ایجاد پنجره واحد مجازی میان گمرکات ایران و ترکیه
گمرک جمهوری اسلامی ایران از بازگشایی مرز سرو- اسندره در اردیبهشت و ایجاد پنجره واحد مجازی میان گمرکات ایران و ترکیه خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، گمرک ایران فهرست نتایج دستاوردهای سفر رئیسجمهوری به ترکیه را در حوزه امور گمرکی تشریح و اعلام کرد: بازگشایی مرز سرو- اسندره در اردیبهشت ماه، انجام مقدمات پنجره واحد مجازی برای تبادل اطلاعات گمرکی و دو طرفه و شبانهروزی شدن مرز بازرگان به دنبال این سفر در دستور کار گمرکات دو کشور قرار گرفته است.
درب تجاری مرز سرو(آذربایجان غربی)- اسن دره (ترکیه) با توجه به ناامنیهای بهوجود آمده در سمت ترکیه از 31 مرداد 94 بسته شد بهطوری که هیچگونه وسیله نقلیه ازجمله کامیون و سواری از این مرز تردد نمیکند، اما به دنبال سفر رئیسجمهوری طرف ترک اعلام کرده است که نوسازی دروازه مرزی اسندره در قالب برنامه اصلاحات مرزی ترکیه در آینده نزدیک به اتمام خواهد رسید و رئیس گمرک ترکیه طی نامه رسمی جهت بازگشایی در اردیبهشت ماه اعلام آمادگی کرده است.
همچنین با توجه به محدودیتهای ساعت کاری و گسترش مبادلات کالا و افزایش تردد مسافر، ایجاد دروازه مشترک مرزی در مرز رازی (آذربایجان غربی)- کاپیکوی(ترکیه) مورد توافق واقع شد و طرفین بر ایجاد زیرساختهای جادهای مورد نیاز توافق کردند و مقدمات اجرای آن فراهم شده و بهزودی زمان دقیق اجرا اعلام خواهد شد.
بنابراین گزارش ایجاد پنجره واحد مشترک مرزی بین گمرکات کشورهای ایران و ترکیه با توجه با یادداشت تفاهم تبادل اطلاعات بر خط بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری ترکیه که 19 فروردین 1394 در تهران به امضاء رسیده و در بیست و پنجمین کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و ترکیه ، مطرح و اجرای آن مورد تأکید قرار گرفته است و گمرک ایران آمادگی کامل خود را جهت برقراری تبادل اطلاعات از طریق پنجره واحد تجاری فرامرزی اعلام کرد و گمرک ترکیه در حال انجام مراحل قانونی تهیه مجوزهای لازم برای تبادل الکترونیکی اطلاعات هست.
* مرحله دوم تیر الکترونیک اجرایی میشود
همچنین با توجه به اجرای موفقیتآمیز فاز اول پروژه تیر الکترونیکی (E-TIR) که با همکاری گمرکات ایران و ترکیه در سال 1394 برای اولین بار بین دو گمرک کشور در سطح بینالمللی اجرایی شده است اجرای فاز دوم این پروژه در اردیبهشت اجرایی میشود.
* دو طرفه کردن و شبانهروزی شدن مسیر بازرگان
همچنین با توجه به اینکه در حال حاضر وجود یک مسیر ورودی و خروجی برای تردد کامیونهای عبوری گاهی منجر به ایجاد صفهای طولانی می شود ، دو طرف برای فزایش خطوط تردد کامیونها از یک مسیر ورودی و خروجی به دو مسیر در مرز بازرگان-گوربلاغ بهمنظور افزایش ظرفیت تردد توافق کردند.
با عنایت به اینکه گمرکات مرزی ترکیه برای انجام بعضی از مراحل تشریفات گمرکی نیازمند دریافت مجوز از ستاد مرکزی گمرک ترکیه است که منجر به تاخیر در انجام فرآیند ترخیص می شود ، بنا به درخواست گمرک جمهوری اسلامی ایران توافق شد تفویض اختیارات مشخص براساس مکاتبات اداری صورت پذیرد.