امضای تفاهمنامه احیای گذرهای تاریخی و فرهنگی گلستان
تاکنون برای حدود 15 هزار هکتار بافت تاریخی در 168 شهر کشور ، طرح مصوب شده است
تفاهم نامه احیای گذرهای تاریخی و فرهنگی در گرگان امضا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، این تفاهمنامه بین معاونت استانداری ، راه و شهر سازی ، میراث فرهنگی و شهرداری گرگان منعقد شد.
باز آفرینی بافتهای فرسوده با حفظ هویت و ارزشمندی بافتهای تاریخی و میانی و رساندن به استاندارهای لازم و فراهم کردن شرایط و امکانات مناسب برای بهره مندی مردم ازآن محورهای مهم در تفاهمنامه است .
معاون توسعه و مدیریت منابع شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران
در این مراسم و گرامیداشت پنجاه و یکمین سالگرد ایکوموس(شورای بین المللی بناها و محوطه های فرهنگی - تاریخی)گفت: سند بازآفرینی شهری برای بافتهای تاریخی و بافتهای میانه در وزارت راه و شهرسازی تدوین شده است.
افشین میرزایی بابایی افزود: شهرهای که بافت میانه دارند، بافتهای با تاریخچه روستایی در میان شهرها و محدودههایی که سکونتگاههای غیررسمی را شامل میشوند، به عنوان 4 محدوده هدف بازآفرینی سند شهری شناسایی شدهاند .
وی افزود: هویتبخشی و بازگرداندن حیات دوباره به این بافتها از مهمترین اهداف پیشبینی شده در این سند است .
میرزایی بابایی گفت: بافت تاریخی گرگان با توجه به قدمت و ثبت 80 ساله آن نخستین بافت تاریخی است که در دنیا به ثبت رسیده به عنوان یک شهر پایلوت انتخاب و برنامهریزی کردیم که بتوانیم این بافت را همکاری و همیاری مدیریت شهری و دیگر دستگاهها به سرانجام برسانیم .
وی همچنین گفت: تاکنون برای حدود 15 هزار هکتار بافت تاریخی در 168 شهر کشور که دارای بافت تاریخی است، طرح مصوب شده است .
میرزایی بابایی افزود: در 495 شهر 61 هزار بافت ناکارآمد با پیشینه روستایی و بافت فرسوده شناسایی شده و 91 شهر هم سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده است .
وی افزود: در این طرح نگاه بر مبنای تکبنایی نیست بلکه محله محور است و بازگرداندن زندگی و هویت به این بافتها و فراهمآوری امکانات در این بافتها که مردم با آسایش و خیال راحت بتوانند در این مناطق به زندگی خود ادامه دهند.
معاون توسعه و مدیریت منابع شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران اظهار کرد: نقش مدیریت شهری در این ارتباط بسیار مهم و نقش دولت هم حمایت ازاین بافتهاست .