لزوم مشارکت بخش خصوصی در حوزه آموزشی وزارت بهداشت
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:امسال تمرکز اصلی ما مشارکت بخش خصوصی در آموزش عالی است و اعتقاد داریم قیمت تمام شده آموزش عالی در کشور باید واقعی شود.
![](/files/fa/news/1395/2/10/160814_342.jpg)
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما باقر لاریجانی در هفدهمین همایش آموزش علوم پزشکی و جشنواره آموزشی شهید مطهری افزود: هم اکنون در کشور 65 دانشگاه و دانشکده به همراه 90 واحد غیردولتی درحوزه آموزش پزشکی مشغول به فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: 190 هزار دانشجو در حوزه علوم پزشکی در دانشگاه های دولتی تحصیل کرده و 60 هزار دانشجوی دیگر نیز در مراکز غیر دولتی مشغول به تحصیل هستند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به آماری از تعداد اعضای هیئت های علمی فعال در حوزه آموزش پزشکی تاکید کرد: 17 هزار عضو هیئت علمی در دانشگاه های دولتی و 2000 هزار عضو نیز در دانشگاه های غیر دولتی مشغول به فعالیت بوده و این آمار برای ما پذیرفتنی است.
لاریجانی با بیان اینکه تعداد فارغ التحصیلان دوره دکترای عمومی و تخصصی طی دو سال گذشته افزایش یافته است گفت: در سالهای 93 و 94 شاهد رشد 11 درصدی در فارغ التحصیلان دوره دکترای عمومی بودیم و در بحث دوره دکترای تخصصی نیز این آمار رو به افزایش بوده است.
وی افزود : تلاش شده در کنار حفظ ظرفیت دانشجویان در دوره های مختلف علوم پزشکی این آمار در سال های آینده افزایش نیز داشته باشد.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: در سال 94 شمار دانشجویان استعدادهای درخشان درحوزه آموزش پزشکی 11 درصد رشد داشت که این آمار بسیار خوبی است.
وی افزود: دانشجویان ایرانی تمایل بسیار زیادی به تحصیل در رشته های پزشکی دارند و باید شرایط جهت تحصیل آسان آنها فراهم شود.
لاریجانی با اشاره به مصوبه آمایش سرزمین و نتایج مثبت این مصوبه خاطر نشان کرد: پارسال به همت شورای عالی انقلاب فرهنگی شاهد تصویب مصوبه ای درباره آمایش سرزمین در حوزه علوم پزشکی بودیم و این مصوبه اگر چه در ظاهر نشان می داد که قرار است جلوی گسترش دانشگاه ها گرفته شود اما در واقع نتیجه آن بسیار مطلوب بود.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه افزایش 17 درصدی اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی را داشته ایم گفت: با وجود این افزایش قابل توجه همچنان نیازمند 7 هزار عضو هیئت علمی جدید در دانشگاه های کشور هستیم.
وی با اشاره به برگزاری آزمون های متعدد درحوزه آموزش پزشکی تصریح کرد: در طول یکسال بیش از 28 آزمون درحوزه آزمون های گروه پزشکی برگزار می شود و باید گروه های پزشکی متناسب با نیازهای کشور تعریف شوند.
لاریجانی خاطر نشان کرد: خوشبختانه در سال های گذشته اسناد بالادستی خوبی در حوزه آموزش پزشکی به تصویب رسیده و با تکیه بر این اسناد می توانیم شاهد تحول درحوزه آموزش پزشکی باشیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: اکنون 11 بسته تحول درحوزه آموزش پزشکی تعریف شده و با تکیه بر این بسته ها می توانیم شاهد پویایی هر چه بیشتر دانشگاه های کشور باشیم.
وی گفت: گفتمان تحول در آموزش پزشکی باید به دغدغه اعضای هیئت های علمی و دانشجویان تبدیل شده و آنها برای ایجاد این تحول گام بردارند.
لاریجانی با اشاره به محدودیت های موجود درحوزه منابع دانشگاه های علوم پزشکی افزود: با وجود محدودیت درحوزه منابع مسئولان دولت و وزارت بهداشت کمک های خوی را به حوزه آموزش پزشکی ارائه کرده و اگر اعتبارات بیشتری به این بخش اختصاص یاید می توانیم بهتر ازقبل برنامه ها را مدیریت کنیم.
معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تحویل 20 هزار جلد کتاب در حوزه تحول و نوآوری علوم پزشکی به دانشگاه ها خاطر نشان کرد: در راستای تعامل مثبت با دانشگاهیان کشور سال قبل 20 هزار جلد کتاب به دانشگاه های علوم پزشکی ارسال شد و این برنامه امسال نیز ادامه خواهد یافت.
وی تصریح کرد: در حوزه دندانپزشکی اقداماتی برای نوشتن کتاب های مرجع انجام شده است و همچنان تلاش ها برای تدوین کتب در سایر حوزه های علوم پزشکی ادامه دارد.
لاریجانی گفت: معضل چاقی در کشور همه گیر شده و این بسیار بد است که دانشجویان رشته پزشکی در موضوعی که80 درصد جامعه با آن درگیر هستند، حرفی برای گفتن ندارند.
معاون آموزش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ترویج پزشک خانواده و تربیت این پزشکان را یکی از تکالیف اصلی وزارت بهداشت دانست و افزود: ترویج پزشک خانواده در کشور ضروریست و وزارت بهداشت نیز برای این اتفاق برنامه ریزی کرده است.
وی تصریح کرد: باید برای تعداد پرستاران مورد نیاز در کشور برنامه ریزی شود و بر مبنای چارچوب از پیش تعیین شده ای به نیازهای این حوزه پاسخ داده شود.