وی اضافه کرد: تولید کنندگان نیازمند به واردات شکر، باید امکان واردات را داشته باشند به شرط اینکه یک کیلوگرم از این شکر در داخل کشور رسوخ نکند.
صرفه جویی سه میلیارد مترمکعبی آب با کشت گلخانه ای خیار و گوجه
وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: اگر کشت خیار از سطح زمین به فضای بسته و گلخانه منتقل شود یک میلیارد مترمکعب صرفه جویی در مصرف آب خواهیم داشت.
محمود حجتی در نشست هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه این میزان صرفه جویی، 4 برابر مخزن سد کرج و برابر آب سطحی تهران است ، افزود: اگر بتوانیم گشت گوجه فرنگی را نیز گلخانه ای کنیم دو میلیارد متر مکعب صرفه جویی خواهیم داشت.
وی گفت: برای افزایش تولید در بخش کشاورزی به صورت افزایش سطح زیر کشت نسخه نمیپیچیم بلکه به دنبال افزایش بهرهوری هستیم.
حجتی افزود: برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی به دنبال افزایش سطح کشت گلخانهای، نشاء، تسطیح لیزری مزارع و ارائه تسهیلات خرید ماشینآلات کشاورزی هستیم ضمن اینکه کشت مکانیزه و بهرهگیری از تجهیزات نوین آبیاری از دیگر مواردی است که دو
لت برای افزایش بهرهوری در بخش کشاورزی دنبال میکند.
وی اضافه کرد: برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی افزایش ذخایر راهبردی را در دستور کار قرار دادیم و سیاست دولت در این باره موجب شد سال گذشته کمترین تغییر را در قیمت محصولات و نهادههای تولید را شاهد باشیم.
حجتی با اشاره به کاهش قیمت ذرت در دولت یازدهم گفت: زمانی که دولت روی کار آمد ذرت کیلویی 1250 تومان بود و در حالی به فروش میرسید که این ذرت از طریق ارز 1226 تومانی به کشور وارد شده بود اما امروز هر کیلوگرم ذرت 800 تومان و در حالی به فروش میرسد که ارز 3 هزار تومانی به کشور وارد شده است.
وی افزود: بخشی از این کاهش قیمت ذرت به خاطر نرخهای جهانی است اما عمده دلیل کاهش قیمت واردات این محصول به خاطر تسهیل تجارت است.
حجتی ادامه داد : با وجود اینکه این تسهیلگریها انجام شده است اما برخی سعی میکنند که دستاوردهای دولت را در مذاکرات هستهای کمرنگ کنند هرچند که ذخایر مناسب بخش خصوصی و دولتی در کاهش قیمتها مناسب است و در این باره هم اکنون بیش از 6 میلیون تن ذخیره گندم داریم.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: امسال بابت تخصیص اعتبار اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار، نگرانی ندارم.
وی گفت : سال گذشته 85 هزار هکتار از مزارع زهکشی، آبرسانی و یکپارچهسازی شد و برای آبیاری تحت فشار 85 درصد تسهیلات بلاعوض با وجود محدودیت دولت به کشاورزان اعطا شد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: سال گذشته 140 تا 150 هزار هکتار از مزارع کشاورزی کشور با این شرایط به سامانه های نوین آبیاری مجهز شد و سال 93 نیز 120 تا 130 هکتار از زمینهای کشاورزی از این تسهیلات بهرهمند شد.
حجتی اضافه کرد : امسال نیز برآورد شده است که 250 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به آبیاری تحت فشار مجهز شود و ما نگرانی بابت تخصیصها نداریم.
وی با اشاره به اینکه موافق صادرات سیبزمینی خام و هندوانه نیستم ، گفت: این امر به نفع اقتصاد کلان کشور نیست و اگر مواردی مشاهده میشود که به صادرات این محصولات اقدام یا حتی به آنها کمک میشود برای جلوگیری از ضرر کشاورزانی است که دارند زمین میخورند.
وزیر جهاد کشاورزی افزود : در صورتی که بخواهیم سیبزمینی را صادر کنیم باید به صورت فرآوری شده به خارج از کشور صادر کنیم که این امر شرایط افزایش بهرهوری، ماندگاری و کاهش ضایعات را برای ما فراهم میکند.
حجتی اضافه کرد : برای صادرات سیبزمینی خام باید به وزرای کشاورزی عراق، اقلیم کردستان عراق و جمهوری آذربایجان زنگ بزنم و التماس کنم تا بتوانیم محصولات خود را صادر کنیم و باید اذعان داشت که صادرات سیبزمینی 300 تومانی به ضرر کشاورزان است و صادرات این محصول سیاست ما نیست.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ظرفیت تولید مرغ در کشور بیش از تقاضاست ، گفت: در صورتی که تولید مرغداران بموقع فروش نرود موجب افزایش ضرر و زیان مرغداران، افزایش مصرف دان و تلفات مرغ میشود.
حجتی افزود: دولت برای حمایت از مرغداران اقدام به جمعآوری محصولات آنها میکند تا کمی قیمت تمام شده آنها بالا برود و علت خرید مرغ در شرکت پشیتیانی امور دام نیز در جهت
حمایت از تولید است.
وی با بیان اینکه سازو کار صادراتی برای مرغ در داخل کشور نداریم ، گفت: در سال گذشته حدود 70 هزار تن مرغ صادر شد در حالی که ما ظرفیت صادرات 500 هزار تن مرغ را داشتیم.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص واردات شکر به کشور گفت: در صورتی که تعداد کارخانههای قند در کشور زیاد بود ما مشکلی برای واردات شکر خام و صادرات مجدد آن نداشتیم اما هم اکنون تعداد کارخانههای ما کم است و باید بر تعداد این کارخانهها افزوده شود که در این باره از سرمایهگذاران حمایت میکنیم.
حجتی گفت: در بخش گندم نیز اعلام کردیم در صورتی که گندم وارد شده بعد از فرآوری مجددا صادر شود ، مشکلی نداریم اما باید دید که عراق چرا با وجود اینکه با ترکیه درگیری دارد
از این کشور به جای ایران گندم وارد میکند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت:در صورتی که محصولاتی که به صورت ورود موقت اجازه واردات آن به کشور داده میشود به بازار نفوذ کند به شدت پیگیری و نظارت و برخورد می کنیم.
حجتی گفت: سال گذشته، 4 میلیون و 100 هزار تن گندم ثبتسفارش شده که تاکنون حدود 3 میلیون تن وارد شده است.
وی افزود: اگر ثبت سفارشی از شرکت های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در یک ماه قبل و بعد از مموعیت ثبت سفارش انجام شده است در صورتی که مدرکی دارید آن را به ما ارائه دهید.
وزیر جهاد کشاورزی درباره واردات مرکبات گفت: در کشور بیش از 4 میلیون تن انواع مرکبات تولید میکنیم که براساس این میزان تولید و داشتن سهم 4 درصدی از تولید این محصول در جهان نباید وارداتی انجام میشد.
وی اضافه کرد: صلاح در این است که تسهیلاتی ایجاد شود که مرکبات با قیمت تمام شده مشخصی صادر شوند و یارانه صادراتی دریافت کنند و در این صورت میتوان مرکبات نیز وارد کرد اما در شرایط فعلی قادر به تامین این حمایتها نیستم.
حجتی درباره دلیل اجرای طرح واردات موز در ازای صادرات سیب گفت: سال 93 ما 500 هزار تن سیب صادر کردیم اما این رقم در سال 94 با وجود افزایش تولید به 300 هزار تن کاهش یافت که مجبور شدیم با دو تعرفه ای کردن واردات موز به صادرات سیب کمک کنیم یعنی در حالتی موز با تعرفه ای خاص وارد می شود و در حالتی دیگر صادرکنندگان سیب با تعرفه ای
کمتر به واردات موز اقدام می کنند.