وی گفت: تاثیرات این پیشنهادها در حوزههای مختلف توسط کمیسیونهای اقتصادی دولت بررسی شده است و نتایج اعلام میشود.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: در ایران سالانه 10 هزار میلیارد تومان صرف خرید سیگار می شود که این رقم معادل یک درصد از درآمد ناخالص ملی است.
دکتر حریرچی افزود: تقریبا یک میلیارد و 400 هزار نفر در دنیا سیگار می کشند که 7 میلیون و 700 هزار نفر از آنها ایرانی هستند.
وی گفت: سالانه 6 میلیون نفر از مردم جهان بر اثر مصرف دخانیات از بین می روند و در اکثر کشورهای دنیا 50 درصد کودکان در معرض دود سیگار قرار دارند.
90 درصد موارد سرطان ریه در مردان و 80 درصد سرطان ریه در زنان ناشی از مصرف سیگار است
دکتر حریرچی افزود: 90 درصد موارد سرطان ریه در مردان و 80 درصد سرطان ریه در زنان ناشی از مصرف سیگار است.
وی با بیان اینکه درکشورهای کم درآمد 40 درصد از بودجه خانوارهای سیگاری صرف خرید سیگار می شود، گفت: ما هم در ایران بطور میانگین 20 تا 30 هزار میلیارد تومان در سال بر اثر مصرف دخانیات آسیب می بینیم چرا که کشور ما کمترین مالیات سیگار را در منطقه دارد.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: خوشبختانه درکمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصویب شده است تا برای هر نخ سیگار تولید داخل 10 تومان، تولید مشترک 35 تومان و تولید خارجی 50 تومان مالیات به قیمت سیگار اضافه شود.
وی افزود: اگر این موضوع در صحن علنی مجلس تصویب شود بزرگترین گام را در کاهش مصرف سیگار خواهیم داشت.
تولیدکنندگان و واردکنندگان سیگار لابی قوی دارند به طوریکه حتی در اوج تحریم های ایران، کارخانه های آمریکایی و انگلیسی به ایران سیگار می فروختند
حریرچی گفت: تولیدکنندگان و واردکنندگان سیگار لابی قوی دارند به طوریکه حتی در اوج تحریم های ایران، کارخانه های آمریکایی و انگلیسی به ایران سیگار می فروختند و هرگز مسیر فروش سیگار به ایران قطع نشد.
وی گفت: برخی معتقدند افزایش مالیات سیگار باعث افزایش قاچاق می شود اما ما می بینیم که کشورهای تولید کننده سیگار تا 80 درصد قیمت آن را به عنوان مالیات برای مصرف کنندگان وضع می کنند زیرا اگر مالیات بر دوش مصرف کنندگان باشد تاثیر اساسی در کاهش مصرف خواهد داشت.
به طب سنتی در سیاستهای کلی سلامت پایبندیم
باوجود حذف معاونت طب سنتی و تبدیل آن به دفتر کل همچنان به بند مربوط به طب سنتی و اسلامی در سیاستهای کلی سلامت ابلاغیه رهبر معظم انقلاب پایبند بوده و به آن عمل میکنیم
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: باوجود حذف معاونت طب سنتی و تبدیل آن به دفتر کل همچنان به بند مربوط به طب سنتی و اسلامی در سیاستهای کلی سلامت ابلاغیه رهبر معظم انقلاب پایبند بوده و به آن عمل میکنیم.
حریرچی افزود: اشتغال، آلودگی هوا، تصادفات، آسیبهای اجتماعی هستند که بر سلامت تاثیر میگذارند. هوشمندی وزارت بهداشت در این بود که بتواند بر روی این مسائل تمرکز کند و از ظرفیت خود برای حل مسائل اجتماعی مرتبط با سلامت کمک بگیرد که در این راستا اقدام به تشکیل معاونت اجتماعی کرد.
وی گفت: طبق مصوبات دولت و برنامه خدمات کشوری ما نمیتوانستیم معاونت دیگری اضافه کنیم به همین دلیل یک معاونت را حذف و معاونت دیگری ایجاد کردیم. اگر چه معاونت طب سنتی و اسلامی به دفتر تبدیل شده اما با توجه به جایگاه مدیریتی، مدیرکلی و مشاوره وزیر همچنان در سطح وزارت و جایگاه آن همانند جایگاه معاونت است.
در این چند سال معاونت طب سنتی و اسلامی زحمات جهاد گونه و شبانه روزی کشید
حریرچی افزود: در این چند سال معاونت طب سنتی و اسلامی زحمات جهاد گونه و شبانه روزی کشید اگر چه آنچه مورد نظر ما بود انجام نشد و نمیتوانیم بگویم که در این حوزه موفق عمل کردهایم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز در این نشست گفت: مشکل کشور ما در حوزه سلامت، بیماری های غیرواگیر است که 70 درصد علت مرگ و میر مردم ایران به علت بیماریهای غیر واگیر است.
دکتر سیاری با اشاره به برنامه جهانی پیشگیری از بیماری های غیرواگیر که ایران نیز آن را دنبال می کند افزود: علاوه بر این برنامه، چهار مورد دیگر به صورت اختصاصی برای کشورمان دنبال می شود که حوادث، مواد مخدر، سلامت روان و کاهش اسیدهای چرب ترانس را شامل می شود.
بالاترین علت مرگ ها در کشور ما در سن جوانی مربوط به حوادث است
دکتر سیاری گفت: بالاترین علت مرگ ها در کشور ما در سن جوانی مربوط به حوادث است ضمن اینکه سن اعتیاد به مواد مخدر کاهش یافته ولی مصرف روانگردان ها و مواد صنعتی بیشتر شده است بنابراین حوادث و مواد مخدر از جمله موارد با اهمیت برای ماست.
وی افزود: سلامت روان از دیگر موارد مورد تاکید وزارت بهداشت است زیرا اختلالات روانپزشکی که شایع ترین آنها استرس، اضطراب و افسردگی است در روغن های اشباع که باعث انسداد عروق قلبی می شوند از نکات مورد اهمیت برای پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی است بنابراین بر این دو مورد نیز در پیشگیری از بیماری های غیرواگیر در کشورتاکید شده است.
سیگار، کم تحرکی، مصرف الکل و غذای ناسالم باعث افزایش قند خون، چربی خون، فشار خون و وزن می شود که این موارد علت بیماری های غیرواگیر است
دکتر سیاری با بیان اینکه هشت عامل خطر باعث چهار بیماری (سرطان ها، بیماری های قلبی - عروقی، بیماری های تنفسی و دیابت) می شود که 70 درصد علت مرگ و میر است، افزود: سیگار، کم تحرکی، مصرف الکل و غذای ناسالم باعث افزایش قند خون، چربی خون، فشار خون و وزن می شود که این موارد علت بیماری های غیرواگیر است.
وی با بیان اینکه اضافه وزن و چاقی از عوامل اصلی دیابت است گفت: 10 میلیون نفر در کشور فشار خون دارند که 50 درصد از آنها بی خبرند ضمن اینکه 83 هزار مرگ در کشور سالانه مرتبط با فشارخون است.
دکتر سیاری در ادامه با بیان اینکه کسانی که در معرض دیابت هستند باید در اولویت شناسایی قرار بگیرند افزود: در مراکز بهداشتی- درمانی، سیستمی شناسایی شده است که این عوامل خطر شناسایی شده از جمله اینکه 24 میلیون نفر در کشور می توانند بصورت رایگان در این مراکز تحت آزمایش برای شناسایی ریسک فاکتورهای بیماری های غیرواگیر قرار بگیرند.
اگر کسی کم تحرک باشد و کمتر از 150 دقیقه در هفته تحرک داشته باشد در معرض دیابت قرار دارد
دکتر سیاری گفت: اگر کسی کم تحرک باشد و کمتر از 150 دقیقه در هفته تحرک داشته باشد در معرض دیابت قرار دارد. طبق تحقیق سال 90، پانزده میلیون نفر در کشور کم تحرک هستند.
وی افزود: دومین علت ابتلا به دیابت اضافه وزن و چاقی است که 24 میلیون نفر ایرانی اضافه وزن دارند و 8 میلیون نفر (بی ام آی) بدنشان بالای 30 است یعنی چاق هستند ضمن اینکه دور کمر بالای 90 سانتیمتر نشان دهنده سکته قلبی در آینده برای این افراد است.
کسانی که در خانواده آنها فرد دیابتی نوع 2 دارند در معرض ابتلا به دیابت هستند
دکتر سیاری خاطر نشان کرد: کسانی که در خانواده آنها فرد دیابتی نوع 2 دارند در معرض ابتلا به دیابت هستند همچنین زنانی که نوزادان بالای 4 کیلوگرم به دنیا آورده و یا انهایی که سقط مکرر داشته اند، کسانی که سابقه بیماری قلبی - عروقی دارند و یا افرادی که فشار خون بالای 140 روی 90 دارند از دیگر کسانی هستند که در معرض بیماری دیابت قرار دارند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره علائم هشداردهنده دیابت گفت: پرنوشی یعنی آب زیاد خوردن، کاهش وزن ناخواسته و تکرر ادرار از دیگر علائم هشدار دهنده دیابت است.
کسانی که دیابت دارند باید سالانه 4 بار به مراکز بهداشتی - درمانی مراجعه کنند
دکتر سیاری افزود: کسانی که دیابت دارند باید سالانه 4 بار به مراکز بهداشتی - درمانی مراجعه کنند.
وی گفت: برای کسانی هم که می خواهند بدانند دیابت دارند و یا در معرض دیابت هستند این علائم کمک کننده خواهد بود.
دکتر سیاری با بیان اینکه قند خون زیر 99 طبیعی است و بین 100 تا 126 در معرض دیابت است ادامه داد: قند خون ناشتا اگر دو مرتبه 126 بود و یا اگر کسی قند خون ناشتا و غیر ناشتای بالای 200 داشت یعنی دیابت دارد.