وضع بحرانی گسترش آفت سن در مزارع غلات خراسان رضوی
مهار نشدن آفت سن غلات افزون بر نابودی محصول امسال کشاورزان، زمینه ای را برای تشدید این آفت در سال آینده فراهم می کند
گسترش آفت سن در مزارع غلات خراسان رضوی در وضع بحرانی قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی امروز گفت: گسترش آفت سن در مزارع غلات استان در وضع بحرانی قرار دارد از این رو مبارزه همگانی و سریع با این آفت و نیز آگاهی و اقدام به موقع کشاورزان در این زمینه ضرورت دارد.
محمد سمیعی افزود: مبارزه علیه سن مادری در 45 هزار هکتار از مزارع غلات انجام شده است و انتظار می رود حداقل در 10 هزار هکتار دیگر نیز این مبارزه انجام شود.
او گفت: تسهیلات خرید سمپاش از محل خط اعتبارات مکانیزاسیون و بدون سقف برای کشاورزان در نظر گرفته شده است و کشاورزان باید با مشورت کارشناسان اقدام اساسی را در مبارزه با این آفت انجام دهند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: مهار نشدن آفت سن غلات افزون بر اینکه می تواند محصول امسال کشاورزان را از بین ببرد زمینه ای را برای تشدید این آفت در سال آینده فراهم می کند.
سمیعی به آغاز عملیات مبارزه با پوره سن گندم در وسعت 100 هزار هکتاری مزارع این استان اشاره کرد.
او گفت: مهار نشدن آفت سن غلات افزون بر این که می تواند محصول امسال کشاورزان را از بین ببرد زمینه ای را برای تشدید این آفت در سال آینده فراهم می کند.
آفت سن از برگ، جوانه، ساقه، سنبله و دانه های گندم و جو تغذیه می کند و به مزارع خسارت می زند همچنین مصرف محصول سن زده از نظر بهداشتی و تغذیه ای برای انسان و دام زیان آور است.
سن غلات طالب آب و هوای کوهستانی معتدل خشک است و در بیشتر سالها حالت طغیانی دارد بطوری که سه ماه در مزارع گندم و جو فعالیت دارد و 9 ماه را در اماکن زمستانه به حالت استراحت و دیاپوز بسر می برد.
پوره سن، نوزادان این حشره محسوب می شود که به مراتب می تواند مشکلات و خسارات بیشتری ببار آورد.
یک میلیون و 200 هزار هکتار زمین در خراسان رضوی زیر کشت محصولات زراعی و باغی است.