همکاری های صنعتی و معدنی نقشه راه توسعه همکاری ها با ایران
رئیس جمهور آفریقای جنوبی گفت: تفاهم نامه صنعت، معدن و تجارت نقشه راه و نقطه شروع برای تقویت و توسعه روابط همه جانبه اقتصادی دو کشور است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، آقای جاکوب زوما در همایش اقتصادی ایران با آفریقای جنوبی افزود: تفاهم نامه دیگری نیز در حوزه سرمایه گذاری های مشترک بود که قرار است شکل همکاری های دو کشور عملیاتی شود که اعتقاد دارم می توانیم سطح مبادلات دو کشور را با اجرای این موافقتنامه ها در سطح چشمگیری افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه تنوع بخشی و توجه به ارزش افزوده در همکاری های اقتصادی دو کشور ضروری است، گفت: حجم مبادلات کنونی دو کشور 350 میلیون دلار است که بناداریم تا سال 2020 حجم مبادلات اقتصادی دو کشور را به 8 میلیارد دلار افزایش دهیم.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی افزود: تحقق اهداف توسعه اقتصادی دو کشور و اجرایی شدن موافقتنامه ها بدون حضور و مشارکت بخش های خصوصی دو کشور ممکن نخواهد بود از اینرو بخش های خصوصی دو کشور باید نقش فعال تری در توسعه روابط اقتصادی دو کشور ایفا کنند.
زوما با تشکر از استقبال گرم مردم و دولت ایران از هیئت آفریقای جنوبی افزود: جمهوری اسلامی ایران با مقاومت و تعهد خود توانست تحریم ها را لغو کند که این افتخاری برای ما و جمهوری اسلامی ایران است و اعتقاد دارم این مقاومت مردم و دولت ایران ادامه خواهد یافت و ایران با تعامل با اقتصاد بین المللی جایگاه خود را بازپس خواهد گرفت.
وی با بیان نقش ایران در حمایت از جنبش آزادی بخش آفریقای جنوبی گفت: ما هم خود را به حمایت از ایران در مجامع بین المللی متعهد می دانیم و همچنان که تحریم های یکجانبه علیه ایران را همیشه محکوم کرده ایم خود را شریکی قابل اتکا برای همکاری های برد برد با ایران می دانیم.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی با بیان اینکه ایران پس از لغو تحریم ها می تواند آینده اقتصادی بهتری داشته باشد، افزود: اینجا هستیم تا در تحقق این هدف شریکی برای ایران باشیم زیرا تحریم ها علاوه بر ایران بر روی اقتصاد ما نیز تاثیر منفی گذاشت.
زوما گفت: به علت اهمیت روابط ایران با آفریقای جنوبی به معاونان وزارت خارجه خود ماموریت دادم که با همکاری با طرف های ایرانی گروه کاری مشترک تشکیل دهند تا علاوه بر رساندن حجم مبادلات به قبل از تحریم ها، کیفیت مبادلات را افزایش دهم که این نشانه تعهد ما در قبال ایران است.
وی افزود: همچنین از معاون خود خواستم که در نوامبر 2015 (آبان 94) به ایران بیاید که نتیجه آن امضای سه تفاهم نامه در حوزه صنایع معدنی، تحقیقات معدنی و اطلاعات اقتصادی میان دو کشور است.
رئیس جمهور آفریقای جنوبی با بیان اینکه در آفریقای جنوبی نظام های مالی پایدار و قوانین محکمی برای حفاظت از مالکیت معنوی وجود دارد از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ایرانی خواست در حوزه های مختلف مانند ساخت و ساز، فرآوری محصولات کشاورزی، شرکت های کوچک و متوسط و طرح های انرژی در آفریقای جنوبی سرمایه گذاری کنند ضمن اینکه به حوزه حمل و نقل دریایی، آبزیان و اکتشاف نفت و گاز می تواند فرصت های زیادی برای همکاری های مشترک میان دو کشور ایجاد کند.