وزیر نفت نشست دوحه را قدم خوبی برای همکاری اوپک و غیراوپک دانست و گفت : ایران از هر اقدامی برای تنظیم و پایدار کردن بازار حمایت می کند.
بیژن زنگنه در حاشیه دیدار با تینا جومت پترسون، وزیر انرژی آفریقای جنوبی در پاسخ به این سئوال که آیا ایران با توجه به نشست دوحه تولید نفت خود را افزایش داده و به دوران قبل از تحریم ها بر می گردد افزود: میزان تولید نفت ایران بسیار به دوران قبل از تحریم ها نزدیک شده و تولید نفت ما بعد از لغو تحریم ها یک میلیون بشکه افزایش یافته است که این روند تا رسیدن به سهم ایران از بازار نفت پیش از اجرای تحریم ها ادامه دارد.
وی با اشاره به نشست دوحه گفت: ایران از هر برنامه ای برای تنظیم و پایدار کردن بازار حمایت می کند ، ضمن این که نشست دوحه را قدم خوبی می دانیم گرچه نتوانست به نتیجه برسد اما شروع بحث خوب بود به این صورت که بین اعضای اوپک و غیراوپک همکاری شود و تولیدکنندگان بزرگ اوپک هم بپذیرند که باید کاری برای تغییر وضع بکنند.
زنگنه با اشاره به کاهش قیمت نفت یک روز قبل از نشست دوحه افزود : با این حال پس از برگزاری نشست دوحه ، قیمت نفت روند نزولی نیافت زیرا جریان بازار و خواست تولیدکنندگان و مصرف کنندگان برای اقتصاد جهانی این است که قیمت های نفت در سطح جهانی باید افزایش یاید.
وی گفت : این مسئله سبب می شود که در بلندمدت عرضه و تقاضا و بویژه بخش عرضه بتواند به سرمایه گذاری بپردازد تا در آینده کمبود عرضه ای ایجاد نشود و دوباره با شوک قیمتی جهش رو به بالا روبرو نشویم .
وزیر نفت با اشاره به مذاکره با افریقای جنوبی در حوزه های نفت و انرژی و امضا یک یادداشت تفاهم همکاری با حضور رؤسای جمهوری ایران و افریقای جنوبی گفت: با توجه به سفر جاکوب زوما ، رئیس جمهوری آفریقای جنوبی به تهران ، در دیدار با وزیر انرژی این کشور درخصوص همکاری های تهران و پرتوریا در حوزه نفت و انرژی گفتگو شد .
زنگنه با بیان این که ایران پیش از تحریمها 40 درصد نفت مورد نیاز آفریقای جنوبی را تامین می کرد و یکی از بزرگترین صادرکنندگان نفت به این کشور بود افزود: درجریان تحریمها این مقدار به صفر رسید و اکنون به دنبال باز کردن این مسیر بسته هستیم و مذاکراتی در حال انجام است که امیدوارم به نتیجه برسد.
وزیر نفت گفت : هم اکنون بحث اصلی بر سرقیمت است و ایران هم اعلام کرده است قیمتی را می پذیرد که قیمت رقابتی بازار باشد.
زنگنه با اشاره به زمینه های دیگر همکاری با آفریقای جنوبی افزود : همچنین پیش بینی شده است قرارداد همکاری فناورانه برای توسعه دانش فنی در حوزه GTL با پژوهشگاه صنعت نفت امضا شود.
وی با بیان این که طرف آفریقایی ایران را به سرمایه گذاری در ساخت پالایشگاه در آفریقای جنوبی دعوت کرده است گفت : از آنها دعوت کرده ایم که پیشنهاد خود را ارائه دهند ضمن این که متقابلا ایران نیز از آنها دعوت کرده است مانند گذشته در بخش پالایشی و پتروشیمی ایران سرمایه گذاری کنند.
زنگنه گفت: شرکت آریاساسول آفریقای جنوبی پیش تر سرمایه گذاری موفقی در صنعت پتروشیمی ایران انجام داد ، اما پس از تحریم ها ناگزیر از این سرمایه گذاری مشترک کناره گیری کرد .
وی با اشاره به ظرفیت خوب شرکت های آفریقای جنوبی برای سرمایه گذاری در بخش انرژی ایران گفت: انتظار می رود فردا (یکشنبه، پنجم اردیبهشت) یک یادداشت تفاهم در زمینه انرژی میان تهران و پرتوریا امضا شود.