رئیس بهزیستی
30 درصد ازدواج های کشور فامیلی است
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: 30 درصد ازدواج های کشور فامیلی است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، انوشیروان محسنی بندپی در سی و یکمین همایش روز مددکار اجتماعی، مطالبه اجتماعی که صبح امروز در دانشگاه آزاد اسلامی تهران(مرکز) برگزار شد، افزود: 800 هزار ازدواج در سال گذشته ثبت شده است که 30درصدشان (240 هزار ازدواج)فامیلی است.
وی گفت:20 درصد ازدواج های فامیلی پس از مشاوره نیاز به آزمایش ژنتیک دارد.
محسنی بندپی اضافه کرد: اگر برای هر زوج یک میلیون تومان به صورت میانگین هزینه شود، 48 میلیاردتومان بودجه نیاز است که در مقایسه با مشکلات خانواده های جوان با کودک معلول ناچیز است.
وی افزود: سالانه 30 هزار کودک معلول در کشور متولد می شود که علت اختلالات ژنتیکی است که با مشاوره پیش از ازدواج قابل پیشگیری است.
رئیس سازمان بهزیستی با بیان اینکه مشاوره پیش از ازدواج در برنامه ششم توسعه اجباری می شود، گفت: پیش از آغاز برنامه ششم نیز این طرح در دو استان به صورت آزمایشی اجرا می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه ابعاد سلامت جسمی، روحی و اجتماعی است، افزود : برگزاری همایش مددکاری اجتماعی با عنوان مطالبهگری اجتماعی، سلامت اجتماعی را در پی خواهد داشت .
محسنی بند پی اضافه کرد: بر اساس مطالبهگری اجتماعی تمام دستگاهها و نهادها برای مسئولیتی که دارند باید پاسخگو باشند.
وی نقش رسانهها را در حوزه مطالبهگری اجتماعی مهم ارزیابی کرد و افزود: سالمندان و حتی افراد آسیبدیده میتوانند مطالبهگر اجتماعی باشند.
رئیس سازمان بهزیستی گفت: مددکاران اجتماعی تخصصیترین گروهی هستند که می توانند در افزایش سرمایه اجتماعی تاثیرگزار باشند.
وی مددکاران اجتماعی را صاحب تخصص و علم دانست و افزود: جامعه از مددکاران اجتماعی انتظار دارد که آگاهسازی لازم را در حوزه مطالبهگری اجتماعی و حقوق شهروندی ارائه کنند.
محسنی بندپی با بیان اینکه سازمان بهزیستی نیز در دولت تدبیر و امید عنایت ویژهای را به مسائل اجتماعی دارد، گفت: بیش از 60 درصد از خدمات درمان معتادان در این سازمان ارائه می شود.
وی اضافه کرد: نگاه دولت به مسائل اجتماعی نگاهی تخصصی و علمی است و در این مسیر از نظرات کارشناسان، محققان و اساتید استفاده میکنند.
محسنی بندپی در بخش دیگری از سخنانش به راهبردهای سازمان بهزیستی کشور در حوزه مسائل اجتماعی و آسیبها اشاره کرد و گفت: نخستین راهبرد سازمان استقرار نظام رصد و پایش آسیبهای اجتماعی برای ارائه راهکارهای علمی است.
وی افزود: در برنامه ششم نخستین حکم پیشنهادی ما استقرار نظام رصد و پایش آسیبهای اجتماعی بوده است.
محسنی بندپی اضافه کرد: دومین راهبرد، بررسی و آسیبشناسی فعالیت های اجرایی سازمان بهزیستی است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: گسترش، احیاء و طراحی برنامههای پیشگیری سومین راهبرد ماست.