یادداشت - چراغ سبز رژیم صهیونیستی به افراطی ها
خط اول تهدید؛ تفرقه افکنی سعودیها در اجلاس همبستگی
اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی با عنوان"همبستگی جهان اسلام برای صلح" آغاز بکار کرد؛ اجلاسی که حرکتهای افراطی و تفرقه افکنانه در آن، محکوم به شکست است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، شعار این نشست "اتحاد و همبستگی برای عدالت و صلح " انتخاب شده است اما خبرها، از تلاش چند کشور محدود ازجمله عربستان برای کمرنگ کردن موضوع فلسطین و طرح موضوعاتی برای تضعیف جبهه مقاومت در منطقه در پیشنویس بیانیه این نشست حکایت دارد.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی هم در موضعگیری عجیب، بجای بی طرفی در سمتش مدعی شده بشار اسد در آینده سوریه نقشی ندارد.
مدنی موضوع حزبالله را هم یکی از مهمترین پرونده های این نشست دانسته است. البته آقای روحانی پیش از رفتن به ترکیه ضمن تاکید بر مقابله با افراط گرایان و تفرقه افکنان در قبال بحران های منطقه تصریح کرد که مسلمانها انتظار دارن تا نتیجه نشست استانبول، ندای وحدت، همبستگی و همکاری در دنیای اسلام باشد.
رئیس جمهور کشورمان البته این نکته را هم گفت که در این اجلاس درباره مسئله رفع اختلافات در دنیای اسلام و ایجاد وحدت و انسجام در میان کشورهای اسلامی و بهخصوص در زمینه مبارزه با تروریسم بحثهای راهگشایی مطرح شود.
نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، امروز پس از برگزاری نشست های مقدماتیِ کارشناسان و وزیران خارجه کشورهای عضو برگزار می شود.
البته اجلاس امسال سازمان همکاری کشورهای اسلامی تحت الشعاع اقدامات تفرقه افکنانه سعودیها در گنجاندن بندهایی علیه ایران و محور مقاومت در بیانیه پایانی این نشست قرارگرفته است.
آقای ظریف وزیر امور خارجه کشورمان هم نسبت به تلاشهای مخرب سعودیها در استانبول علیه ایران و حزبا.. هشدار داد.
وی در واکنش به طرح چهار بندی علیه ایران و گنجانده شدن یک بند علیه جنبش مردمی حزب ا.. لبنان در پیشنویس اعلامیه اجلاس سران کشورهای اسلامی تلاش های مخرب عربستان را برای ایجاد تفرقه و شکاف در جهان اسلام و به نفع رژیم صهیونیستی دانست.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین گفت بندهایی که رژیم سعودی در پیش نویس بیانیه نشست سران گنجانده است به سود رژیم صهیونیستی است و با روح همبستگی اسلامی تناقض دارد.
آگاهان سیاسی معتقدند رژیم سعودی و متحدان آن باید از گذشته عبرت بگیرند و سیاستهای شکست خورده برخی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را تکرار نکنند.
شکست های زنجیره ای گروه های تروریستی و برخی حامیان منطقه ای آنان طی روزهای گذشته در عراق و سوریه، هم اکنون آنها را به تکاپو انداخته تا در میدان مناسبات دیپلماتیک انتقام بگیرند.
* خط اول تهدید
اجلاس امسال سازمان همکاری کشورهای اسلامی، در شرایطی در استانبول برگزار می شود که منطقه شاهد تحولات زشت و زیبا بوده و در عین حال، تحرکات سازمان یافته تروریسم بین الملل همچنان کشورهای اسلامی را در خط اول تهدید قرار داده است.
این روزها بحران سوریه نیز برغم موفقیت های اخیر ارتش سوریه، همچنان سایه اش را از سر این کشور برنداشته است. هنوز تروریست های زیادی بطور روزانه وارد این کشور می شوند، کمک های مستقیم و غیر مستقیم برخی دولت های منطقه همچون عربستان و قطر به این گروه ها همچنان ادامه دارد؛ داعش و النصره در صدر وحشی ترین گروه های تروریستی حاضر در این کشور هستند.
لیبی جنگ زده و مراکز نفتی آن در هراس از پیشرفت های نظامی گروه تروریستی داعش است. مصر دو جزیره خود را به عربستان هدیه می دهد و دولت سعودی نیز با اعدام ضد حقوق بشری مبارزان مردمی همچون شیخ نمر باقر النمر یک بحران غیر ضروری به منطقه تحمیل کرده است.
در سایر نقاط ، از ترکیه تا مصر و از آنجا تا غرب آفریقا نیز کشورهای اسلامی وضع چندان مناسب تری ندارند و این درحالی است که عمده کشورهای اسلامی جهان طی یک سال گذشته بصورت های مستقیم و غیر مستقیم مورد هدف حملات تروریستی داعش قرار داشته اند، بطوری که در اندونزی، پاکستان و ترکیه تا صحرای سینا و آن سوتر در نیجریه ، گویا هیچ کشور اسلامی در حاشیه امنیت قرار نداشته است.
سازمان همکاری اسلامی که 57 عضو از چهار قاره جهان دارد، درسال 1962 تاسیس شد و اکنون یکی از بزرگترین نهادهای بین المللی و دارای نمایندگان دائم در سازمان ملل و اتحادیه اروپاست.
بدون تردید انتظار می رود روسا و مقامات عالیرتبه 57 کشور عضو این سازمان اثرگذار، موضوع مبارزه بی امان با حرکت تروریسم و حامیان افراطی - وهابی آنها در سطح منطقه را به عنوان مهمترین محور و موضوع اجلاس امسال اختصاص دهند تا کشورهای اسلامی بجای اختصاص پتانسل و ظرفیت خود برای مقابله با زیاده خواهان سیاسی مورد حمایت غرب، به فکر توسعه روزافزون اقتصادی خود باشند.
آزادی عمل تفرقه افکنان افراطی، بیش از این به صلاح نیست.
مصطفی قمری وفا
سردبیر گروه سیاسی خبرگزاری صداوسیما