق بجای صرف هزینه زیاد درمانی در اینده می توان بر پیشگیری و تمرکز بیشتر بر سلامت افراد در معرض ریسک کار کرد.
خلیل نژاد با بیان اینکه هم اکنون برخی بیمارستان های خصوصی کشور در زمینه هوشمند سازی آغاز به کار کرده اند گفت: خدمات یک بیمارستان هوشمند متنوع است و چون با جان انسانها در ارتباط است دوران ازمایشی طولانی مدت را پشت سر می گذارد اما با به روز بودن پژوهش های کشور همگام با پژوهشگران دنیا، هوشمندسازی بیمارستانها تا ده سال آینده قابل پیش بینی است.
وی از تمام پژوهشگرانی که در این زمینه پژوهش مفید و قابل ارائه دارند دعوت کرد تا با مراجعه به سایت طبفا پروژه خود را معرفی کنند تا از طرح های برتر حمایت کنند.
دکتر عبدالرسول مهرسای دبیر علمی نخستین همایش بیمارستان های هوشمند هم در سخنانی با اشاره به اینکه جلوگیری از اتلاف وقت مهمترین مزیت این بیمارستان هاست گفت: در امریکا تا 8 دقیقه پس از تصادف یا سانحه ، بیمار به بیمارستان می رسد اما در کشور ما با ترافیک و کمبود وسایل زمان از دست می رود این در حالیست که تا زمان رسیدن بیمار به بیمارستان های هوشمند تمام اطلاعات و وضعیت بیمار به صورت الکترونیکی به پزشک ارائه و کارهای لازم برای وی تا رسیدن به بیمارستان انجام می شود.
افشین مهرسای مهندس تولید و استادیار یکی از دانشگاههای هلند بعنوان یکی از مهمانان خارجی نخستین همایش بیمارستان های هوشمند نیز با بیان اینکه کیفیت پزشکی ایران در دنیا زبانزد است گفت: در دنیا صنعت سلامت عقب تر از دیگر صنایع است .
وی افزود: دستگاههای پزشکی سالیان سال است که از آی تی استفاده می کنند اما در همه دنیا مدیریت آن عقب است.
مهرسای گفت:در برخی کشورهای پیشرفته از جمله آلمان تصمیم بر این شده است که اطلاعات فردی روی کارتهای هوشمند قرار گیرد و تا سال 2018 کاغذ حذف شود.
وی افزود: هوشمندسازی هم اکنون در ایران در حال اجراست از جمله پرونده های الکترونیک بیماران و یا استفاده از آی تی در بیمارستان ها اما این موضوع هنوز به جامعه شناسانده نشده است.
نخستین همایش بیمارستان های هوشمند با حضور متخصصان و پژوهشگران داخلی و خارجی به منظور بررسی راهکارهای عملیاتی با محورهای پرونده الکترونیک، مدیریت اطلاعات درمان، ابزارهای کمک تشخیصی و سیستم های هوشمند هشدار تا فردا در تهران درحال برگزاری است.