دیدار حجتی و وزیر حمل و نقل، دریا و شیلات فرانسه
جمهوری اسلامی ایران و فرانسه برای توسعه همکاری در بخش شیلات کمیسیون مشترک همکاری تشکیل می دهند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما؛ محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با آلن ویدالیس وزیر حمل و نقل، دریا و شیلات فرانسه با اشاره به اینکه زمینه های همکاری فوق العاده زیادی در بخش شیلات بین دو کشور وجود دارد گفت: در دیدار با وزیر کشاورزی فرانسه برای توسعه همکاری در بخش کشاورزی نمایندگانی تعیین کردیم تا آنها پس از بررسی زمینه های همکاری فرمول کاری مشترکی در این بخش به کمیسیون کشاورزی دو کشور ارائه کنند. بنابراین پیشنهاد می کنم برای توسعه همکاری های شیلاتی نیز کمیسیون مشترک در این بخش بین دو کشور ایجاد شود.
حجتی افزود: همکاری دو کشور در بخش شیلات به 10 و 15 سال پیش بر می گردد و این همکاری بیشتر در بخش واردات تخم ماهی قزل آلا از فرانسه و صادرات میگو و خاویار ایران به این کشور بر می گردد.
وی گفت: امروز دو کشور پس از پشت سر گذاشتن تحریم ها و کاهش سطح روابط دو کشور به شرایطی رسیده است که شاهد سرمایه گذاری مشترک در زمینه احداث و ایجاد مراکز تولید تخم ماهی قزل آلا در سه نقطه کشور هستیم .
وزیر جهاد کشاورزی افزود: تاکنون جمهوری اسلامی ایران وارد کننده تخم ماهی قزل آلا از کشور فرانسه بود اما از این پس با تولید تخم ماهی قزل آلا در ایران و انتقال این فناوری و سرمایه گذاری مشترک ایران و فرانسه از واردات تخم ماهی قزل آلا بی نیاز خواهیم شد.
وی همچنین تبادل دستاوردهای علمی و آموزشی دو کشور را در بخش شیلات برای توسعه همکاری ها ضروری دانست و تاکید کرد: در امر تولید و بازاریابی محصولات شیلاتی دو کشور با یکدیگر مشارکت کنند.
آلن ویدالیس وزیر حمل و نقل، دریا و شیلات فرانسه نیز در این جلسه با اشاره به ظرفیت ها و توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در بخش شیلات بویژه آبزی پروری از تشکیل کمیسیون مشترک شیلات بین دو کشور استقبال کرد و گفت: با تشکیل این کمیسیون موافقم چون در زمینه توسعه همکاریهای دو کشور تاثیر مطلوبی دارد.
وی افزود: همکاری ایران و فرانسه در بخش شیلات در اقتصاد دو کشور سودآور است و از لحاظ خودکفایی و امنیت غذایی اهمیت ویژه ای دارد.
وزیر حمل و نقل ، دریا و شیلات فرانسه اجرای طرحهای حفاظت از ذخائر ماهیان دریایی را از دیگر موارد همکاری مشترک ایران و فرانسه دانست و گفت: در دنیای امروز منابع و ذخائر طبیعی از جمله در بخش شیلات رو به کاهش است بنابراین اگر بخواهیم منابع و ذخائر دریایی را حفظ کنیم و فرآورده های دریایی را هم در سبد غذایی داشته باشیم تنها راهی که باقی می ماند توسعه آبزی پروری است.
وی تاکید کرد: دو کشور ایران و فرانسه در اجرای طرحها و برنامه های حفاظت از ذخائر دریایی با یکدیگر همکاری کنند تا دو کشور در این زمینه پیشتاز باشند.
* امیدوارم سیل تاثیر چندانی در میزان تولید کشاورزی نداشته باشد
وزیر جهادکشاورزی گفت: امیدوارم سیل تاثیر چندانی در برآوردهای ما در زمینه تولیدات کشاورزی از جمله گندم نداشته باشد.
محمود حجتی در حاشیه دیدار با وزیر حمل ونقل ، دریا و شیلات فرانسه و هیئت همراه با اشاره به اینکه اعداد و ارقام اعلام شده درباره میزان خسارات سیل و سرمازدگی برآوردهای اولیه است، افزود: بیش از هزار میلیارد تومان از خسارات مربوط به سرمازدگی سردرختی ها در بخش باغبانی است.
وی گفت: خسارات سیل در استانهای لرستان و خوزستان در پی رها شدن آب سد دز بود که مزارع زیادی را فرا گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: دولت بتواند از عهده پرداخت بخشی از خسارات بربیاید و تولید کنندگان کمترین آسیب را ببینند.
حجتی درباره برنامه ریزی های وزارت نیرو برای جلوگیری از تکرار خسارت سیل در سدها گفت: وزارت نیرو در این زمینه تلاش زیادی کرد و البته میزان بارش هم سنگین بود و قطعا آنها برای مدیریت این مواقع برنامه دارند.