رئیس سازمان حج و زیارت نسبت به برگزاری حج تمتع امسال و رفع مشکلات از طرف سعودی ها ابراز امیدواری کرد.
اوحدی در نشست خبری خود گفت: فرایند مذاکرات با مسئولان عربستانی تا امروز همانند سال 1391 بوده است که هیات سازمان حج و زیارت از این کشور بازگشت و کار کارشناسی را انجام داد.
وی افزود: اگر دولت عربستان بر اساس اظهاراتی که همواره درباره ضیوف الرحمنی دارند و تاکید می کنند؛ توقع مان از دولت و وزارت خارجه عربستان این است که تاخیری در اعلام نظر در خصوص صدور ویزا نداشته باشند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: حدود یک و نیم میلیون نفر در انتظار تشرف به حج هستند.
اوحدی با اشاره به ظرفیت 64 هزار نفری برای اعزام به حج تمتع افزود: تا امروز حدود 17 هزار نفر برای تشرف به حج تمتع امسال ثبت نام کرده اند.
تاکنون دو فراخوان برای نام نویسی زائران داشته ایم و برای اعلام فراخوان سوم منتظر پاسخ سعودی ها در خصوص امضای تفاهم نامه امسال هستیم
وی گفت: تاکنون دو فراخوان برای نام نویسی زائران داشته ایم و برای اعلام فراخوان سوم منتظر پاسخ سعودی ها در خصوص امضای تفاهم نامه امسال هستیم.
اوحدی در پاسخ به پرسشی درباره دیه مصدومان و شهدای حادثه جرثقیل افزود: دیه این افراد در مدت یک تا یک ماه و نیم آینده پرداخت خواهد شد.
وی گفت: مسئولان عربستانی علت تاخیر در پرداخت دیه این افراد را مغایرت آماری اعلام کرده اند.
اوحدی در باره پرداخت دیه شهدای فاجعه منا نیز افزود: براساس احکام فقه شیعه و اهل سنت پرداخت دیه این افراد واجب است.
وی گفت: پرداخت دیه این افراد بر اساس احکام فقهی از بیت المال و بر حاکم جامعه واجب است.
اوحدی افزود: سعودی ها در این باره اعلام کردند که به علت تمرکز بر موضوع سقوط جرثقیل، موضوع منا را پس از آن بررسی خواهند کرد و پذیرفته اند که باید دیه پرداخت شود.
مذاکرات متاثر از سه موضوع حوادث سال گذشته شامل فرودگاه جده، سقوط جرثقیل و فاجعه غمبار منا بود؛ قطع رابطه سیاسی علت تاخیر سه ماهه برای برگزاری مذاکرات بود
وی با اشاره به سفر به عربستان در هفته گذشته برای گفتگو با مقامات سعودی در خصوص حج امسال گفت: این مذاکرات متاثر از سه موضوع حوادث سال گذشته شامل فرودگاه جده، سقوط جرثقیل و فاجعه غمبار منا بود؛ قطع رابطه سیاسی علت تاخیر سه ماهه برای برگزاری مذاکرات بود.
اوحدی افزود: محور صحبت ها و مذاکرات ما حصول اطمینان از امنیت زائران و موضوع دیگر حفظ عزت و کرامت زائران بود.
وی گفت: با توجه به قطع رابطه سیاسی میان دو کشور، ممکن است زائران ما از خدمات کنسولی در ایام حج محروم شوند که موضوع خدمات کنسولی نیز از دیگر موضوعات مذاکره بود.
اوحدی افزود: به طور متوسط 20 تا 22 نفر از زائران در موسم حج فوت می کنند که انتقال و یا خاکسپاری این افراد نیازمند تشریفات قانونی و خدمات کنسولی است.
ما حجی را به عنوان فریضه واجب اعتقاد داریم که عزت، کرامت و حرمت زائر ما تامین شود
وی گفت: ما حجی را به عنوان فریضه واجب اعتقاد داریم که عزت، کرامت و حرمت زائر ما تامین شود.
اوحدی با اشاره به اینکه یکی از موضوع مذاکرات صدور روادید زائران بود افزود: از مسئولان عربستانی خواستیم که به طور شفاف اعلام کنند که روادید الکترونیک را امسال چگونه صادر می کنند.
وی با بیان اینکه صدور روادید الکترونیکی حجاج پیچیدگی های زیادی دارد گفت: قبل از سفر به عربستان با مسئولان وزارت امورخارجه در خصوص صدور روادید جلسه داشتیم که این افراد اعلام کردند آمادگی دارند امکانات لازم برای صدور روادید حجاج در داخل کشور را فراهم کنند و ما این موضوع را به مسئولان عربستان اعلام کرده ایم.