غلامرضا عباسی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما به فاصله معنادار 812 هزار تومان حداقل دستمزد کارگران در سال 95 با سبد هزینه های زندگی که 3 میلیون و 200 هزارتومان اعلام شده است، اشاره کرد و افزود: این فاصله علت اصلی روی آوردن کارگران به
مشاغل کاذب به عنوان شغل دوم است.
وی پایین آمدن کیفیت محصولات تولیدی داخلی را از آسیب های دوشغله بودن کارگران دانست .
عباسی با اشاره به فرارسیدن هفته کارگر ایجاد امنیت شغلی ، حفظ اشتغال موجود و ارتقای معیشت زندگی کارگران را از مطالبات جدی این گروه از جمعیت کشور از دولت برشمرد.
وی با بیان اینکه در سال 94 با توجه به رکود اقتصادی حدود 30 درصد از واحدهای تولیدی و خدماتی تعطیل و یا نیمه تعطیل شده اند برلزوم حمایت هرچه بیشتر دولت از این واحدها با هدف تونمندسازی آنها برای حفظ اشتغال در کشور تاکید کرد .
عباسی از به خطر افتادن امنیت شغلی کارگران شاغل در کشتارگاه ها ، صنعت پوشاک و صنایع مربوط به بخش ساختمان خبر داد و گفت : درصورتی که سازوکارها فراهم شود دولت می تواند بخشی از این مشاغل را حفظ کند.
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران گفت: بیش از 4 میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش هیچ یک از بیمه های اجتماعی نیستند.
غلامرضا عباسی با بیان اینکه در میان بیمه نشده ها برخی کارگران زیرپله ای از چتر حمایتی بیمه خارج هستند از این رویکرد کارفرمایان خاطی که کارگران خود را بیمه نمی کنند انتقاد کرد و افزود: کانون عالی انجمن های صنفی کارگران امادگی دارد این افراد را شناسایی و به سازمان تامین اجتماعی معرفی کند.
وی صندوق تامین اجتماعی را متعلق به کارگران دانست و گفت: بر همین اساس این صندوق باید به دست نمایندگان کارگران سیاستگذاری و مدیریت شود.
عباسی تعداد بیمه شدگان تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی را بالغ بر 40 میلیون نفر برشمرد و افزود : با این حال مدیریت این سازمان هم اکنون بر عهده دولت است .
وی احیای شورای عالی تامین اجتماعی را که خواسته های جامعه کارگری را دنبال می کند ضروری دانست و گفت : با تشکیل این شورا این نمایندگان کارگران هستند که می توانند در تعیین مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اظهار نظر کنند .
عباسی تاکید کرد: متاسفانه با تشکیل نشدن شورای عالی تامین اجتماعی بسیاری از خواسته های کارگران مغفول مانده است .
وی با اشاره به اینکه صندوق تامین اجتماعی در حال حاضر هیئت امنایی اداره می شود افزود : با این رویکرد اداره همه امورات مربوط به این صندوق سلیقه ای است .
رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران خاطرنشان کرد: ما نمی دانیم در شستا چه می گذرد و شرکت های این صندوق چه میزان درامد دارند و یا در کجا هزینه می شود .
عباسی به قانون تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت : بر اساس قانون، حقوق بازنشستگان باید براساس دریافتی آنان در دو سال آخر خدمت آنان تعیین شود حال انکه براساس بخشنامه ای که صادر شده است این میزان به 5 سال افزایش یافته است .
وی این رویکرد سازمان تامین اجتماعی را سلیقه ای توصیف کرد و افزود : مدیران تامین اجتماعی با صدور بخشنامه ها مانع اجرایی شدن قانون می شوند .
عباسی همچنین به بدهی 110 هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت : متاسفانه مدیریت این سازمان توانایی دریافت مطالبات بیمه شدگان را از دولت ندارد و از طرفی دولت هم هیچ برنامه ای برای پرداخت بدهی های خود ندارد .
وی با بیان اینکه دولت برای پرداخت بدهی های خود برنامه ریزی نکرده است تاکید کرد این رویکرد نارضایتی بیمه شدگان را به همراه دارد .