جهانگیری: نیازمند رشد اقتصادی هستیم
اقتصاد دانش بنیان؛ شاه بیت اقتصاد مقاومتی
معاون اول رئیس جمهور بر تدوین رویکردهای دقیق اقتصاد دانش بنیان تاکید کرد و گفت: شاه بیت و اساس اقتصاد مقاومتی، اقتصاد دانش بنیان است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رئیس جمهور، اسحاق جهانگیری روز یکشنبه در آیین گشایش چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران در محل نمایشگاه های بین المللی تهران گفت: همه رویکردها متناسب با شرکت های دانش بنیان است.
وی با تاکید بر اینکه جهت گیری اصلی اقتصاد این است که دانش در آن حرف اصلی را بزند، افزود: باید دولت رویکردهای دقیقی را تدوین کند تا بتوانیم به اقتصاد دانش بنیان برسیم.
جهانگیری گفت: به خاطر تحریمها موضوع اقتصاد مقاومتی به مساله اصلی و کلیدی در کشور تبدیل شده است.
وی با اشاره به این که اقتصاد مقاومتی در دستور کار دولت و مسوولان دستگاههای مختلف است، گفت: امروز تمام سطوح موظف هستند تا با اقتصاد مقاومتی، کشور را در مقابل فشارها مقاوم کنند.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه در تمام رشتههای صنعتی نیازمند فناوری جدید هستیم، گفت: اقتصاد دانشبنیان به این معناست که صنعت، کشاورزی و نفت ما دانشبنیان باشد و اداره کشور نیز براساس دانش مدیریت شود.
جهانگیری زیرساخت اصلی این اتفاق را دانشگاهها عنوان کرد و افزود: دانشگاهها در تولید دانش در داخل کشور نقش کلیدی دارند.
وی با بیان این که در شرایط فعلی اقتصاد ما باید به فکر و اندیشه جوانان تحصیلکرده اتکا کند، ادامه داد: اولین رسالت ما تجهیز دانشگاههاست و دولت باید کمک کند تا دانشگاههای کشور به تجهیزات مورد نیاز آزمایشگاهی مجهز شوند.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد که این حجم از نیروی انسانی جوان میتواند خلاق اقتصاد دانشبنیان به معنای واقعی باشد و افزود: باید رویکردهای دقیقی برای دستیابی به اقتصاد دانشبنیان اتخاذ کرد.
جهانگیری به همایش «نفت دانشبنیان» که در هفته گذشته برگزارشد، اشاره کرد وافزود: وزارت نفت با دانشگاههای معتبر کشور قراردادهایی بست که بیش از یک هزار میلیارد تومان قرار است در اختیار دانشگاهها قرار گیرد تا دانش مورد نیاز نفت، متکی به دانش داخلی شود.
وی تاکید کرد که نفت از منابع غنی کشور است و برنامه ما این است که در این صنعت بیش از 200 میلیارد دلار سرمایهگذاری انجام دهیم.
معاون اول رئیسجمهوری تاکید کرد که می بایست به تولیدات داخلی ایران افتخار کنیم و شرایطی ایجاد کنیم تا هر ایرانی برای استفاده از محصول داخلی احساس افتخار کند اما در عین حال یادآور شد: متاسفانه نتوانستیم این فرهنگ را در ایران به وجود آوریم. مصرف تولید ایرانی باید به یک فرهنگ تبدیل شود.
جهانگیری با بیان این که همه رسانهها و شخصیتهای بانفوذ جامعه در این راستا وظیفه دارند، اظهار داشت: باید نظام تعرفهای مناسب حمایت از تولید داخل نیز داشته باشیم، با قاچاق مبارزه کنیم و در بخش دولت هم نظارت شود تا دستگاههای دولتی هیچ کالایی که در داخل تولید میشود را از خارج خریداری نکنند.
وی تصریح کرد: نیازمند رشد اقتصادی هستیم تا برای نیروی انسانی در کشور، کار ایجاد کنیم و رفاه مردم را افزایش دهیم.
جهانگیری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به رشد نمایشگاه تجهیزات مواد آزمایشگاهی ساخت ایران در طول چهار دورهای که برگزار شده است، گفت: این نمایشگاه از یک هزار محصول به 10 هزار محصول رسیده که جزو افتخارات مهم کشورمان است.
معاون اول رئیس جمهوری با تاکید بر این که همه مکلف به توسعه ایران هستیم، توسعه علم را زیربنای همه توسعهها در کشور دانست و گفت: توسعهای میتواند پایدار باشد که متکی به علم و فناوری باشد. توسعه کشورها از شرایط محیطی و بینالمللی متاثر است و خوشبختانه این گفتمان در کشور ما شکل گرفته که دنبال توسعه علم و فناوری باشیم .
جهانگیری افزود: با توجه به سابقه تاریخی ایران در تولید علم و فناوری در دنیا، نیاز است که به جایگاه قدیمیمان برگردیم. باید به نخبگان توجه کرد و دانشگاهها را محترم شمرد.
چهارمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی صبح یکشنبه با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در محل نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار کرد و 15 مدل محصول جدید ساخت ایران نیز رونمایی شد.
در این دوره از نمایشگاه 330 شرکت دانش بنیان حضور داشته و بیش از 9 هزار مدل محصول عرضه شده است. 6 کشور اسلامی همسایه از جمله عراق، افغانستان، ترکمنستان و قزاقستان نیز از نمایشگاه بازدید خواهند داشت.
نمایشگاه تجهیزات مواد آزمایشگاه ساخت داخل با هدف توسعه فناوری و صادرات از پنجم تا هشتم اردیبهشت ماه در نمایشگاه بین المللی تهران فعالیت دارد.