همچنین جایزه بهترین کارگردانی بخش ملی مستند به قربانی به کارگردانی رضا فرحمند و کیومرث محمد چناری تعلق گرفت و دیپلم افتخار بهترین فیلم نیز به بازگرد ماریا ماوتی اهدا شد.
پرستوی زرین بهترین فیلم بخش ملی به سه سال و سه روز مهدی مطهر و فاطمه نیک نژاد تعلق گرفت.
در بخش نسل نو پویانمایی دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به حسین محمدیان برای ساخت پویانمایی سفینه فضایی اهدا شد؛ همچنین پرستوی زرین این بخش به فیلم کوتاه E به کارگردانی نداسادات میر محمدی تعلق گرفت.
در بخش ملی فیلم کوتاه پویانمایی دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه به سید فرهاد نجفی فر برای پویانمایی مکعب، دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به لیلا خلیل زاده برای پویا نمایی ماهی سرخ شده و دیپلم افتخار بهترین فیلم به امیر هوشنگ معین برای پویانمایی تاروپود اهدا شد.
پرستوی زرین بهترین فیلنامه به فیلم کوتاه پدر به نویسندگی سید محمدرضا خردمندان، پرستوی زرین بهترین کارگردانی به فیلم کوتاه بابا به بهرام عظیمی و پرستوی زرین بهترین فیلم به فیلم کوتاه پدر به تهیه کنندگی محمدرضا شساح تعلق گرفت.
در بخش نسل نو مستند دیپلم افتخار بهترین فیلم به محسن نجفی مهری برای مستند چاق کچل سیبیلو، در بخش ملی مستند دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش به کمیل سهیلی و فاطمه داودی برای اثر قربانی، دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به محمد علی شعبانی برای صبحانه ای با طعم مرگ و دیپلم افتخار بهترین فیلم به ماریا ماوتی برای بازگرد اهدا شد.
پرستوی زرین بخش ملی مستند به فیلم کوتاه اوسیا به نویسندگی علیرضا دهقان، پرستوی زرین بهترین کارگردانی به رضا فرهمند و کیومرث محمد چناری برای فیلم قربانی و پرستوی زرین بهترین فیلم به مهدی مطهر و فاطمه نیک نژاد برای فیلم 3سال و 3 روز داده شد.
در بخش نسل نو داستانی دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به پدرام پور امیری و حسین امیری برای فیلم سکوت کن و پرستوی زرین بهترین کارگردانی این بخش به امیر مهندسیان برای فیلم مرخصی آخر و پرستوی زرین بهترین فیلم به پریسا احمدی برای فیلم سکوت کن اهدا شد.
دیپلم افتخار بهترین فیلمنامه در بخش ملی داستانی به سعید نجاتی برای صراحی، دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به مجتبی قاسمی برای فیلم کاسکو و دیپلم افتخار بهترین فیلم به جلال ساعد پناه و انجمن سینمای جوان برای فیلم آب یخ داده شد.
پرستوی زرین بهترین فیلمنامه در این بخش را محمد داودی برای فیلم مات، پرستوی فیلم بهترین کارگردانی را محمد داودی برای فیلم مات و پرستوی زرین بهترین فیلم را سعید نجاتی و انجمن سینمای جوان برای صراحی از آن خود کردند.
در ادامه مراسم اختتامیه دومین جشنواره مردمی فیلم سما با حضور پرویز شیخ طادی و داریوش مودبیان از علی نصیریان قدردانی شد.
نصیریان: سینمای ایران متکی دولت ها نیست
بازیگر سینما و تلویزیون در مراسم اختتامیه جشنواره سما با ابراز خوشحالی از شرکت در این مراسم به ماجرای قبول نقش خود در فیلم شکارچی شنبه اشاره کرد و گفت: این فیلم دارای تحقیقات خوب، دیالوگ و مستندات کافی بود و مجذوب آن شدم و در نهایت نقش را قبول کردم.
نصیریان با تاکید بر اینکه مسائل مهمتری از مسائل مادی در کار بازیگری هم وجود دارد به جشنواره سما اشاره کرد و افزود: هر دوره ای استعدادهای خودش را دارم و برای همه جوانان فعال در این جشنواره آرزوی موفقیت دارم.
وی ادامه داد: تئاتر و سینمای ایران متکی به افراد و نه دولت هاست.
نصیریان با بیان اینکه خلاقیت حرف اصلی را در سینما می زند گفت: گوهری را که خدا در نهادتان قرار داده است متبلور کنید.
وی در بخش دیگری از سخنانش بر نقش مردم در سینما اشاره و تاکید کرد: معیار در سینما مردم هستند.