پخش زنده
امروز: -
نفت ، مهمترین و شاخص ترین صنعت اقتصادی ایران است که بیشترین تاثیر را در چرخه اقتصاد کشور دارد . بیشتر ایرانیان جنوب کشور و خلیج همیشه فارس را تنها منابع نفت و گاز کشور می شناسند .یکی از استانهایی که به تازگی در میان مناطق نفت خیز سر در آورده ، مازندران است .
به گزارش واحد مرکزی خبر ، ایران سومین کشور دارای ذخایر نفت دنیا و دومین کشور دارنده منابع گازی است .
وزیر نفت در سفر 2 ماه پیش خود به مازندران از کشف مخزن بزرگ نفت در خزر خبر داد و افزود : این منبع از ذخایر استراتژیک ایران است .
آقای قاسمی اضافه کرد : این میدان 8 تا 10 میلیارد بشکه نفت خام در خود جای داده است .
پس از اعلام این خبر فعالیت های ساخت پالایشگاه نفت ساری جان دوباره گرفت .
سازمان حفاظت محیط زیست با ساخت این پالایشگاه با استاندارد یورو 5 موافقت کرد و سرمایه گذاران وارد عمل شدند .
کشف میدان گازی 50 تریلیون فوت مکعبی گاز در دریاچه خزر انگیزه ای برای ورود به این عرصه شد .
کارشناسان اعتقاد دارند ، ذخیره اسمی میدان نفتی خزر به اندازه مصرف 10 سال کشور است .
آقای جعفری صمیمی دکترای اقتصاد از دانشگاه مازندران می گوید : توسعه صنایع نفتی و فعالیتهای وابسته در استان می تواند بیش از 100 هزار فرصت شغلی بوجود آورد .
اما در بخش صنایع نفتی ، همگام با آغاز تحولات و صدور مجوزها ، متخصصان و مبتکران این صنعت نیز در مازندران فعالیت خود را آغاز کردند و به نتایج مهمی دست یافته اند .
در میان کشورهای عضو اوپک ایران نخستین کشوری است که طرح ساخت سکوی نیمه شناور نفتی امیرکبیر را بدون وابستگی به شرکتهای خارجی اجرا کرد .
همچنین ایران دومین کشور جهان است که به دانش و فناوری ساخت ادوات نوین حفاری مانند سامانه کابین کنترل عملیات حفاری سکوی نیمه شناور در آبهای عمیق دست یافته است و به این ترتیب انحصار این دانش از شرکت های آمریکایی شکسته شد .
با بومی سازی این سامانه 2 دستگاه صندلی حفار خودکار مجهز به همه سامانه های مخابراتی ، الکترونیکی و صنعتی به همراه ارسال و دریافت تصاویر و اطلاعات حفاری ساخته شد و در مازندران آغاز بکار کرد . ارزش این دستگاه نزدیک به 2 میلیون دلار است .
آقای خادمی مدیر عامل شرکت حفاری شمال با تایید این خبر می افزاید : این دستگاه تاکنون فقط در 2 شرکت آمریکایی هالیبرتون و ام اچ ساخته می شد .
از طرفی استاندار مازندران هم با تاکید بر ضرورت راه اندازی پالایشگاه در مازندران می گوید : از راهکارهای اساسی برای جذب سرمایه مناسب داخلی ، توزیع گسترده اوراق مشارکت است .
آقای طاهایی می افزاید : توافق نهایی با وزارت خانه های نفت و صنعت ، معدن و تجارت صورت گرفت و به زودی ساخت پالایشگاه در ساری آغاز می شود .
آقای اصولی مدیر عامل شرکت نفت خزر نیز از رسیدن حفاری های این طرح به نفت خام در عمق 2 هزار و 600 متری بستر دریا خبر می دهد و می افزاید : سکوی امیر کبیر با 14 هزار و 700 تن وزن ، سنگین ترین سازه دریایی کشور و قادر به تولید 11 مگاوات برق است و توان اقامت 120 نفر و حفاری از کف دریا تا عمق 6 هزار و 600 متر را دارد .
آقای سلطان خواه رئیس پایگاه پشتیبانی و عملیات شرکت نفت خزر در مازندران هم می گوید : این چاه نفت در 250 کیلو متری از سواحل بهشهر قرار دارد .
در کنار ساخت پالایشگاه با سرمایه گذاری اولیه 100 میلیون یورو مسئولان طرح مسکن مهر بهشهر هم در تلاش برای اجرای سریعتر طرح مسکن مهر ویژه کارکنان وزارت نفت در این شهرستان هستند تا شرایط اسکان کامل نیروها فراهم شود .
این طرح هزار واحدی با اعتبار 5 میلیارد تومان در حال اجراست .
در طول زمان مازندران اتفاقات بزرگی را به انتظار نشسته است که بی شک ساخت پالایشگاه نفت از بزرگترین این وقایع است که می تواند چهره اقتصادی مازندران را دگرگون کند .
طرح پالایشگاه از مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت به استان بود که تا پارسال به علت صادر نشدن مجوز محیط زیست کاملا راکد بود اما امسال با فعالیت های صورت گرفته می توان به آینده خوب این طرح امیدوار بود .