دبیر انجمن حمایت از برنج ایران با بیان اینکه بارش های خوبی داریم، گفت: امسال بیش از دو میلیون تن برنج تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، جمیل علیزاده شایق در مصاحبه با رادیو اقتصاد اظهار داشت: علاوه بر استان های مازندران و گیلان در حدود 13 استان دیگر هم گزارش می رسد که برنج کشت می شود.
وی افزود: کشاورزان برنج کار استقبال خوبی کردند و پیش بینی ما این است که تولید این محصول امسال افزایش خواهد داشت.
علیزاده شایق گفت: نیاز برنج کشور حدود 3 میلیون تن در سال است و باتوجه به اینکه در سالهای اخیر استفاده از غذاهای جایگزین و غذاهای فست فودی بیشتر شده است برآورد می کنیم که کمتر از یک میلیون تن برای تامین نیاز کشور به واردات احتیاج داشته باشیم.
وی افزود: آمار سه میلیون تن مربوط به سالهای گذشته است و باتوجه به اینکه پیش بینی می شود هر سال سرانه مصرف برنج کاهش یابد بنابراین باید در همین محدوده برای تنظیم بازار داخلی برنامه ریزی کنیم.
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران با بیان اینکه کشاورزان معمولا گردش نقدینگی کمتری دارند و در فصل برداشت هم عرضه این محصول بیشتر می شود، محصول خود را با قیمت کمتری عرضه می کنند چون انبار کافی برای ذخیره سازی ندارند.
علیزاده شایق افزود: به همین خاطر قیمت خرید برنج از کشاورزان خیلی کمتر است اما این سوال همچنان وجود دارد که چرا قیمت برنج در تهران با شمال اینقدر فاصله دارد و برنج 8500 تومانی به قیمت 11500 تومان فروخته می شود.
وی گفت: حرف ما با همه مسئولان این است که نظارت را جدی بگیرند.
دبیر انجمن حمایت از برنج ایران تاکید کرد: برنج خالص ایرانی کاملا سالم است و هیچ مشکلی از نظر بهداشت ندارد اما مشکل ما در توزیع برنج خوب داخلی نیز این است که در بخشی از شبکه توزیع با برنج خارجی مخلوط می شود.
وی از هموطنان خواست این برنج ها را از مراکز معتبر خریداری کنند و باید هزینه تولید را هم کاهش دهیم.
630 هزار هکتار در کشور شالیزار داریم که 520 هزار هکتار سطح کشت مطمئن و 110 هزار هکتار هم غیرمطمئن است.
شالیزارهای غیر مطمئن در شرایط خشکسالی محصول نمی دهد برای اینکه برنج یک کشاورزی پر آب است و باید همیشه غرقاب شود.
عمده برنج کشور در استان های مازندران و گیلان و بخشی هم در استان گلستان تولید می شود اما استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی و خراسان شمالی، قزوین، زنجان، آذربایجان شرقی، لرستان، ایلام، سیستان وبلوچستان هم برنج کاری دارند که اندک است و به مصرف خود کشاورزان می رسد.
در اردبیل، کردستان و کرمانشاه هم برنج کاشت می شود.