دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران گفت: در سال گذشته، 28 پرونده بالای 500 میلیون تومان تشکیل شده است.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران گفت: بخش عمده ای از مردم از قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز بی اطلاع هستند و به همین خاطر برخی از پرونده های تشکیل شده درباره قاچاق بخاطر ناآگاهی از قانون است.
علی اکبر پور احمد نژاد افزود: بعنوان مثال ماده 18 قانون جدید مبارزه با قاچاق کالا و ارز صراحتا اعلام می کند که حمل کننده ، نگهداری کننده و عرضه کننده کالای قاچاق مجرم است.
وی با اشاره به اینکه برخی از مردم خود را به بازارچه های مرزی نظیر بانه می رسانند و برای استفاده شخصی از آنجا کالاهایی را خریداری و به استانهای مختلف حمل می کنند گفت: بطور مثال خرید دو عدد تلویزیون و حمل آن چون شخصی محسوب می شود موردی ندارد اما خرید و انتقال از دو عدد به بالا تجاری محسوب می شود.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران گفت: بر طبق قانون مکلفیم در بحث تجاری فقط از محل کالاهای موجود داخلی که از مبادی قانونی وارد کشور شده و یا از کالاهای تولید داخل استفاده کنیم بنابراین خرید بیش از دو عدد تلویزیون و حمل آن اگر براساس این بند نباشد قاچاق محسوب شده و نیروهای انتظامی مکلف به برخورد با آن هستند.
وی افزود: بخشی از پرونده های تشکیل شده قاچاق از این جنس است که قبلا شخصی از راه خرید مثلا از بازارچه بانه درآمدی داشته و به تعداد محدودی حمل می کرده اما براساس قانون فعلی این کار جرم محسوب می شود.
وی گفت: بنابراین از مردم می خواهیم مراقب باشند و برای خود مشکل ایجاد نکنند.
دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با بیان اینکه اگر کسی سه بار مبادرت به قاچاق کالا کند و برای بار چهارم برایش پرونده قاچاق تشکیل شود طبق قانون این پرونده سازمان یافته تلقی شده و به جای ارجاع به تعزیرات به دادستانی ارجاع داده می شود گفت: اگر پرونده ای سازمان یافته تلقی و به دادستانی ارجاع شود حتما مستوجب زندانی است و از روند دریافت جریمه و ضبط کالای مکشوفه خارج می شود حتی اگر ارزش پرونده فقط یک میلیون تومان باشد.
پوراحمد نژاد از تشکیل بانک اطلاعاتی افراد دارای سوء سابقه در قاچاق خبر داد و گفت: از سال گذشته درصدد تشکیل این بانک اطلاعاتی هستیم تا به محض اینکه پرونده قاچاق برای شخصی تشکیل شد، سابقه وی نیز محرز شود و اگر سابقه سه بار تشکیل پرونده قاچاق داشت به دادستانی تحت عنوان پرونده سازمان یافته ارجاع شود.
وی افزود: همچنین در حال بررسی عوامل تشکیل پرونده های قاچاق از جمله مبدا، مقصد ، ارتباطات و سرشاخه های اصلی آنها هستیم تا بتوانیم با عوامل تشکیل این پرونده ها بطور ریشه ای برخورد کنیم.