بایدهای اشتغالزایی؛ برای روزگار خوش درآمدهای نفتی
رئیس اتاق بازرگانی: اگر منابع حاصل از افزایش صادرات نفتی بطور مستقیم به جامعه تزریق شود، اشتغال و توسعه پایدار ایجاد نمی کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، محسن جلال پور در حاشیه نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی،ر در پاسخ به پرسشی در مورد افزایش صادرات نفت خام و اینکه آیا این اتفاق یک مزیت است یا یک عیب، افزود: کار گذر از یک دوران به دوران دیگر زمانبر است؛ اگر کشور ما به این نتیجه رسیده باشد که اقتصاد ما را از نفت جدا کند و به اقتصاد متکی بر مردم و بخش خصوصی متصل کند، باید دوره ای برای آن در نظر بگیریم.
جلال پور گفت: پول نفت هیچ اشتغال و توسعه پایداری به وجود نمی آورد، زیرا بزرگترین درآمدهای نفتی را امروز کشور عربستان دارد و بیشترین میزان بیکاری و بیشترین تزلزل در اقتصاد را نیز در این کشور مشاهده می کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: در عین حال اگر این منابع درجهت بهبود فضای کسب و کار و راه اندازی تولید هزینه شود، امری بسیار پسندیده است؛ داشتن نفت یک نعمت است اما چگونگی هزینه کردن منابع نفتی مهم است.
وی خطاب به مسئولان دولتی تاکید کرد: اگر فروش نفت افزایش پیدا کرد، این را عاقلانه مصرف کنیم و در راهی مصرف شود که افزایش تولید ملی، بهبود فضای کسب و کار و همچنین بهبود شرایط بنگاه های اقتصادی را به دنبال داشته باشد و موجب شود در آینده بتوانیم اقتصادی بدون نفت را داشته باشیم.
جلال پور با بیان اینکه تمرکز شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی بر اقتصاد مقاومتی است گفت: در دبیرخانه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی تصمیم گرفته شده است که 24 بند اقتصاد مقاومتی تقسیم بندی و در هر جلسه یکی دو بند از این سیاست ها مطرح و بررسی شود.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد راهکارهای همکاری دولت و بخش خصوصی در خصوص اقتصاد مقاومتی افزود: برخی از مسائل مرتبط با اقتصاد کشورمربوط به حوزه های زیربنایی اصلی نظیر قوانین کار، قوانین مالیاتی و قانون تامین اجتماعی است که همه اینها به دولت و وزارتخانه های دولتی مرتبط می شود.
جلال پور گفت: در نشست امروز همچنین مطرح شد که بسیاری از مسائلی که فعالان بخش خصوصی با آن روبرو هستند در وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی و کار، تعاون و رفاه اجتماعی - که در نشست امروز حضور داشتند - می تواند رفع شود.
وی افزود: ما امروز تصمیم گرفتیم که در هر جلسه ای برخی از این موارد با دستورکار قبلی و اعلام قبلی و دعوت از صاحبنظران و صاحب اثران مورد بررسی قرار دهیم و نتیجه گیری کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: بر اساس قانون و مصوبه مجلس، در سال 95 همه مصوبات شورای گفت و گو باید ظرف یک ماه در هیات دولت مطرح و تصمیم گیری شود؛ این موضوع که پیش از این وجود نداشت سال گذشته در مجلس تصویب شد.