ضعف مدیریت ؛ عامل فاسد شدن 10 هزار تن پرتقال
حمل و نقل ، نگهداری و توزیع نامناسب ، علت اصلی فساد مرکبات نوروز امسال است.
مدیرعامل اتحادیه شرکت های تعاونی باغداران مازندران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما با اشاره به ضایعات 25 تا 35 درصدی مرکبات ویژه بازار نوروز امسال ؛ علت آن را مدیریت نشدن مراحل حمل و نقل ، نگهداری و توزیع محصولات اعلام کرد.
محمدرضا شعبانی گفت : سال هایی که ارسال میوه بازار نوروز به استان ها بر عهده این شرکت بود حمل محصول از اوایل اسفند آغاز و از 25 اسفند هم توزیع می شد ؛ اما امسال مسئولان سازمان تعاون روستایی بدون توجه به این مهم و توصیه ها ، حمل مرکبات را از آذر به استان های مقصد آغاز کردند که موجب خسارت چشمگیر مرکبات شد.
به گفته وی سال 1394 حدود 40 هزار تن پرتقال برای تنظیم بازار شب عید خریداری شد و شاید بتوان گفت در مجموع بیش از 10 هزار تن آن از بین رفت .
به گفته او در بهترین شرایط سورتینگ ، نگهداری ، حمل و نقل و توزیع مرکبات ، ضایعات 5 تا 10 درصدی طبیعی است اما اگر این مراحل مدیریت نشود ، ضایعات هم افزایش می یابد.
اتحادیه شرکت های تعاونی باغداران مازندران با 7 سال سابقه در طرح تنظیم بازار و تامین و ذخیره سازی پرتقال؛ با 20 هزار عضو سالانه 2 میلیون و 300 هزار تن پرتقال تولید می کند.