جرئیات دویست و پنجاه و چهارمین جلسه شورای شهر تهران
اعضای شورای اسلامی شهر تهران در جلسه امروز درباره مباحث مختلف شهری به بحث و تبادل نظر پرداختند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، در جلسه امروز حقانی عضو شورا در گزارش پیش از دستور در زمینه فضای سبز و برخی مصوبات شورا گزارش می دهد.
همچنین در جلسه امروز لایحه اصلاحیه تعیین بهای خدمات و دفع پسماندهای ویژه پزشکی، صنعتی و کشاورزی در شهر تهران بررسی می شود.
همچنین لایحه نحوه ساماندهی و مدیریت مؤسسات اتومبیل کرایه ای در دستور کار امروز شوراست.
دبیر شورایاری منطقه 20 : کمبود بیمارستان در منطقه
در این منطقه با مشکلاتی از جمله کمبود بیمارستان، بافت فرسوده و آسیبهای اجتماعی مواجه هستیم که باید به صورت ویژه به این موارد توجه شود.
جعفر شربیانی افزود: این منطقه 400 هزار نفر جمعیت ساکن و یک میلیون و دویست هزار نفر جمعیت شناور دارد و دارای ابنیههای تاریخی از جمله مرقد حضرت عبدالعظیم الحسنی است.
وی گفت: در ایام انقلاب و 8 سال دفاع مقدس این منطقه 2 هزار و 735 شهید، تقدیم انقلاب کرده است.
شربیانی افزود: منطقه 20 افتخار دارد که میزبان اولین انتخابات شورایاری ها در محله جوانمرد در سال 79 بوده است.
وی گفت: در این منطقه مجمع مشورتی برای شورایاری محله برگزار شد و جلسات آن به صورت رسمی ادامه دارد.
دبیر شورایاری منطقه 20 افزود: در سال گذشته، 7 پروژه در این منطقه آغاز به کار شد که متولی آن شهرداری منطقه بوده است.
شربیانی با اشاره به دو پروژه ای که در این منطقه مسکوت مانده گفت: طرح پل سهراه تقیآباد که محل تردد یک میلیون نفر از تهران و ورامین است باید هرچه سریعتر مورد تائید نهایی قرار بگیرد؛ همچنین طرح مجتمع فرهنگی طغرل که به تعیین تکلیف سریعتر نیاز دارد.
وی افزود: یکی از مهمترین مشکلات این منطقه، بافت فرسوده است که در دوره قبل، شهرداری اهتمام ویژهای به بافت فرسوده داشت ولی با توجه به وضعیت اقتصادی موجود نیازمند کمک های ویژه تری هستیم.
دبیر شورایاری منطقه 20 با اشاره به اینکه محلات پیرامون حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی، بافت فرسوده محسوب میشود، گفت: بهسازی و بازسازی حرم مطهر حضرت عبدالعظیم الحسنی باید مورد تاکید قرار بگیرد؛ انتظار داریم شورای شهر تهران که ارتباط نزدیکی با دولت دارد نسبت به تخصیص بودجه لازم برای حذف بافتهای فرسوده اقدام کند.
شربیانی در ادامه به 4 چالش این منطقه اشاره کرد و افزود: با توجه به حدود 8 میلیون زائری که به شهرری تردد میکنند وجود یک زائرسرا و هتل در منطقه 20 ضروری است که طرح آن آغاز ولی هنوز اجرایی نشده است.
وی گفت: در منطقه 20 صنایع آلاینده همچون روغن نباتی ورامین، مارگارین و گاراژهای متروکه در وسط شهر موجود است که با توجه به وجود این صنایع آلاینده در منطقه باید برای ساماندهی آنها اقدام شود.
شربیانی نبود پارکینگ طبقاتی در این منطقه را یکی از معضلات برشمرد و گفت: با توجه به رشد جمعیت و افزایش تردد در منطقه 20 نیاز به یک پارکینگ طبقاتی است.
وی به کمبود سرانه های بهداشتی و درمانی در این منطقه اشاره کرد و افزود: در منطقه 20 یک بیمارستان فیروزآبادی وجود دارد که اگر در طول روز به اورژانس این بیمارستان مراجعه کنید انگار به بیمارستانی که در منطقه جنگی واقع شده است رفته اید و سیل عظیم جمعیت و بیماران در این بیمارستان وجود دارد.
شربیانی گفت: ما در موضوع سرانههای بهداشتی و درمانی در مضیقه هستیم، به عنوان مثال در منطقه 3 ، 12 بیمارستان وجود دارد ولی در مناطق 18، 17، 19، 15، 16 و 20 فقط 6 بیمارستان داریم.
دبیر شورایاری منطقه 20 افزود: امنیت در جنوب تهران مشکلی فراگیر است و اگر به بعضی از محلات منطقه 20 رسیدگی نشود شاهد هرندیهای دوم و سوم خواهیم بود.
شربیانی گفت: محله بهشتی و دیگر محلههای منطقه 20 با مشکلات آسیبهای اجتماعی مواجه هستند.
وی افزود: با توجه به شهرستان بودن شهرری، پلیس مستقل نداریم و زیر نظر پایگاه یکم هستیم که با کمبود نیروی انتظامی مواجه است.
شربیانی پیشنهاد داد: منطقه 20 به منطقه ویژه در شهر تهران تبدیل شود.
وی همچنین از مشکلاتی که کانال سرخهحصار برای این منطقه به وجود آورده است سخن گفت و از آن به عنوان تهدید زیستمحیطی در منطقه یاد کرد.
تعیین تکلیف بهای دفع پسماندهای بیمارستانی تا دو هفته آینده
بر اساس مصوبه شورای شهر تهران مقرر شد با تشکیل کمیته مشترک، ظرف مدت دو هفته بهای جمع آوری و دفع پسماندهای بیمارستانی تعیین شود.
دومین دستور جلسه امروز شورای اسلامی شهر تهران بررسی اصلاحیه مصوبه تعیین بهای خدمات و چگونگی اعمال نظارت بر جمع آوری و دفع پسماندهای ویژه پزشکی، صنعتی و کشاورزی در شهر تهران بود که مقرر شد مباحث مرتبط در کمیسیونی مشرک ظرف مدت دو هفته بررسی شود.
رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری با بیان اینکه شهرداری تهران بر اساس قانون هیچ وظیفه ای در خصوص پسماندهای بیمارستانی ندارد، گفت: بیمارستان ها باید زباله های خود را بی خطر کنند و سپس سایر اقدامات انجام شود.
محمد حقانی افزود: حال که شهرداری قبول کرده است که به وزارت بهداشت در این خصوص کمک کند نباید هزینه ها به گونه ای دریافت شود که به بیمارستان ها فشار وارد شود که در نتیجه آن بیماران مجبور به پرداخت بهای بالاتری به دلیل این موضوع شوند.
عضو شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد تا آنالیز قیمت ها برای تصمیم گیری های دقیق در این خصوص به شورای شهر ارائه شود.
غلامرضا انصاری، دیگرعضو شورای اسلامی شهر تهران نیز پیشنهاد تشکیل کمیته ای مشترک برای تصمیم گیری در این خصوص را مطرح کرد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در پایان بررسی این دستور جلسه با تاکید بر اینکه جمع آوری زباله های بیمارستانی وظیفه شهرداری نیست، گفت: برای انتقال زباله، باید بی خطر سازی زباله ها صورت می گرفت که این اتفاق رخ نداد.
مهدی چمران افزود: چند روز گذشته با اعتراضات مردمی بازدیدی از محلی در نزدیکی یکی از بیمارستان های شهر تهران انجام شد که مشاهدات حاکی از تخلیه زباله های خطرناک بیمارستانی همچون تیغ و شیشه در کنار جوی آب بود.
وی تصریح کرد: با توجه به نبود زباله سوز در برخی بیمارستان ها مقرر شد شهرداری تهران این زباله ها را هرچند به صورت نیمه بهداشتی جمع آوری کرده و جدای از سایر زباله ها حمل کند ضمن اینکه هزینه ای اضافه بر هزینه های مقرر در این خصوص دریافت کند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران به ملاقات چند رئیس بیمارستان با وی اشاره کرد و گفت: نظر این افراد این بود که هزینه های تعیین شده، رقم بالایی است و بیمارستان ها برای پرداخت آن با مشکل مواجه هستند.
چمران در پایان اعلام کرد: باید با ارائه آنالیز قیمت ها به کمیته مشترک که کمیسیون سلامت و کمیسیون برنامه و بودجه در آن حضور دارند ظرف مدت 2 هفته تصمیم گیری لازم در این خصوص انجام شود.
حافظی: بهای دفع پسماندهای ویژه در صورت ساخت زباله سوز افزایش یابد
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: طبق مصوبه سال 92 شورای شهر تهران باید بهای دفع پسماندهای ویژه در صورت ساخت زباله سوز افزایش یابد.
رحمت الله حافظی در بررسی لایحه «اصلاحیه بند الف مصوبه تعیین بهای خدمات و چگونگی اعمال نظارت بر جمع آوری و دفع پسماندهای ویژه پزشکی، صنعتی و کشاورزی در شهر تهران» با بیان اینکه شورای شهر تهران در بهمن ماه سال 92 درباره پسماندهای پزشکی تصمیم گیری کرده است، افزود: شهرداری تهران اواخر سال گذشته اصلاحیه ای برای اصلاح قیمت پسماندهای پزشکی به شورا ارائه کرد که کمیسیون سلامت شورا پس از برگزاری جلسات متعدد با این اصلاحیه موافقت نکرد.
وی با بیان اینکه متن مصوبه قبلی شورا در این زمینه علل اصلی رد این لایحه در کمیسیون تخصصی است، تاکید کرد: در تبصره 10 مصوبه قبلی شورا آمده است که شهرداری تهران امکانات فنی خود را برای امحای پسماند های بهداشتی و درمانی برابر استانداردها، روزآمد کند که هنوز این اتفاق رخ نداده است.
حافظی افزود: البته این نهاد موفق شده تا پسماندهای وبژه را در سلول بهداشتی دفن کند در حالی که پیش از این پسماندهای ویژه در دل پسماندهای خانگی دفن می شد.
رئیس کمیسیون سلامت، شورای شهر تهران با بیان اینکه در دنیا برای امحای پسماندهای ویژه از زباله سوز استفاده می شود اما در پسماندهای ویژه شهر تهران این موضوع محقق نشده است، تصریح کرد: در بند 5 ماده 2 مصوبه تعیین بهای خدمات و چگونگی اعمال نظارت بر جمع آوری و دفع پسماندهای ویژه پزشکی آمده است که در صورت احداث واحد زباله سوز مرکزی پسماندهای ویژه توسط شهرداری تهران یا بخش خصوصی واجد شرایط، هزینه امحای این پسماند به روش زباله سوز به ازای هر کیلو 932 تومان باشد و جایگزین هزینه به روش دفع بهداشتی با قیمت هر کیلو 278 تومان شود.
حافظی گفت: قرار شد که شهرداری تهران زباله سوز بسازد که هنوز عملیاتی نشده است از این رو باید بهای پسماندهای ویژه در صورت ساخت زباله سوز افزایش یابد.
وی همچنین با بیان اینکه کمیسیون حقوقی نیز اصلاحیه شهرداری را فاقد جنبه حقوقی دانست و تصمیم گیری در این باره را به کمیسیون تخصصی واگذار کرده است، گفت: کمیسیون معماری و شهرسازی شورا پیشنهاد کرده که با توجه به اینکه این اصلاحیه متوسط افزایش 1.7 برابر را دارد از این رو شهرداری تهران مستندات و گزارشی از دلایل افزایش را به شورا ارائه کند.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران گفت: کمیسیون بودجه نیز با رد لایحه موافقت کرده است.
تاکید عضو شورا بر ساخت پارکینگ طبقاتی در مترو شهر ری
رئیس کمیته مشارکتهای مردمی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: ساخت پارکینگ طبقاتی مترو شهر ری باید تسریع یابد.
الهه راستگو پس از ارائه گزارش دبیر شورایاران منطقه 20ضمن تبریک روز شوراها، کارگر و معلم به بازدیدهای دوره ای خود از سرای محلات اشاره کرد و اظهار داشت: محله دیلمان و حمزه آباد فاقد سرای محله است که با توجه به اهمیت این ساختارهای محلی در ارتقاء کیفی زندگی شهروندان لازم است به محلات فاقد سرا توجه ویژه شود.
وی موضوع دیگر را بوی بد محله عباس آباد ناشی سرپوشیدگی کانال ذکر کرد و افزود: باتوجه به آزار شهروندان از این موضوع لازم است هرچه سریعتر راهکاری اتخاذ شود.
معاون اداری و اجرایی شورای اسلامی شهر تهران در پایان با بیان اینکه امروز ترافیک به یکی از مشکلات شهر تهران تبدیل شده افزود: اگرچه برخورداری برخی مناطق از پتانسیل هایی نظیر ظرفیت گردشگری ناگزیر ترافیک را در این مناطق بیشتر می کند اما قطعا تمهیداتی نظیر ساخت پارکینک طبقاتی و توسعه آن در بهبود این چالش موثر خواهد بود.
راستگو از شهر ری به عنوان یکی از مناطق پرترافیک یاد کرد و گفت: ساخت پارکینگ طبقاتی مترو شهری محله حمزه آباد به جهت ترافیک انبوه باید تسریع یابد.
اقبال شاکری به بناهای تاریخی منطقه 20 رسیدگی نمی شود
رئیس کمیته عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: متاسفانه دستگاه های مسئول نه تنها به بناهای تاریخی منطقه 20 رسیدگی نمی کنند بلکه اجازه ورود به شهرداری هم نمی دهند.
اقبال شاکری در جلسه شورای شهر افزود: کانال سرخه حصار که یکی از نیازهای منطقه است در دست بازسازی می باشد و باید کمک کنیم این پروژه هر چه زودتر به اتمام برسد.
وی با یادآوری اینکه حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و مقبره ابن بابویه باید قطب فرهنگی شوند، گفت: برخی از مکان های تاریخی این منطقه از سوی متولیان به صورت مخروبه نگهداری می شود دست شهرداری هم در این زمینه بسته است تا با ورود به وضعیت این بناها رسیدگی کند.
رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران با انتقاد از اینکه پرونده بازسازی بخشی از حرم امام زاده عبدالله(ع) بیش از یک سال است که در اداره کل اوقاف خاک می خورد، افزود: با وجود آنکه آستان این حرم اعلام کرده می خواهد با پول خود بخشی از این فضا را بازسازی و به کتابخانه تبدیل کند، اما این پرونده در اداره کل اوقاف خاک می خورد.
به گفته رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران بخشی از آلودگی ها و بزهکاری های موجود در منطقه 20 نیز به دلیل رها شدن بافت فرسوده تاریخی این منطقه است که نیاز به عزم جدی معاونت اجتماعی دارد.
شاکری افزود: پل تقیآباد مشکلاتی را برای مردم تهران و ورامین ایجاد کرده است و مسئولان باید هرچه سریعتر برای بهرهبرداری از این پل اقدام کنند. رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران نیز باید در این منطقه برنامههای ویژهای را داشته باشد و در بودجه 95 شهرداری نیز دیده شود.
اسماعیل دوستی هتل 4 یا 5 ستاره نیاز منطقه 20
نایب رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه باید به ظرفیت های گردشگری منطقه 20 توجه شود ، گفت: طرح اراضی کار و فعالیت که در طرح جامع نیز وجود دارد باید در این منطقه با توجه به ظرفیت های موجود پیگیری شود.
اسماعیل دوستی پس از استماع گزارش شورایاران این منطقه افزود: در چنین جلساتی بهتر است فرمانداران نیز حضور داشته باشند تا مشکلات با تعامل و همکاری بهتری درک و سپس پیگری شود.
وی گفت: منطقه 20 به دلیل ازدیاد سفرهای زیارتی و افزایش حضور زائران به ویژه از کشورهای عربی، نیاز به احداث یک هتل 4 یا 5 ستاره دارد؛ بسیاری از زائران حرم حضرت عبدالعظیم(ع) در هتل های مناطق شمالی شهر ساکن می شوند که تردد در سطح شهر را افزایش می دهد.
دوستی در ادامه با اشاره به بافت های فرسوده پیرامون حضرت عبدالعظیم تصریح کرد: باید با اداره اوقاف و آستان حرم حضرت عبدالعظیم(ع) جلساتی برگزار شود تا مشکلات منطقه با سرعت بیشتری برطرف شود.
وی گفت: در طرح جامع و تفصیلی منطقه 20 اراضی زیادی برای کار و فعالیت دیده شده است مثل کارخانه های موجود که شهرداری باید برنامه ویژه ای داشته باشد تا با نگاه ویژه به این اراضی، یا این فضاها را خریداری کند یا با مشارکت به بهره برداری کارآمدی برساند.
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر با تاکید بر اینکه این اراضی یک ذخیره نه فقط برای منطقه 20 بلکه برای کل تهران به حساب می آید، تصریح کرد: باید با بهره برداری از این اراضی بحث کار و فعالیت را در این فضاها با یک نگاه کلی پیگیری کنیم.
دوستی با تاکید بر اینکه معضل بیکاری منطقه 20 نسبت به سایر مناطق بیشتر است، ادامه داد: یکی از دلایل این حجم بالای بیکاری، مهاجرت هاست؛ از همین رو باید کارگروهی برای کار و فعالیت تشکیل شود.
نایب رئیس کمیسیون حمل و نقل شورا همچنین به بحثی که فرماندار شهرری همیشه پیگیر آن است، اشاره کرد و گفت: پیشنهاد می دهم در زمینه تغییر نام شورای شهر تهران به شورای شهر ری، تهران و شمیرانات تصمیمی قطعی گرفته شود تا این مساله بیش از این در بین مردم مطرح نشود و مردم نسبت به شورا دیدگاه های منفی پیدا نکنند.
مجتبی شاکری مشکل ثبت نام کودکان افغانی در مدارس حل نشده است
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرد: مشکل ثبت نام کودکان افغانی در مدارس با وجود تاکید مقام معظم رهبری هنوز حل نشده است.
مجتبی شاکری در جریان دویست و پنجاه و چهارمین جلسه شورا پس از استماع گزارش دبیر شورایاری منطقه 20، با اشاره به پیگیری های معصومه آباد در خصوص حل مشکل تحصیل و اقامت قانونی کودکان افغانی، گفت: با این حال مشکلات آنها با وزارت کشور حل نشده که باید برای آن چاره ای بیاندیشیم.
وی با اشاره به طرح توسعه حرم عبدالعظیم حسنی اظهار کرد: این طرح با وجود اهمیت و ضرورت، طولانی شده و مشقت هایی را برای اهالی ری به دنبال داشته و انتظار می رود در زمان بندی کوتاه تری به سرانجام برسد.
شاکری در ادامه خواستار افزایش سهم گزارش فرهنگی و اجتماعی در گزارش های شورایاران شد و افزود: در این صورت شورا در جریان کاستی های اجتماعی محلات قرار می گیرد.
این عضو شورای شهر تهران یادآور شد: منطقه 20 سهم قابل توجهی از شهدا را در خود جای داده و بیشترین شهدای مدافع نیز در این منطقه سکونت داشته اند.
طلایی: کارگروه ویژه برای بافت فرسوده منطقه 20 تشکیل شود
نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران پیشنهاد داد تا کارگروه مشترکی متشکل از فرمانداری، اوقاف، سازمان میراث و گردشگری و شهرداری و شورا در بحث برج طغرل و ابن بابویه تشکیل شود .
مرتضی طلایی پس از ارائه گزارش شورایاران منطقه 20 همچنین پیشنهاد داد کارگروه مشترکی متشکل از مسئولان دولتی و مسئولان آستان حرم حضرت عبدالعیظم برای ساماندهی بافت های پیرامون حرم تشکیل شود.
وی همچنین پیشنهاد داد شهرداری منطقه 20 به شهرداری ویژه ای تبدیل شود.
عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر در بخش دیگری از سخنان خود برطرف شدن مشکلات کهریزک و باقرشهر را مهم خواند و افزود: با وجود اینکه شهرداری خدمات خوبی به مردم این منطقه داده است اما در مقایسه با حجم این بخش از تهران و مشکلاتی که از سمت شهر به سمت ری سرازیر می شود، باید به مردم خدمات بیشتری داده شود.
طلایی گفت: تاکید می کنم کماکان دو بخش کهریزک و باقرشهر را در خدمات شهر تهران سهیم کنیم و اگر در این زمینه نیاز به طرحی است، طرح نیز تهیه شود.
عباس جدیدی : برای مقابله با زلزله هیچ آمادگی وجود ندارد
معاون نظارت شورای اسلامی شهر تهران گفت: در حالی که یکی از مهمترین گسل های شهر تهران در شهر ری وجود دارد اما گویی برای مقابله با زلزله هیچ آمادگی وجود ندارد .
عباس جدیدی پس از ارائه گزارش شورایاران منطقه 20 گفت: یکی از مهمترین چالش هایی که ما در منطقه 20 تهران شاهدیم حضور پر تعداد اتباع افغانی و اسکان در این منطقه است که متاسفانه به دلیل نبود مدیریت صحیح در خصوص ساماندهی این افراد روز به روز شاهد افزایش ورود اتباع افغانی در این منطقه هستیم.
وی تاکید کرد: اگر فکری در این خصوص صورت نگیرد و رشد بی رویه این افراد در منطقه 20 تهران کنترل نشود ما شاهد بروز یک آسیب اجتماعی خطرناک خواهیم بود.
جدیدی در ادامه به نبود تمهیدات لازم برای مقابله با مخاطرات زمین و حوادث غیر مترقبه اشاره کرد و افزود: یکی از مهم ترین گسل های شهر تهران در شهر ری واقع شده است و منطقه 20 به دلیل بافت فرسوده ای که دارد در صورت بروز رخداد زمین لرزه متحمل خسارتهای جبران ناپذیری خواهیم بود.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه به جای مقابله با بلایای طبیعی شاهد بی احتیاطی و بی توجهی در حوزه کنترل و مدیریت بحران در مواقع رویداد حادثه هستیم.
عضو شورای شهر تهران در ادامه به سوله های بحران موجود در نواحی و مناطق تهران بزرگ اشاره کرد و افزود: متاسفانه سوله هایی که برای مواقع بحرانی تعبیه شده در اختیار سازمان ورزش است و هرچه سریعتر وضعیت این سوله ها باید مشخص شود چرا که این سوله ها صرفا جهت استفاده در مواقع اضطرار است.
جدیدی با تاکید بر اینکه باید نسبت به حوادث غیر مترقبه برنامه ریزی جامع و مدیریت بحران واحد داشته باشیم خواستار تمهیدات لازم و ضرب العجلی در خصوص مقابله با بلایای طبیعی در تمامی برنامه های مدیریت شهری شد.
معاون نظارت شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به ساماندهی گورستان ها نیز اظهار داشت : گورستان های تاریخی ما به جای آنکه ساماندهی شوند رها شده اند حال آنکه این مکان ها می توانند نقش مهمی در جذب توریست ایفا کنند.
وی ادامه داد: در ابن بابویه و امامزاده عبدالله مقبره هایی وجود دارد که از قدمت تاریخی برخوردارند اما آنها رها شده اند لذا مدیریت شهری باید هر چه سریعتر در این موضوع ورود پیدا کند.
ساعی : کانال سرخه حصار ساماندهی شود
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت : فاضلاب کانال سرخه حصار علاوه بر اینکه مشکلات زیادی برای اهالی منطقه 20 فراهم کرده در پایین دست به زمین های کشاورزی می ریزد که این تهدیدی بزرگ است.
هادی ساعی پس از استماع گزارش شورایاران این منطقه افزود: برج طغرل بنای تاریخی در این منطقه است که به آن کمتر توجه شده و هماکنون تبدیل به یک معضل شده است.
وی ادامه داد: مردم این محله به جای اینکه از بودن این آثار تاریخی خوشحال باشند به عکس ناراحتند چرا که ساماندهی نکردن این مکان مشقاتی برای آنان ایجاد کرده است.
ساعی افزود: بافتهای فرسوده اطراف حرم حضرت عبدالعظیم الحسنی نیز باید هرچه سریعتر بررسی و در این خصوص باید اقداماتی انجام شود.
وی درباره کشت صیفیجات با آب آلوده گفت: فاضلاب کانال سرخه حصار علاوه بر آنکه مشکلات عدیده ای برای اهالی این منطقه ایجاد کرده در پایین دست به زمین های کشاورزی می ریزد و در بخشی از این منطقه با آب فاضلاب کشت صیفیجات میشود که باید مسئولان در این زمینه اقدام کنند.
شورای شهر؛ ساماندهی آژانس ها تا دو هفته دیگر
لایحه نحوه ساماندهی و مدیریت موسسات اتومبیل کرایه (آژانسها) و شرکتهای مسافربری درون شهری به مدت دو هفته به کمیسیونهای مختلف شورای شهر ارجاع داده شد تا بررسیهای نهایی صورت گیرد.
در جلسه امروز شورای شهر بررسی لایحه نحوه ساماندهی و مدیریت موسسات اتومبیل کرایه شرکتهای مسافربری درونشهری توسط کمیسیون حمل و نقل و عمران برای بررسی به شورای شهر آورده شد.
احمد دنیامالی رییس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر گفت: جلسات زیادی برای ساماندهی موسسات اتومبیل کرایه برگزار و بند بند این پیشنهاد بررسی شده است.
وی ادامه داد: با این حال پیشنهاد میشود جزییات این طرح در کمیسیونهای مختلف شورا بررسی شود تا مابقی کمیسیونها نیز نظرات خود را ارائه کنند.
در ادامه جلسه مهدی چمران رییس شورای شهر تهران در این باره گفت: موضوع ساماندهی آژانسهای پایتخت دارای مسائل حقوقی است و باید کمیسیون حقوقی شورا نیز در این خصوص نظر دهند.
وی یادآور شد: صنف موسسات کرایه مایل است که زیر نظر شهرداری به فعالیت خود ادامه دهد و حتی در دولت قبلی نیز اقداماتی صورت گرفت اما نهایتا آژانس زیر نظر اتحادیه مربوطه باقی ماندند .
چمران در ادامه گفت: اگر قرار باشد آژانسها زیر نظر صنف مربوطه خود فعالیت نکنند، باید با وزارت بازرگانی هماهنگیهای لازم صورت گیرد.
پرویز سروری : شهروندان نباید تاوان ساخت شهر را بدهند
رئیس کمیسیون نظارت و حقوق شورای اسلامی شهر تهران گفت: باید زمینه های تشویقی و جبرانی برای کسانی که در محدوده طرح های شهرداری قرار دارند و دچار هزینه های بی جهت شده اند فراهم شود.
پرویز سروری در جلسه شورا پس از گزارش شورایاران منطقه 20 افزود: یکی از موضوعات مهم در تهران و شهرری از بین بردن بافتهای فرسوده شهری است.
وی گفت: عدهای از شهروندان تاوان ساختن شهر را پرداخت میکنند ولی در محرومیت خدمات به سر میبرند تا شهرداری منابعی را برای ارائه خدمات در مناطق اختصاص دهد.
رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران گفت: بهتر است طرحی پیشنهاد شود تا از همه شهروندان عوارضی را به عنوان بافت فرسوده اخذ کنند.
سروری افزود: مجمع مشورتی خوبی در منطقه 20 از سوی شورایاریها ساماندهی شده است که در آن بیشتر به مسائل اجتماعی پرداخته میشود.
وی گفت: مسائل امنیتی نیز با کمک نیروی انتظامی و سایر دستگاهها میتواند در منطقه 20 بررسی و رسیدگی شود.
مسجدجامعی: منطقه 20 قطب گردشگری تاریخی و دینی تهران است
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: منطقه 20 قطب گردشگری تهران است که باید نگاه مسئولانه و ویژه ای به ظرفیت های آن بشود.
احمد مسجدجامعی در دویست و پنجاه و چهارمین جلسه شورا پس از ارائه گزارش شورایاران منطقه 20 افزود: منطقه 20 از اهمیت ویژه ای در شهر تهران برخوردار است، هیچ منطقه ای به اندازه شهر ری در بعد تمدنی پایتخت اثرگذار نیست زیرا شهر ری مهم ترین حوزه تمدنی پایتخت است.
وی با اشاره به اینکه در گذشته طرحی وجود داشت تا شهرری به قطب گردشگری بدل شود، تصریح کرد: اطراف حرم عبدالعظیم حسنی(ع) مسیرهایی وجود دارد که قابلیت سرمایه گذاری دارند به ویژه مسیر تردد حضرت به سمت زیارت امام زاده حمزه که در واقع بین الحرمین است.
مسجدجامعی یکی دیگر از پتانسیل های شهر ری را تبدیل آن به قطب گردشگری دینی نیز خواند و افزود: متاسفانه در این منطقه آنطور که باید امنیت تامین نمی شود.
مسجدجامعی همچنین به طرح تشکیل موزه صنعت به دلیل تعدد صنایع موجود در این منطقه اشاره و بیان کرد: در رایزنی با معاون رئیس جمهور مشخص شد که وی نیز از این طرح حمایت می کند.
حقانی : ارکان مدیریت کشور سهم خود را در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کنند
رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت: تمامی ارکان مدیریت کشور از جمله مدیریت شهری تهران با تدوین و اجرای راهکارهای کاربردی در بازنگری فرآیندهای مالی و اقتصادی خود گام بردارند و سهم خود را در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا کنند.
محمد حقانی در نطق پیش از دستور دویست و پنجاه و چهارمین جلسه شورا افزود: تامین منابع و درآمدهای شهرداری ها همواره یکی از مهمترین دغدغه های مدیران خرد و کلان در ایران بوده است.
وی گفت: در 10 سال گذشته منابع حاصل از "واگذاری دارایی های سرمایه ای" در شهرداری تهران که به نوعی مهمترین درآمد ناپایدار شهر تهران است، مدام افزایش یافته است. بدون آنکه به آسیب های حاصل از این اقدام فکر کرده باشیم هر سال شورای شهردر حالتی منفعل از این موضوع بسیار مهم رد می شود و در مقابل آن با وارونه جلو دادن حقیقت عبور می کند.
حقانی افزود: از اعضای شورای شهر درخواست می شود بخش ناپایدار این درآمد ابتدا به حداقل ممکن برسد و سپس از بودجه سنواتی شهرداری حذف شود معنای این پیشنهاد تعدیل حداقل هفت هزار میلیارد تومان از بودجه شهردای تهران است.
وی در ادامه تاکید کرد: ماده 174 قانون برنامه توسعه پنجم کشور شوراهای اسلامی و شهرداری ها را مکلف کرده است تا پایان سال اول آن برنامه، برای تدوین نظام درآمدهای پایداری شهرداری ها اقدام کنند، همچنین این ماده قانونی تاکید دارد، مدیریت شهری برای تغییر در شیوه و اخذ عوارض بر املاک به عوارض ناشی از مصرف وخدمات عمل کند.
حقانی ادامه داد: شورای شهر در چارچوب این قانون باید برای تقویت سازوکارهای نظارت بر هزینه کردِ شهرداری و برون سپاری وظایف قابل واگذاری و هدایت به سمت هزینه کرد در حوزه اصلی و وظایف قانونی اقدام کند، اما هیچگاه مدیریت شهری تهران در این خصوص اقدام عملی و اجرایی نداشته است.
رئیس کمیته محیط زیست شورا اصل محوری دیگر را رشد بهره وری در نظام مدیریت اقتصادی و مالی شهرداری تهران دانست و گفت: بند سوم سیاست های کلی اقتصادی مقاومتی و همچنین بند سوم سیاست های اصلاح الگوی مصرف بر ارتقایِ رشد بهره وری در نظام اقتصادی ملی و محلی تاکید دارد.
حقانی افزود: در طول سنوات گذشته صدها پروژه را شروع و تکمیل کرده ایم، ولی واقعا بر کارآمدی آنها فکر نکرده ایم. صدها پروژه تجاری بزرگ مقیاس در بر اتوبان ها احداث کرده ایم ، شاهد مثال این نارسایی مجتمع تجاری کورش در اتوبان ستاری بین بزرگراه همت و حکیم است که هر سه بزرگراه را در آن محدوده قفل کرده است.
وی گفت: صدها سرای محله به نام جلب مشارکت مردم در کاربری های غیر فرهنگی و بویژه درکاربری های سبز احداث می کنیم، در حالی که در هر محله شهر تهران چندین مسجد وحسینه وجود دارد و سالانه میلیاردها تومان بابت آنها پول تصویب می کنیم، بدون آنکه چاره ای جهت استفاده فرهنگی برای آنها اندیشه کنیم.
حقانی افزود: نبود ارتباط سرای محله با فرهنگسراها جای خود دارد و قصه ای مفصل دیگر است.
وی گفت: صدها باغ چندین ساله را به نام حقوق مکتسبه اجازه تخریب می دهیم و سالانه میلیاردی پول برای خرید نهال، درختچه و گل تصویب می کنیم، بدون آنکه فکر کنیم که برای تبدیل چند نهال به درختانی 50 ساله، میلیون ها تومان در آینده باید هزینه کنیم.
حقانی افزود: سرانه تنها با نهال تعریف نمی شود با عرصه و زمین محاسبه می شود؛ کدام زمین در تهران باقی مانده که نهالی در آن کاشته شود؟چرا از فتح الفتوح 30 هزار هکتاری که هیچ دلالت اجرایی ندارد سخن می گویید؟
حقانی افزود: با اینکه سالهاست، پسماند در بیشتر شهرهای جهان؛ یک فرآیند درآمدزا شده است، ما سالانه بالغ بر پانصد میلیارد تومان پول برای مدیریت و دفن آن تصویب می کنیم، حال آنکه در چارچوب قانون اجازه این کار را نداریم و همچنین بخش خصوصی هم آمادگی این سرمایه گذاری را دارد.
رئیس کمیته محیط زیست شورا یادآور شد: همگی می دانیم ایرادت حسابرسان منتخب شورای شهر در خصوص وضعیت مالی بویژه در بخش مصارف قابل تامل و توجه است ولی با یک برخورد سطحی از آنها عبور می کنیم و حاضر به اصلاح آنها نیستیم.
حقانی گفت: در شرایط کنونی روند مدیریت مالی، بودجه ای و اقتصاد شهرداری تهران و کارکرد شورای شهر تهران در این خصوص مستلزم بازنگری ساختاری است که عبارتند از:
- حذف بخش ناپایدار و غیرشفاف تملک داریی های سرمایه ای در بودجه سنواتی
- ارائه شفاف درآمدها، منابع و مصارف و بدهی ها شهرداری و انتشار آن
- رشد و ارتقای بهره وری در چارچوب قوانین و مصوبات شورای شهر
- توجه به ایرادات حسابرسان منتخب شورا به ویژه در شرکت ها و سازمانها
- حذف دستگاه های موازی و غیر ضرور به ویژه در حوزه فرهنگی و اجتماعی
- حذف دستگاه های متظاهر به کار ولی عملا غیرمثمر
- صرفه جویی در هزینه های عمومی به ویژه در بخش هزینه ای مصارف.
وی افزود: اگر این اصول مورد توجه و اقدام عملی قرار نگیرد مدیریت شهری تهران «شورا و شهرداری» در زمینه اقتصاد مقاومتی عملا فعالیت اجرایی نداشته اند.