صدا و سیما خط مقدم اقتصاد مقاومتی است
استاد دانشگاه علامه طباطبایی گفت: شما خط مقدم اقتصاد مقاومتی هستید زیرا باید اصول و جزئیات اقتصاد مقاومتی را برای مردم تبیین کنید.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، مصطفی صفاری در نشست تخصصی میز مطالعاتی اقتصاد مقاومتی رسانه ملی افزود: این شما هستید که باید تجربه سایر کشورها در حوزه های اقتصادی را به مردم بگویید.
وی با بیان اینکه اجرای اصل 44 قانون اساسی مبنی بر واگذاری امور اقتصادی به مردم یک انقلاب اقتصادی محسوب می شود، گفت: فرهنگ سازی این موضوع به دست شما خواهد بود.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اقتصاد فعلی کشور برخلاف فرمایشات مقام معظم رهبری که معتقدند اقتصاد مقاومتی باید درونزا و برون گرا باشد، افزود: متاسفانه اقتصاد ما امروز برونزا و درون گراست یعنی از شوک های خارجی نظیر نوسانات قیمت نفت دچار نوسان می شود و درون گراست به این معنا که دیدگاه مدیران ما این است که در هر حوزه ای باید خودکفا شویم و این درحالی است که در بسیاری از امور اقتصادی مزیتی برای خودکفاشدن در کالا یا خدمات مورد نظر مدیران را نداریم.
صفاری با بیان اینکه اقتصاد ایران در حوزه های نفت، گاز، معادن و کشاورزی و همچنین حمل و نقل، توریسم و نیروی جوان تحصیل کرده دارای مزیت مطلق است، گفت: وقتی یک هیئت خارجی به ایران می آید مطمئنا به دنبال یکی از این مزیت هاست و می خواهد بر روی آن سرمایه گذاری کند زیرا ما در این امور دارای مزیت هستیم.
وی با بیان اینکه باید پول های کوچک یا سرمایه های ریز را به سمت سرمایه گذاری های بزرگ در بازار سرمایه هدایت کرد، افزود: در این زمینه بانک های ما انحراف منابع داشتند و به جای واسطه گری خود به سرمایه گذاری مستقیم اقدام کرده اند.
*تا تشکل های غیردولتی اقتصادی نداشته باشیم، موفق نیستیم
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به تلاش دولت برای واگذاری امور اقتصادی به مردم گفت: در این زمینه معتقدم تا ان جی اوها یا تشکل های غیردولتی حرفهای و تخصصی نداشته باشیم، موفق نیستیم.
محمد آقایی در نشست تخصصی میز مطالعاتی اقتصاد مقاومتی رسانه ملی افزود: هم اینک اتاق بازرگانی ایران تشکلی حرفه ای و تخصصی است که دولت نیز به آن بها داده است و محور مذاکرات ما با طرف های خارجی شده است.
وی گفت: طرف های خارجی وقتی ببینید که تشکل های غیردولتی اقتصادی حرفهای داریم برای
سرمایه گذاری در اقتصاد و صنایع ایران بیشتر ترغیب می شوند.
آقایی با تاکید بر اینکه در واگذاری بنگاه های اقتصادی دولتی باید به دنبال توانمندسازی بخش غیردولتی باشیم، افزود: اگر بخش غیردولتی توانمند نباشد نه تنها نمی تواند بنگاه های اقتصادی دولتی را
مدیریت کند بلکه آن را به ضرر خواهد رساند.
وی گفت: در واگذاری ها همچنین باید از واگذاری بنگاه های زیان ده دولتی به بخش خصوصی اجتناب کرد زیرا به فرض فروش مطمئنا بخش خصوصی به دنبال تعطیلی این بنگاه و فروش زمین آن خواهد بود.
مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه در اجرای برنامه های توانمندسازی اقتصادی متاسفانه سیاست آزمون و خطا حتی در زمینه قوانین و مقررات داشته ایم، افزود: اگر اصل 44 قانون اساسی مبنی بر واگذاری بنگاه های دولتی به مردم به درستی اجرا می شد شاید اقتصاد مقاومتی موضوعیت نمی یافت زیرا قرار بود با اجرای اصل 44 در کشور انقلاب اسلامی رخ بدهد.