برگزاری کنفرانس نمونه برداری و پایش آلاینده های محیط زیست برای نخستین بار
نخستین کنفرانس بین المللی نمونه برداری و پایش آلاینده های محیط زیست از 12 تا 14 اردیبهشت در محل دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برای اولین بار است که به نمونه برداری به طور اختصاصی در همایشی پرداخته می شود، گفت: آگاهی از آخرین دستاوردهای داخلی و جهانی در حوزه پایش آلاینده های محیط زیست، ارائه دستاوردهای تحقیقاتی شرکت های فعال در حوزه پایش آلاینده های محیط زیست و اطلاع رسانی فعالیت های انجام شده توسط سازمان حفاطت محیط زیست در حوزه پایش و برنامه های آتی از اهداف برگزاری این همایش است.
شینا انصاری افزود: مخاطبین این دوره کارشناسان مرتبط با نمونه برداری و پایش آلاینده ها در سازمان های ذیربط، ادارات کل محیط زیست استانها، آزمایشگاههای معتمد و صنایع هستند.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست برگزاری کارگاه های آموزشی تخصصی در حوزه پایش جهت ارتقا سطح کارشناسان مربوط را یکی از اصلی ترین اهداف این کنفرانس اعلام کرد و افزود: 13 کارگاه آموزشی در خصوص نحوه نمونه برداری و صحه گذاری نتایج پایش، اصول و تکنیک های نوین آنالیز آلاینده ها در آب و پساب، خاک، پسماندهای ویژه و بیمارستانی، هوا و پایش آلودگی دریا در این کنفرانس برگزار می شود.
انصاری با اشاره به ابلاغ شیوه نامه جدید آزمایشگاههای معتمد در آبان ماه سال گذشته برای صدور، تمدید و ارتقا گفت: الزام به گذراندن دوره های آموزشی از سوی آزمایشگاههای معتمد یکی از نکات شاخص در آیین نامه خوداظهاری در پایش و شیوه نامه آزمایشگاههای معتمد در مراحل صدور، تمدید و ارتقاست و برگزاری کارگاههای آموزشی در این کنفرانس با بهره گیری از اساتید صاحب نظر داخلی و بین المللی می تواند فرصت خوبی در این زمینه محسوب شود.
وی با اشاره به همکاری نزدیک دفتر پایش فراگیر با سازمان ملی استاندارد و شبکه آزمایشگاهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در برگزاری کارگاههای آموزشی کالیراسیون، عدم قطعیت و استقرار استاندارد ایزو 17025 در سال گذشته گفت: طی چندین جلسه با گروههای ذیربط در دستگاههای اجرایی همچون وزارت جهاد کشاورزی، صنعت، نیرو و نفت و نمایندگان و اساتید دانشگاهی و نمایندگان برخی از ادارات کل استانها عناوین و سرفصل کارگاههای آموزشی کنفرانس نهایی شده است.
انصاری با بیان اینکه در این کنفرانس اساتیدی از کشور های ترکیه، آلمان، ایتالیا و کانادا حضور خواهد داشت، افزود: بهره گیری از تجربیات کشورهای پیشرو در عرصه محیط زیست در نحوه اندازه گیری، اعتبار سنجی و گزارش دهی نتایج حاصل از پایش و همچنین تجهیزات و فناوریهای نوین در نمونه برداریها می تواند در ارتقای این حوزه در کشور بسیار اثرگذار باشد.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اذعان به اینکه پایش آلاینده های محیط زیست حوزه ای بسیار گسترده و در عین حال پیچیده است تصریح کرد: تلاش بر این بوده که به عنوان قدم نخست با برگزاری این کنفرانس که بطور تخصصی به موضوع نمونه برداری و پایش می پردازد توجه بیشتر به اهمیت مساله پایش آلاینده ها در کشور معطوف شود.
دکتر نورپور، معاون دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و دبیر اولین کنفرانس بین المللی نمونه برداری و پایش آلاینده های محیط زیست هم در ادامه اظهار داشت: این کنفرانس با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و دانشگاه محیط زیست در سه روز با حضور کارشناسان ادارات کل استانی،کارشناسان، صنایع و واحد های تولیدی و استاید و دانشجویان برگزار می شود.
وی گفت: پس از اطلاعیه این کنفرانس 200 مقاله به دبیرخانه رسید که 40 مقاله از آن ها به صورت تخصصی به موضوع پایش و نمونه برداری پرداخته شده بود. این 40 مقاله در این کنفرانس ارائه و خلاصه آن منتشر خواهد شد.
نورپور از برگزاری یک پنل تخصصی با موضوع نقش پلیس راهور در آلودگی هوا ناشی از منابع متحرک در این کنفرانس خبر داد .
معاون دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران در پایان تصریح کرد: پایش پایه تمام مطالعات ارزیابی زیست محیطی است و اگر در این زمینه توانا نباشیم نمی توانیم ارزیابی درستی هم داشته باشیم.