کاهش 45 درصدی هزینه تجهیزات پزشکی در 2 سال اخیر
رئیس هیئت امنای صرفهجویی ارزی معالجه بیماران گفت: در دو سال اخیر با مدیریت بازار تجهیزات و ملزومات پزشکی 45 درصد از قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی را کاهش دادهایم.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، سیدعباس حسنی در نشست خبری امروز افزود: هیأت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران، یک نهاد عمومی غیردولتی است که از سال 78 با مصوبه مجلس شورای اسلامی در حوزه سلامت آغاز بکار کرده است.
وی با اشاره به اهداف اساسی این هیئت گفت: امکان بهره گیری از همه ملزومات کشور برای درمان بیماران فراهم شده است تا این افراد برای درمان به خارج از کشور فرستاده نشوند و همچنین صرفهجویی ارزی در هزینهها و تأمین تمام امکانات آموزشی، پژوهشی و درمانی لازم برای بیمارستانهای کشور از اهداف هیأت امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران به شمار میرود.
وی گفت: از سال 93 تا کنون حدود هزار میلیارد تومان در حوزه تأمین تجهیزات و ملزومات پزشکی برای بیمارستانهای کشور هزینه کردهایم که این رقم معادل 250 میلیون یورو بوده است.
رئیس هیأت امنای صرفهجویی ارزی با بیان اینکه تاکنون توانستهایم بیش از 20 هزار قلم کالا در پزشکی شامل تجهیزات و ملزومات را تأمین کنیم و در اختیار بیمارستانهای آموزشی و درمانی کشور قراردهیم افزود: منابع لازم در این زمینه از یک درصد مالیات بر ارزش افزوده تأمین میشود.
حسنی ادامه داد: 30 هزار تخت بیمارستانی و ملزومات جانبی آن شامل میز، پایه و سرم را تهیه کرده و در اختیار بیمارستانها قرار دادهایم و امیدواریم بتوانیم وضعیت نابسامان درهتلینگ بیمارستانها را بهبود بخشیم و در این زمینه تلاش کردهایم نیازهای همه بخشهای بیمارستانی را تأمین کنیم.
وی گفت: در تأمین تجهیزات 10 درصد خریدها قبلاً از تولید داخل بوده ولی اکنون در جهت تقویت تولید ملی، این خرید به مرز 30 درصد رسیده لذا به تولیدکنندگان داخلی بهای بیشتری داده شده است.
حسنی افزود: تمام ضوابط فنی و استاندارد تجهیزات پزشکی که هیأت امنای ارزی تأمین میکنند از طرف اداره کل تجهیزات پزشکی تدوین و به ما ابلاغ میشود همچنین معاونت درمان وزارت بهداشت نیازسنجی کشوری به عمل آورده است و بر همین اساس ما تجهیزات پزشکی را به بیمارستانها ارائه میدهیم بطوریکه در سال 94 حدود 260 میلیارد تومان و در سال 93 حدود 428 میلیارد تومان بابت تجهیزات پزشکی هزینه شده است.
تهیه حلزون شنوایی 45 میلیون تومان هزینه دارد
دکتر حسنی افزود: تهیه حلزون شنوایی از بازار آزاد بالای 80 میلیون تومان هزینه به همراه دارد که دولت در این راستا کودکان ناشنوا را حمایت کرده است و بخاطر همین هم حلزون شنوایی حدود 6 میلیون تومان به خانوادهها ارائه میشود.
وی گفت: تأمین حلزون شنوایی صرفاً توسط هیأت امنای ارزی انجام میگیرد که در سال90 قیمت حلزون شنوایی، 14 هزار و 700 یورو بوده ولی ما موفق شدهایم امسال این رقم را به زیر 10 هزار یورو برسانیم.
دکتر حسنی افزود: حلزون شنوایی قطعه کوچکی با فناوری بسیار بالا بوده که از کشورهای اروپایی و آمریکا وارد میشود و در مراکز کاشت حلزون در گوش تعبیه میشود.
رئیس هیأت امنای صرفهجویی ارزی در معالجه بیماران گفت: کاشت حلزون شنوایی توسط کمیته کشوری مدیریت میشود که توسط نخبگان هیأت علمی در تخصص گوش،حلق و بینی اداره میشود همچنین این نخبگان دورههای کاشت حلزون را گذرانده اند و اصولاً کاشت حلزون برای کودکان زیر 4 سال انجام میگیرد.
وی گفت: فعالیتهای ما درباره اختصاص ارز برای بیمارانی که جهت درمان به خارج از کشور می روند، نیست بلکه برای کنترل خرید تجهیزات پزشکی است بطوریکه 50 میلیون یورو طی دو سال گذشته صرفهجویی ارزی در این زمینه داشته است و در اوج تحریمها نگذاشتهایم بیمارستانها دچار محرومیت شوند.
حسنی افزود: در سالهای گذشته واردات گاز هلیوم که مصرف دوگانه دارد و در حوزه پزشکی و نظامی مورد استفاده قرار میگیرد با بحران روبرو شد و ما رفع این مشکل را به صورت غیررسمی انجام میدادیم.
وی گفت: همچنین قطعات دستگاههای شکافدهنده خطی به ما ارائه نمیشد و هنوز هم کمپانیهای آمریکایی در این زمینه سختگیری دارند.