معرفی برنامه های قرآنی در مساجد
راه اندازی قطب های تفسیر در مساجد از جمله برنامه های قرآنی در مساجد استانی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد صبح امروز در گردهمایی فعالان قرآنی که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد طی سخنرانی گفت: مرکز رسیدگی به امور مساجد با الهام از آموزه های قرآن و سیره ائمه معصومین علیهم السلام توجه ویژه ای به قرآن دارد و برنامه های قرانی را در صدر برنامه های خود قرار داده است.
حجت الاسلام و المسلمین کرمی به برخی از برنامه های قرآنی در مساجد اشاره کرد و افزود: کرسی های تفسیر آیات، کرسی های تفسیر ترتیبی و طرح تلاوت نور از جمله برنامه هایی است که هم اکنون در مساجد استان تهران در حال برگزاری است.
وی به برخی از برنامه های پیش رو در راستای ترویج مفاهیم قرآنی اشاره کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه توانمندی های قرآنی مساجد، حمایت و راه اندازی 40 مسجد قرآنی، تولید محتوای تفسیری طرح تلاوت نور، گسترش کیفی و کمی کرسی های تلاوت و تفسیر در سطح استان، راه اندازی برنامه حفظ قران در مساجد، راه اندازی قطب های تفسیر در سطح استان با حضور مفسرین، ادامه برگزاری کرسی های تلاوت و تفسیر، ادامه برنامه تفسیر آیات منتخب، فراخوان ایده های نو قرآنی برای اجرا در مسجد، حمایت از تولیدات قرآنی مساجد و برگزاری مسابقات قرآنی در بین ائمه جماعات از جمله برنامه های پیش رو برای مساجد در جهت ترویج مفاهیم قرآنی است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد هم گفت : ما باید سعی کنیم تا در مساجد، قرآن از مهجوریت خارج شود.
حجت الاسلام والمسلیمن حاج علی اکبری افزود: تا حق خدا در خانه خدا ادا نشود نباید توقع داشته باشیم که مفاهیم قرآنی در مراکز دیگر ترویج داده شود.
وی گفت: باید استمرار جدی در کلام الهی و تفسیر و تلاوت قران صورت گیرد و به آنچه انجام می دهیم با افکار نو کیفیت ببخشیم تا شاهد گسترش مفاهیم قرانی در مساجد و جامعه باشیم.
موضوعات قرآنی در مساجد ما جزء الویت ها قرار ندارد
معاون فرهنگی اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد گفت: مساجد ما آن چنان که شایسته است به موضوعات قرآنی نمی پردازند و برنامه های قرانی جزو الویت های آنان نیست.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نخستین همایش تقدیر از فعالان قرانی مساجد که در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد اظهار داشت: متاسفانه به رغم همه تلاش هایی که صورت گرفته شاهد عقب افتادگی زیادی نسبت به موضوعات قرآنی هستیم داریم و مساجد ما آن چنان که شایسته است به موضوعات قرآنی نمی پردازند و برنامه های قرانی جزو الویت های آنان نیست.
وی افزود: هدف گیری ما در مساجد به سمت حفظ، عمل به تفسیر قران و مفاهیم قرانی است که باید دسترسی آسان به مفاهیم قرآنی صورت گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین کرمی گفت: ما اعتقاد داریم اگر در مسجد زمینه های سخت افزاری و نرم افزاری مهیا باشد یعنی هم زیبایی ظاهر و هم زیبایی باطن را داشته باشد نسل جوان راحت تر و بهتر و بیشتر جذب مسجد می شود.
وی در پاسخ به سوال که در روزهای اعتکاف شاهد بودیم بسیاری از مساجد دانشگاههای کشور ظرفیت لازم برای معتکفین دانشجو را نداشته افزود: ما شکر گزار هستیم که تعداد معتکفین دانشجو هرساله در حال افزایش است به طوری که بسیاری از مساجد دانشگاههای کشور ظرفیت دانشجویان معتکف را ندارد و در این راستا نیازمند حمایت مردم برای بهبود وضعیت و تعداد مساجد در دانشگاه ها هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین مهدی معراجی مدیر مساجد مناطق 11 ، 14 و 15 تهران هم گفت: وظیفه ذاتی مسجد ترویج فرهنگ قرآنی است که متاسفانه در این زمینه فعالیت های چشمگیری نشده است.
وی افزود: وظیفه ائمه جماعات مساجد روان سازی دسترسی به مفاهیم قرآن برای مومنین و جوانان با تفسیرهای بسیار روان و ساده است.
حجت الاسلام و المسلمین معراجی گفت: در حدود 400 مسجد استان تهران، برنامه تفسیر موضوعی قرآن با پیشنهاد مرکز رسیدگی به مساجد در حال انجام است.
در پایان این مراسم از دو کتاب مسجد در آینه حدیث و مسجد در تراز قرآن رونمایی شد.